Раздвижувања на турското малцинство во соседството

• Креатор на темата Креатор на темата MKEUpatriot
  • Време на започнување Време на започнување
Abe neka si sedat madro turcite vo Bugarija, ke jadat nemern kotek! Ne e voa Makedonija, pa da se plaseme na sekogo, tamu narod zivee, a ne beskicmenjaci!

Abe neka si sedat madro turcite vo Bugarija, ke jadat nemern kotek! Ne e voa Makedonija, pa da se plaseme na sekogo, tamu narod zivee, a ne beskicmenjaci!

Taka praea i grcite vo Kipar,ama posle beja izbrisani za 24 saati od strana na turskata armija,Turcija ne e Makedonija,Bugarija,Albanija ili Grcija ili pak nekoja druga balkanska zemja,Turcija e Turcija,koga saka moze da ve izbrise site do eden na balkanot sto laete kako kucinja protiv Turcija i turskiot narod..

Tova ne e prvi slu4ai na radikalem isljamizum vo Bulgaria-poslednite 15 godini e imalo pone 5-6 opita . Tova nema nishto onshto nito so bulgarskite turci,nito so DPs i Najmalko so Turuia. Zad tia opiti obiknoveno stojat radikalni isljamisti ot arabskite strani

Taka praea i grcite vo Kipar,ama posle beja izbrisani za 24 saati od strana na turskata armija,Turcija ne e Makedonija,Bugarija,Albanija ili Grcija ili pak nekoja druga balkanska zemja,Turcija e Turcija,koga saka moze da ve izbrise site do eden na balkanot sto laete kako kucinja protiv Turcija i turskiot narod..
Ne vikam ne, Turskata armija POEDINECNO e posilna od sekoja balkanska armija, no zdruzeni Bugarija i Grcija so podrska od Romanija ke ja porazat Turcija, no do takvo nesto nema da dojde, tuku ke ima nekoe protestce koe ke ima nasilstvo predizvikano od levskarite i cskarite, posto drzavnite sluzbi gi upotrebuvaat takvite vo vakvi slucai, i po opsezna istraga na mvr bugarija, ke zatvorat 10-11 kopilaci, i site srekni i zadovolni. Taka odat tie raboti. Slicno bese i gej paradata vo Belgrad. Navivackite grupi, kontrolirani i podbucnati od drzavnite sluzbi gi protepaa gejovite, nekolku zavrsija vo zatvor, i na pederite vo Belgrad ne im tekna da pravat parada pak. Ist slucaj e i ovde, razlicni akteri.

Tova ne e prvi slu4ai na radikalem isljamizum vo Bulgaria-poslednite 15 godini e imalo pone 5-6 opita . Tova nema nishto onshto nito so bulgarskite turci,nito so DPs i Najmalko so Turuia. Zad tia opiti obiknoveno stojat radikalni isljamisti ot arabskite strani

Тоа за Турциjа е верно - има на 2-ра страница един коментар од Осман Октаj дека Турциjа нема да застане зад таа партиjа. Наj-малкото таква партиjа во Турциjа исто е имало опити да се направи кои са одбиени.

Инаку од целата работа ништо нема да излезе, верно ке се создаде некоjа тензиjа и без това во последно време има некоj препукуваниjа, али и се пак нема да излезе ништо повеке од неколко псувки по форумите и след 1-2 месеца сичко ке е забравено, така как се забравиjа другите обиди од последните 5-10 години. Уште повеке турците не застанаа масово зад никоj од них и со таа партиjа е истото - тоа е партиjа на 50-тина ислjамисти + луге кои се подлагани да се запишат, незнаеjки за какво точно станува збор.

Еве го и ставот на ДПС :

Движението за права и свободи е на позиција, че демократическијат процес, демократичното гражданско обштество на Б'лгарија не се нуждае от партии, основани на етнос и религија.

Ne vikam ne, Turskata armija POEDINECNO e posilna od sekoja balkanska armija, no zdruzeni Bugarija i Grcija so podrska od Romanija ke ja porazat Turcija, no do takvo nesto nema da dojde, tuku ke ima nekoe protestce koe ke ima nasilstvo predizvikano od levskarite i cskarite, posto drzavnite sluzbi gi upotrebuvaat takvite vo vakvi slucai, i po opsezna istraga na mvr bugarija, ke zatvorat 10-11 kopilaci, i site srekni i zadovolni. Taka odat tie raboti. Slicno bese i gej paradata vo Belgrad. Navivackite grupi, kontrolirani i podbucnati od drzavnite sluzbi gi protepaa gejovite, nekolku zavrsija vo zatvor, i na pederite vo Belgrad ne im tekna da pravat parada pak. Ist slucaj e i ovde, razlicni akteri.

Treba cela Evropa da vi pomogne za da gi pobedite turcite,ova e amerikanski zbor za turskiot asker:toe:

Ostajte ja Tucija na strana taja si e jaka nikoj nisto ne mu mozi,nego sto ke prajme so sporot megu Makedonija i Grcija,a vo edno i so Bugarija,tesko na makedoncite so site sosedi ima problemi,od balkanot samo Turcija e prijatelska zemja na Makedonija..

Treba cela Evropa da vi pomogne za da gi pobedite turcite,ova e amerikanski zbor za turskiot asker:toe:

Ostajte ja Tucija na strana taja si e jaka nikoj nisto ne mu mozi,nego sto ke prajme so sporot megu Makedonija i Grcija,a vo edno i so Bugarija,tesko na makedoncite so site sosedi ima problemi,od balkanot samo Turcija e prijatelska zemja na Makedonija..
i со Црна Гора,и со Словенија,и со Хрватска и со Босна....

:nesvest: Теа зборови ги оставивме оште преди падането на комунизмот 1989 година.
Сите знаевме, дека тоа за лошите капиталисти-фашисти и дискриминатори са глупости на тркалета.

Така заклучокот е, дека целиот запад е фашистки, дискриминаторски расистки, нели?

Началото на 21 век сме сепак.
Глупости земјата може да биде и комунистичка па да не спореведува дискриминаторни и шовинистички политики. Се работи за сосема друга категорија од Лево-Десно Капитализам-Социјализам.
Зборувам за расисизмот и дискриминацијата на етничките малцинстав во вашата земја кој само наликува на некоја форма на фашизам од тој аспект за другото е друг муабет. Само политиката кон малцинствата ви е фашизовидна друго не.:nenene:

Ма шовинистича Татароживковистичка багра примитивци се.

Г

Ма шовинистича Татароживковистичка багра примитивци се.

Боже, отдека таја омраза у тие луьге!
Освестите се! Старата ми баба сборила:" Брат брата не ани, но тежко на тоја дека си нема".
Та и тука - сборови против бугарите..Дрн..дрн..- грубо речено...
Докле е време - озаптете се некои от вас.Немојте тако.
Свет широк-ја погледајте млади што сакаат - да работаат , да живеат во мир, а што има тука - само глупотевини и пцувни...
И не ме бришете, оти е грозно - ништо лошо не казувам.:smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:

Боже, отдека таја омраза у тие луьге!
Освестите се! Старата ми баба сборила:" Брат брата не ани, но тежко на тоја дека си нема".
Та и тука - сборови против бугарите..Дрн..дрн..- грубо речено...
Докле е време - озаптете се некои от вас.Немојте тако.
Свет широк-ја погледајте млади што сакаат - да работаат , да живеат во мир, а што има тука - само глупотевини и пцувни...
И не ме бришете, оти е грозно - ништо лошо не казувам.:smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:

Не му се дразнeтe на Стефчо, сите му се смееме на глупостите, ако и сам да не си верува како ги пишува. Само од време на време го потсетаjте да не окаснее за даскало за да не му дарпат ушите.

Поздрав се сите разумни луѓе
:smir:

Кју клукс клан одржал собир во Бугарија

Расистичката организација Кју клукс клан (ККК) на 12 септември одржала меѓународна средба во јужниот бугарски град Асеновград, јави бугарската новинска агенција Бгнес

transparent.gif
На средбата, која се случила во објектот на градската библиотека, бил одржан и концерт на неонацистички групи, кој бил посетен од лица од Швајцарија, кои заговараат супериорност на белата раса и уништување на сите други раси.

Градоначалникот на Асеновград, Христо Грудев, изјавил дека полицијата повела истрага за наводниот состанок на организацијата, откако на Интернет биле објавени фотографии од средбата на Кју клукс клан во градската библиотека. http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=93091011494&id=11&prilog=0&setIzdanie=21800

RIP Bugarija :pop:
Треба веќе да се вика Булгаристан :pos2::pos:

Типичен пример на бугарошовинизмотичка пропаганда место да зборуваат за проблемот и промена на режимот они се давата со лични квалификации. Жално...

Администраторот - можеш да заклјучиш темава. На све провокацие ке биде отгонорено така:

http://dnes.dir.bg/2009/10/01/news5155281.html#sepultura
Насилиство и Уништување е едниствено што ксенофобниот расистички режим на Татароживковисти го знае. :kesa: А секој кој што мисли различно мора да се цензурира и блокира...е бе у 21 век вакви примитивизми

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom