Разделбата што го промени мојот живот засекогаш

• Креатор на темата Креатор на темата smeXsa
  • Време на започнување Време на започнување
Не постои таква разделба што може да го смени животот. Добро, можеби на одреден период да но не засекогаш. Пример јас кога умре баба ми пред 3 години мислев дека нема да издржам ниту еден ден без неа бидејќи бевме ептен ептен поврзани, таа ме изгледа и ме порасна. Но, тешкотија траеше околу 1-2 недели ај нека било и еден месец. Тешко е да изгубиш човек кој ти бил важен дел од животот но таа загуба не го прави твојот живот безначаен. Само затоа што си изгубил некого не значи дека треба животот да ти се смени за 360 степени.:toe:

1996 год. едно Септемвриско утро, дождливо беше јас сиротиот се враќам од часови по пиано и кога го гледам татко ми со нажалена фаца го фрла моето пепегалче Бобо во иста ќеса со ѓубрето од тоалетот пред некој ден...

Ми го промени животот таа разделба, и тоа многу... тогаш беше моментот кога заклучив дека треба да си набавам аквариум.

Lele kolku tazen sum...Komu li da raskazam...Mojot tatko si zamina eve tocno pred edna godina( 05.01.2009 ) i seuste ne mozam da svatam deka go nema...A kakov covek bese samo...Nema na ovoj svet..Kolku samo sum go molel GOSPOD da me zeme mene, ama ete...Pregolema e bolkata a problemite sto ostanaa se uste poteski...Krivo mi e zatoa sto ne vide bel den vo svojot zivot...Samo teskotiii, samo maki...Kako mali, siromasni...Ja zagubil svojata sestra,( na 23 godini) zaboluva od epilepsija- poradi toa, koga se zeni i koga misli deka se mu trgnalo vo zivotot mojata sestra, postara, rodena zdrava i prava, ostanuva so teski posledici poradi temperatura ( mentalno hendikepirana),cel zivot svoj pravese nova kuka, problemi na rabota, koga trgnuvam na fax bas togas ostanuva bez rabota, ostanuva i majka mi bez rabota...Bratucet mi so koj ziveeme vo ista kukja ni podnesuva tuzba za da ne istera od kukata i kako kapak na se koga bev veke pri kraj so fax se razboluva od rak i bolen od rak se vleckase po sudovi...Dobivme i na osnoven i na apelacionen sud megutoa toj dzver od covek ( bratucet mi) sakase da go dotolci ne dade na vrhoven sud...I lani ete ...Ne mozam ....A kolku samo me sakase...A kolku samo go sakav...A kolku samo sakase da zavrsam fax...i zavrsiv ama nego go nema....A kolku samo sakav da mu se odolzam, da konecno i toj pocne da ziveee...Ama ne mi go zema neboto...Kolku samo veceri zaspivam so edno golemo Zostooooooooooo...ah bre tato....Sakam da prodolzam bez tebe ama kako...

Опушти се. Не размислувај за проблемите. Барем еден ден во неделата одвој си за самиот себе, прошетај некаде малку сам, размислувај за убавите мигови со татко ти а не на тешкотиите што ги поминал додека бил жив. Обиди се да си го средиш животот полека полека и на пропаѓај во проблемите...

тажна тема ни животот не би бил тоа што е ако се би било совршено.
во мојот има премногу болни разделби кои оставиле рани, но без нив не сум јас. загубата на дедо ми, баба ми- која ме порасна, братуцетка ми- која никогаш не ја запознав и чичко ми - кој го сакав најмногу. а најтешка разделба која е е засекогаш е таа од пред 1 месец - се собраа чувства на кои немам што да им поравам ама животот оди понатаму, па сите нмора да се научиме да живееме на тој начин.:toe:

Никоја разделба не ми го променила животот. Секоја разделба била добра лекција. Но, да ми го променила животот во вистинска смисла на зборот - НЕ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom