Rap battle(s) на Кајгана!

бутЕ фристајлериста
појак е од терористи триста
мава рими тврдокорно рататататата
вработен во Кајгана
но не зема плата
а ЈЕ!

Колку добро запазуваш интерпункциски знаци со оглед на тоа дека ВО МОМЕНТОВ све ти текнува, браво! :)
Имаш погрешна концепција за тоа што е фристајл. Фристајл не подразбира само рецитирање на стихови кои ги смислуваш непосредно пред да ги изрецитираш.

Имаш погрешна концепција за тоа што е фристајл. Фристајл не подразбира само рецитирање на стихови кои ги смислуваш непосредно пред да ги изрецитираш.
Туку?

Фристајл на почетокот значело рап без предмет/тема на рапување. Може да биде и претходно напишан, еден вид на покажување на скиловите, техниката (флоу, рими).

Фристајл на почетокот значело рап без предмет/тема на рапување. Може да биде и претходно напишан, еден вид на покажување на скиловите, техниката (флоу, рими).
Шо сака нека значело на почеток, сега значи рецитирање на даден бит со измислување на стихови и рими и не ми мудрувај тука.

Шо сака нека значело на почеток, сега значи рецитирање на даден бит со измислување на стихови и рими и не ми мудрувај тука.
:D:D абе ти може да речеш и дека нема гравитација сега, ама ако се фрлиш од 10ти спрат маме ќе си ебеш доле.
Добро е да најдеш некој со толкава самодоверба и историја во рап индустријата како тебе, што знае повеќе од олд скул рапери со репсект до плафон.
Нека ти биде што да ти кажам.

Фристајл на форум ти е исто ко да одговараш некој предмет на Скајп. Од кај да знам ја дека си го напишал за 5 минути, или цел ден си го мислел?

А да, и фристајл е рецитирање на она шо ќе ти текне во моментот. Не предходно напишан текст.

нема каде, ај на форумов ќе ги лажам.

Превод: (ќе се прам фрисајлер)

Фристајл на форум ти е исто ко да одговараш некој предмет на Скајп. Од кај да знам ја дека си го напишал за 5 минути, или цел ден си го мислел?

А да, и фристајл е рецитирање на она шо ќе ти текне во моментот. Не предходно напишан текст.

Ova druze go napisav nekade polovina cas pred da go objavam...a interpunkciskite znaci....gi srediv podocna ;)

Џабе вие многу се дувате кога уште незнаете ни фиш да скуваТЕ ... :)

А У А У јас сум најјак јас сум луд по пет пички во мој скут
на моја маса свински бут на твојот бут мојот шут

На твоја маса свински бут?
Не би рекол.
Не би рекол?! НЕ. БИ. РЕКОЛ?!
Те носам во пекол , петле, те сечам и готвам во котле
Екипата ти ја чувам за после, десерт, СМЕРТ!
Јас сум права ствар ти си само бутлег, веќе го имам твојот бубрег, закани со мочка по снег, мајка ти во мојот двоглед
ми фрла поглед, и идам ладен како лед и во кревет и гасам жед, после сестра ако имаш и така се по ред
Кучки на мојот кур ко Гадафи на бајонет, во рапот Бекет, ти вршам рекет
Ти ја крадам женската на фејсбук чет усупут крадејки го твојот нет, get that?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom