Invisible Force
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.640
- Поени од реакции
- 10.356
Attachments
Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Супер прашање... Ќе го почекаме одговорот од некој глобусарНе се разбирам многу во физика, астрономија и слични науки..... и не сум рамноземјаш. Па би сакал некој кој се разбира во науката да ми ја објасни следнава ситуација: Ако на пример еве овде во мк почнеме со вертикално бушење во земјата со цел да преку јадрото на земјата дупката излезе на другиот крај на планетата (појма неам каде, за пример да речеме ете праволиниски вертикално излегуваме во Австралија...) Па кој ке биде моментот на пресвртница и како тоа ке изгледа кога копаме одовде надолу а наеднаш ке треба да почнеме да копаме угоре за да излеземе на површината во Австралија а копаме праволиниски под висак? До одреден момент (до кога копаме надолу) земјата ке треба да ја извлекуваме од дупката овде а потоа во одреден момент (кога ке почнеме да копаме нагоре) ке почне самата да ни паѓа овде у мк да самата излетувба овде на површината? И кога ке ја пробушиме таквата дупка, ако јас како улав скокнам во неа со нозете надолу дали во австрталија ке излезам, не паѓајќи туку дигајќи се и тоа со нозете нагоре?
Треба да пресметаш за колку време ќе ископаш до Австралија и да го пресметаш вртењето на земјата за да начекаш да темпираш да стапнеш на нозеИ кога ке ја пробушиме таквата дупка, ако јас како улав скокнам во неа со нозете надолу дали во австрталија ке излезам, не паѓајќи туку дигајќи се и тоа со нозете нагоре?
Бонус:
Не... Глобусот ја претставуваСеа не знам дали кругот ја преставува Земјата дека е рамна.
Абе каков глобус, тоа во СССР правеа лепеа, монтираа - не зезај... јас сум повеќе за желки и слонови бидејќи имаат голема симболика во индиските учења!Не... Глобусот ја претставува![]()