Распукување на устата

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitarc
  • Време на започнување Време на започнување
Не знаев кај да го пишам ова, дали во здравје или мода и убавина, али моише ми иде за во мода и убавина пошто се живее и со ипукана уста. Што да правам? Лабело во зимо имам стално со мене, ставам меѓу секој час (на 45 минути би му дошло) и пак ми е испукана. Сум ги купил сите могучи лабела. Почнувајки од Labello, Rossal па до пазарските. Сите могучи врсти сум ги пробал, сензитив, милк енд хани, нормал и пак ми е катастрофа. Можеби ако имам среќа ке се смири една недела и после станува уште полоша. На скијање кога сум, сум стигал и до крв да ми тече! Многу ме нервира, и многу невкусно изгледа.

Помош?

Конзумирај повеќе течности, користи лабело а би ти препорачал и крем (обичен крем, за лице)
Претпоставувам дека имаш голема уста (усни) :)
И јас го имам сличниот проблем, за среќа не во толкави размери, и на тој начин ги спречувам несаканите ефекти.
Поздрав

Абе се мрднав од што ме нервира, него не ми е испукана туку и некако многу сува, сега ви читав советите овде и идам по грзодова маст во Зегин. Ако не помогне тоа ќе земам лабело, дека малце ми е глупо да влезам како машко и да барам тоа.. :icon_lol:

Абе се мрднав од што ме нервира, него не ми е испукана туку и некако многу сува, сега ви читав советите овде и идам по грзодова маст во Зегин. Ако не помогне тоа ќе земам лабело, дека малце ми е глупо да влезам како машко и да барам тоа.. :icon_lol:

Имаш машки лабела, без сјај. Додека си дома, стави си маска од мед на устата. После 10-15 минути, лижи, миј, прави што сакаш...

Доколку имаш,пробај со кантарионово масло да се намачкаш.Одлично е за испукана и сува уста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom