Реакции на Законот против пушење на јавни места

• Креатор на темата Креатор на темата *-----*
  • Време на започнување Време на започнување

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
Ама финтата е шо сеуште не сме правна држава, оти законот не се почитува секаде...Сеуште има луѓе кој инспекцијата не смее да ги пипне...Се дур постојат такви, ние нема да функционираме како држава..:toe:
Тука си во право... и тоа е најголемата причина зошто сакам што побрзо да влеземе во ЕУ. Нема со нив заебавање. Прво што ќе побараат е ревизија на степенот на корупција и почитувањето на законите...

Додека се качат кај овој директор,десет контроли треба да поминат,кој се,зошто се,како се :)
А и за секој случај имаат цел спрат канцеларии,па ќе ги однесат онаму каде нема траги од пушење.
Кога видов,ми стана и мене јасно,кој го јаде во оваа цела боранија од закони.Само ние јадниците.
А овој ванлок не уби со аргументи,кога и да ја гледам темава,само он аргументи пишува,блазе нему :лудача:

Љандро, душо, имаат мерачи, специЛајни мерачи кои детално мерат трагови, а апансас доаѓаат, па...но, сепак, на министер или заменик министер тешко да му влезат у канцељарата која веројатно (ако е пушач) копа и корне на цигари.

Тука си во право... и тоа е најголемата причина зошто сакам што побрзо да влеземе во ЕУ. Нема со нив заебавање. Прво што ќе побараат е ревизија на степенот на корупција и почитувањето на законите...

Јас на времето зборев.
Да препишеме се од Словенија.
Закони, право, економски мерки, се..
Не ме слушаа.

но, сепак, на министер или заменик министер тешко да му влезат у канцељарата која веројатно (ако е пушач) копа и корне на цигари.
Освен кога дава изјава за владините ТВ со цигара во рака, али може не пушел чоекот, изглеа само пуфкал :toe:

Љандро, душо, имаат мерачи, специЛајни мерачи кои детално мерат трагови, а апансас доаѓаат, па...но, сепак, на министер или заменик министер тешко да му влезат у канцељарата која веројатно (ако е пушач) копа и корне на цигари.

Они се над законот.

Освен кога дава изјава за владините ТВ со цигара во рака, али може не пушел чоекот, изглеа само пуфкал :toe:

Посебно ако е министер за здравство, па да каже дека врши некое испитување.

Кој министер/близок со влада така се изрезил?
Моја грешка, не бил министер туку директор на здравствен дом Скопје
direktoro-pusi.jpg

Ете го цигарето во раката на директорот на здравствен дом.

Моја грешка, не бил министер туку директор на здравствен дом Скопје
direktoro-pusi.jpg

Ете го цигарето во раката на директорот на здравствен дом.

Тоа е показател за неспроведување на воспоставените норми, за немање на култура и се останато.
Не кажува ништо за законот.
Законот си е тој и ти не си во некоја држава која не го спроведува своето право врз целата територија, туку си во Македонија, земја на која и е тоа скоро најважно.
И нема никој да се заебава со цигари и по улици треба да се апсат ако немаат пепељара покрај себе во рака.

Бидејќи е ладно надвор,добив дозвола да пушам во канцеларија,само што ја запалив цигарата...ајде кој сака нека дојде да ме уапси :))
Ова е во склоп на темата,како почитување на законов и лиги до пушачите :)

Срам те било :) како ќе влеземе сега у Европа...ова ни беше едини предуслов, а ти ...море и ја би у канц :) ...веќе ми се припуши, идам доле на снег, вејавица...кијамет :(

Реално, ако газдата у фирмата е пушач, у таа фирма се пуше. Крај.

Реално, реално... па после голем износ во буџетот биле казните... :)

Пишете си ги фирмите во кои „смее„ да се пуши... па да видиме. Иако и овака и онака на сите што редовно си го прават тоа ќе им дојде редот.
Зошто обично ги фаќаат прекршителите (таму каде што сакаат да ги фатат)...? Затоа што обично природата на самите прекршоци е повторување на истите.

Сите стаорци ќе бидат напикани во дупки и удушени од сопствениот чад.
И мене ме изненади состојбата по владините тела, но највертно ќе се корегира.
Приватните...никој и не ги есапи(освен за некој денар од казна за пушење).

Крајно време е владата преку сопствен пример да покаже дека законите се почитуваат. Во спротивно, имаат право луѓето да се бунат (без разлика на мотивите за тоа)

Офтопик: Она што на Македонија и фали е реформа во полицијата, најверојатно преку јак "internal affairs" оддел со јаки и неоспорни ингеренции.
Јас лично имам информации од прва рака дека и во самото министерство за внатрешни работи се пуши на многу места. И не дека пушењето е најголемиот проблем во земјава, туку на многу полиња законите не се почитуваат заради двојните стандарди и тоа мора да се промени. (во што не сум многу убеден дека ќе се случи наскоро)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom