Разделбата што го промени мојот живот засекогаш

• Креатор на темата Креатор на темата smeXsa
  • Време на започнување Време на започнување
14.06 2009 - денешен ден братучедите ми отидоа за Италија :icon_frow:icon_frow:icon_frow

ednostavno nekoi raboti ne mozeme da gi promenime.....zosto??? zosto postoi taa prokleta smrt? spomenite ostanuvaat, kade i da se svrtam se me potseka na tebe, site licnosti, site predmeti..... sekoj mig cekam da me povikas, da me gusnes, da me baknes, vo tvoite oci zasekogas bev dete

edninstveno mi preostanuva da se nadevam deka tamu gore postoi sovrshenstvo, raj spokoj na dusata

Smrtta na majka mi i nejzinoto deset mesechno izmachvanje me promeni od koren... uzhasno e, ne mozham da opisham kolku mnogu mi nedostiga...

кога моите братучедки си отидоа, јас едноставно не се препознавам. другата јас се роди.

Па длабока рана ми остави кога умре дедо ми во поплавата шо се случи во радовишко....Телото до ден денес не е пронајдено....:(

Толку се навикнав на него, и откако раскинавме ми се сруши светот. Пред другите сум старата јас, ама тоа е само маска. Скршена сум ама не дозволувам никој да го види тоа. Едноставно со некои луѓе сме биле мн кратко време а толку сме се поврзале што невозможно е да го продолжиме нормално животниот тек без нив. :(

Најверојатно сеуште сум немал некоја разделба која што би ми го сменила драстично животот.
Можеби тоа е така затоа што ретко кога се врзувам ептен за некој поради што и ми е полесно потоа да навикнам дека таа личност си оди од мојот живот.Оние за кои што сум премногу поврзан се тука,ги гледам секојдневно и досега со нитуеден од нив не сум бил принуден да се разделам.Фала Богу поради тоа.

Разделбите претставуваат круцијален момент од нечие минато со блиска личност. Од разделба со пријатели, невозвратена љубов од страна на девојки, загуба на блиски луѓе - смртта на родители и роднини, операции, болести, ние сме постојано изложени на загуби .... Најтешка е фазата кога треба да се соочиш со загубата и да продолжиш понатаму. Навидум многу од луѓето продолжуваат понатаму, ама во себе сеуште немаат сила да се соочат.
Лесна разделба нема. Секоја ја доживува на различен начин и со различна тежина. Новонастанатите ситуации секогаш од почеток претставуваат во најголем процент никакви за подоцна да поченеме да се привикнуваме на нив...

Во преживувањето на разделбите се откриваат две основни емоционални состојби: тревога и гнев. Тревогата секогаш настанува кога губиме личност пред наши очи, кога сакаме да помогнеме а не сме моќни. Потоа се јавува полека гневот насочен кон одговорните за тоа. Но секогаш на крај всушност повеќето доаѓаат до сознание дека се гневни и лути на себеси.

Тешки се разделбите без збогум особено кога зборовите остануваат да "висат" во воздух... Сметам дека може многу да се направи додека човек е жив и здрав. Затоа секоја разделба со луѓе кои сме ја имале а сеуште се живи и здрави не значи дека ќе биде дефинитивна состојба. Од нас зависи и се што зависи од нас може да се исправи.
Ако има една работа што ги обединува сите луѓе во светот и низ историјата, тоа е смртта. Сите треба да се соочиме со неа. Никакви методи на медитација, вежби, диети или пари не можат да ја избегнат. Смртта ги доведува сите луѓе, и богати и сиромашни, на исто рамниште.

Сум имала секакви разделби, но најтешката е кога згаснува живот пред тебе.
Кога држиш некој за рака и го молиш да остане тука да биде уште малце со тебе. Да заигра на твоја матура, да се израдува до солзи на твојот успех да дочека и да види дека ти си жив, здрав си направил многу од себе си и тука си му се радуваш на животот. И да ги израдуваш блиските околу тебе. Радувајте се на животот,правете убави нешта и помагајте им на оние на кои помошта им е потребна.Тоа е патот,вистината и животот.:smir:

Разделбата после 11 месечна врска.Болно беше но сепак ме претвори во поцврста и позрела личност.

разделбата со човекот која значеше повеќе од колку што некогаш можев да му искажам ... сега постојано го барам!

останав тоа што сум...верна успешна трудољубива и сл...
само ми го руши светот во кој што си живеев и ме натера да продолжам понатаки...
секој крај е можност за нов почеток

Смртта на мојата мајка .. веќе една година без неа .. неможам да опишам колку најмногу ми недостига .. :( :( :(

Ме растаживте со темава у пм :(:(:(:(
Едната баба и дедо, па и вујко ми ги изгубив одамна додека бев мал и сеуште не сваќав дека е голема загуба. Кога умре баба ми полека почнав да сваќам, но капакот беше смртта на дедо ми во 2003 година. Едноставно нема да го заборавам тој ден. дедо ми беше во болница, и ме лажеа дека е супер и дека набрзо ќе се врати. И така се враќам јас во школо, радосен пошто добив некои 5-ки :) и влегувам дома, и гледам сите испоседнале како мртовци. Одма ми беше јасно си го игубив дедо ми :(:(:(:( Се истурив од плачење, а воедно како и да се сменив од тој момент:smir:
Инаку кога сум имал 3-4 години го имам изгубено и братучед ми кој во тој момент имал 20. Таа загуба целосно ги промени животите на вујко ми и вујан ми а големо влијание имаше и врз мајка ми:nesum:

Lele kolku tazen sum...Komu li da raskazam...Mojot tatko si zamina eve tocno pred edna godina( 05.01.2009 ) i seuste ne mozam da svatam deka go nema...A kakov covek bese samo...Nema na ovoj svet..Kolku samo sum go molel GOSPOD da me zeme mene, ama ete...Pregolema e bolkata a problemite sto ostanaa se uste poteski...Krivo mi e zatoa sto ne vide bel den vo svojot zivot...Samo teskotiii, samo maki...Kako mali, siromasni...Ja zagubil svojata sestra,( na 23 godini) zaboluva od epilepsija- poradi toa, koga se zeni i koga misli deka se mu trgnalo vo zivotot mojata sestra, postara, rodena zdrava i prava, ostanuva so teski posledici poradi temperatura ( mentalno hendikepirana),cel zivot svoj pravese nova kuka, problemi na rabota, koga trgnuvam na fax bas togas ostanuva bez rabota, ostanuva i majka mi bez rabota...Bratucet mi so koj ziveeme vo ista kukja ni podnesuva tuzba za da ne istera od kukata i kako kapak na se koga bev veke pri kraj so fax se razboluva od rak i bolen od rak se vleckase po sudovi...Dobivme i na osnoven i na apelacionen sud megutoa toj dzver od covek ( bratucet mi) sakase da go dotolci ne dade na vrhoven sud...I lani ete ...Ne mozam ....A kolku samo me sakase...A kolku samo go sakav...A kolku samo sakase da zavrsam fax...i zavrsiv ama nego go nema....A kolku samo sakav da mu se odolzam, da konecno i toj pocne da ziveee...Ama ne mi go zema neboto...Kolku samo veceri zaspivam so edno golemo Zostooooooooooo...ah bre tato....Sakam da prodolzam bez tebe ama kako...

Разделба да променува еден дел од животот али не цел живот.Променува мал дел кој зараснува одма во зависнот кој како го пребродува тоа. Ниедна особа не смее да дозволи некоја разделба да и го промени животот. Тоа е голема нестабилност у таа особа ! Преку све се преминува лесно само треба да се има добар мозок у главата:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom