Релаксација

• Креатор на темата Креатор на темата _ZlObNiCa
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Веб-сајт
www.mecum-online.de
Напнатоста од секојдневието, стрес во работата, работење под притисок, менталниот замор се дел од динамичниот начин на живот и придонесуваат до нарушување на биоритамот и сонот, опаѓање на концентрација,мускулни тегоби, главоболка итн.
Прашањето ми е, што правите да се опуштите после напоред ден, или генерално кога ќе приметите дека ве совладал хроничниот умор и едноставно сакате да ги наполните батериите?
Се релаксирате пред телевизор, практикувате спорт, идете на јога и медитација, одење на базен или долга прошетка, се опуштате во када со чаша винце,
едноставно кои ви се начините, ритуалите или тактите за релаксација на тело и психа?

Shmekam...nema nesto porwelaxiracko od devojka koa ke ti vozvrati so nasmevka i so sramezlivo zaavodliv pogled...ete toa me relaxira drag moj moderatotu:)

Немаше ваква тема?
Како и да е: Ништо не ме опушта повеќе од тoпол туш пред 10 часовно спиење:).

Одлична тема Zlobnica, и многу потребна.

Еве по редослед на опуштање во работни денови, сем во зима:

1. Дефинитивно и брзо отстранување на работната облека.

2. Сончање по 30-45 мин. уз музика, ИЛИ пешачење 1-2 часа, ИЛИ Таи чи ИЛИ комбинација на две.

3. Краток туш со студена вода.

4. Масажа (додир од друг човек најмногу влијае)

5. Лесна но временски долга вечера. Полека џвакањето (еден залак 30-50 пати) смирува, ги менува брзините.

Prvo sto pravam koga ke se priberam doma e soblakam se od sebe i se pikam poditno pod tus,posle toa mi trebaat dobri 10min da si dojdam na sebe, ednostavno si pustam chill out muzika i se obiduvam da se usporam.Posle toa gi pakuvam partalite i trknuvam do fitnes,zadolzitelno idenje vo sauna posle vezbanjeto.Se pribiram doma,si pravam mirizliva banja i se odmoram 20min,a potoa uzivam vo lesna vecera uz casha vince najcesto.

Обично, по напорна работа, облекувам полесна облека и правово кревет, обично гледам тв. а ако ептен сум изморен, легнувам да спијам, исто така и еден добар туш добро ме опушта.

За релаксација најчесто,ако си идам од негде ке се пресоблечам ке си облечам полесна облека,ке се истуширам и ке си лежам саат време со затворени очи.

релаксација кога ке се вратам од трчане ке се избајнам и ... кревето и ке се релаксирам

Еден туш после напорниот ден ме освежува супер, потоа музика, друштво, интернет и слично супер релаксација.

Најпрво туш па потоа нет,биљард или читкање литература :pipi:

Или трчам, барем 5 км, или комбинирам трчање со теретана или фудбал ако имам натпревар.

Книга, филм, музика......

Музика, филмче, интернет, фудбал и така.. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom