Raspberry Pi и слични на него

• Креатор на темата Креатор на темата The High Commander
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ме интересира дали преку 10/100 лан ќе може да стрима 1080p видеа расбериво. Во план сум да земам EA6200 а имам екстерен сториџ од 2тб кој ќе го поврзам на рутерот. Е сеа не знам дали ќе може да се стримаат филмовите или ќе мора да земам дополнителен USB to Ethernet ама гигабитен адаптер или ќе може да пројдам и со usb wifi адаптер? Верувам дека 300mbp/s би било доволно...

Имаш оптика или не?

Не...на близу сум, околу 15mbp/s имам брзина.

Исто и јас сум на близоо со таа брзина, јас пробав ставив Плех сервер на ПЦ(колку за проба да видам како иде оваа цела работа) и се закачив на лаптопот ама ужасно ми кочи.
или овој плех сервер не го бива или друго е работава.

Исто и јас сум на близоо со таа брзина, јас пробав ставив Плех сервер на ПЦ(колку за проба да видам како иде оваа цела работа) и се закачив на лаптопот ама ужасно ми кочи.
или овој плех сервер не го бива или друго е работава.

Serviio

Sent from my iPhone using Tapatalk

Universal Media Server. И стримa и трaнскoдирa (aкo плеерoт не пoдржувa некoј фoрмaт). Сé штo ти требa.

Sent from my LG-D802

@gade Qnap ти е поврзан преку лан така во рутерот?
И после како иде ова чудово може јас да гледам од тебе филмови или само за тебе ти е ова?
И јас користам XBMC на ПЦ ептен јака работа, па сеа ке го земам ова Распито интересна работа

гледам има исто и во Логин Qnap само солена ценава :D
http://www.loginsys.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabid=249&tabindex=0&categoryID=52&productID=1736

Не ти го разбирам баш прашањето.
QNAPот е поврзан преку ЛАН кабел до рутерот и во суштина е мал компјутер што троши малку струја.Има вградени медиа сервери во него, значи можеш да го користиш како content delivery на кој сакаш уред, немора да е Распи.

NAS or Network Attached Storage is a system consisting of 1 or more hard drives, an Ethernet connection and an operating system. This system connects to your network, allowing those on the network to access and share files from a central location, along with a bunch of other helpful stuff
.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom