Религиска промоција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Има верски фанатици не велам не, некои луѓе постираат лаги и измислици во врска со Исламот а за жал ете и јас сум потпаднал на некои. Но има и верски фанатици од другите религии кои го оцрнуваат Исламот и шират лаги и измислици и исто така многу луѓе потпаднуваат на тоа. Она што јас сакам да го кажам е дека во ниту една религија не е дозволена лагата за да се привлечат луѓето кон верата, Неузубиллах! Немојте така да зборувате. Сите знаеме дека основата на секоја религија е Искреноста.

токму за тоа и форумов и дебативе .. да ги надминеме/надминете (тешко ама колку толку) разликите, да се разобличат лаги, размена на искуства итн итн...

ете напредок ... си признаваш дека си подпаднал под лажни пропаганди ... некој и тоа не го може ..
ако не дебатиравме тука и ти немаше да знаеш за некои работи ..

Е па тогаш зошто вакви испади:

Како што веќе реков јас тоа не го измислив, туку таква информација сум земал, а колку е релевантна не знам, а иначе доаѓа од CNN. Како што вие не знаете колку се релевантни вашите информации за научните промашаји во Куранот и т.н
Сепак јас сум за една фина дискусија отсега натака, бидејќи досега не сум сретнал Хадис на Пејгамберот Мухаммед с.а.в.с каде што им се дерел на соговорниците. Поздрав

Human, Hroni муабет направете си на ПП или профил .. доста провокации и офтопици на темава ...

Научната логика! Нели темава гласи "Научни чуда во куранот"?

И ти потврди сега дека не постои никаков Бог. Ја разби научната логика.:bravo: Сведоци сме дека скоро секој ден научниците влегуваат во Ислам.:pipi:

И ти потврди сега дека не постои никаков Бог. Ја разби научната логика.:bravo: Сведоци сме дека скоро секој ден научниците влегуваат во Ислам.:pipi:

Доволно е чоек да ги прочита твоиве „тврдо поткрепени“ искази и да му се одмили да чита ...

ПС: патем гола пропаганда рекла казала чувај си ја за дома и за бош муабет со пријателките ..

Доволно е чоек да ги прочита твоиве „тврдо поткрепени“ искази и да му се одмили да чита ...

ПС: патем гола пропаганда рекла казала чувај си ја за дома и за бош муабет со пријателките ..

:smir:

Уште ? Ќе треба да отвориме нов подфорум...

немам намера да навлегувам во беспредметна пропаганда ..
но како и да колку ти вакви клипчиња толку јас можам да ти поставам за конверти во христијанство, хинду, u name it ..
но и тоа е друга тема ..

а тука си офтопик !
а клипчињава се гола вода .. без разлика за која религија се конверти .. чиста глупа пропаганда наменета за лица без свое Јас, без мозок, шо би се рекло вејки на ветерот ..

немам намера да навлегувам во беспредметна пропаганда ..
но како и да колку ти вакви клипчиња толку јас можам да ти поставам за конверти во христијанство, хинду, u name it ..
но и тоа е друга тема ..

а тука си офтопик !
а клипчињава се гола вода .. без разлика за која религија се конверти .. чиста глупа пропаганда наменета за лица без свое Јас, без мозок, шо би се рекло вејки на ветерот ..

Како сакаш наречи ги сепак тие се научници и сами зборат ете на клиповите.

Како сакаш наречи ги сепак тие се научници и сами зборат ете на клиповите.

Да да секако лол

Патем последен офтопик да ти биде на темава ..
оди најди ја темата (контејнерот) за ваков смет од пропагандни клипчиња и глупости и таму постирај си .. ќе најдеш се и сешто од секоја религија .. ќе имаш доволно занимација .. ништо чудно да испаднеш после и како Хиндус или што и да е од таму :)

ПС: како шо реков, крај на муабетов тука ..
темава е Научни Чуда чинам ...

Да да секако лол

Патем последен офтопик да ти биде на темава ..
оди најди ја темата (контејнерот) за ваков смет од пропагандни клипчиња и глупости и таму постирај си .. ќе најдеш се и сешто од секоја религија .. ќе имаш доволно занимација .. ништо чудно да испаднеш после и како Хиндус или што и да е од таму :)

ПС: како шо реков, крај на муабетов тука ..
темава е Научни Чуда чинам ...

Tи ми бараше да поткрепам со докази, зато и ги поставив.. Ајде завршува муабетот.

FireFly, терминот „научник“ е многу општ поим. Секој човек што завршил факултет и што се занимава со научна работа (во лабораторија или на терен) може да се нарече научник. Денес постојат факултети во светот (обично во посиромашните земји) каде што за ефтини пари (неколку стотици долари) можеш буквално да си купиш докторат и да се правиш "Д-р". Тоа не е никаков репер.
Убаво вели exlexmk, на секое исламистичко пропагандно клипче може да се постира соодветни клипчиња за конвертити во христијанство, ислам, хинди итн. И до каков заклучок ќе дојдеш тогаш, дека сите тие, иако контрадикторни меѓу себе, се во согласност со науката? И во право е exlexmk, такви клипчиња најчесто ги убедуваат луѓето кои немаат свое јас, никогаш не ги проверуваат самите фактите и се поведуваат по други авторитети кои ги влечат за нос каде и ќе посакаат.

Ако разбираш англиски те молам со внимание погледни го ова клипче и мислам дека се ќе ти стане кристално јасно околу „научните чуда“ во Куранот. Ако не разбираш, ќе вложам труд и ќе ти ги преведам најважните точки. Поздрав!

Јас никогаш не сум тврдел дека непостои никаков бог, туку дека вашиов и сите слични нему непостојат и се човечка творба и средство за манипулација и заведување! А тоа дека сме биле сведоци за секојдневно влегување на научниците во ислам, продавај им го на деца од градинка! На исти такви клипчиња какви што ти постираше, бевме сведоци и дека Жак Кусто станал муслиман (а човекот е закопан на католички гробишта и има три метри крст на неговиот гроб), се тврдеше и дека Гагарин, Витни Хјустон, Парис Хилтон.....и кој ли уште не станале муслимани, иако сето тоа беше безброј пати разодкриено, побиено, демантирано....!
Многу бедно и прозирно во секој случај!

Јас никогаш не сум тврдел дека непостои никаков бог, туку дека вашиов и сите слични нему непостојат и се човечка творба и средство за манипулација и заведување! А тоа дека сме биле сведоци за секојдневно влегување на научниците во ислам, продавај им го на деца од градинка! На исти такви клипчиња какви што ти постираше, бевме сведоци и дека Жак Кусто станал муслиман (а човекот е закопан на католички гробишта и има три метри крст на неговиот гроб), се тврдеше и дека Гагарин, Витни Хјустон, Парис Хилтон.....и кој ли уште не станале муслимани, иако сето тоа беше безброј пати разодкриено, побиено, демантирано....!
Многу бедно и прозирно во секој случај!

Сами зборуваат за преминувањето во Ислам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom