Ракометни трансфери

• Креатор на темата Креатор на темата TheTrooper
  • Време на започнување Време на започнување
Беќир е мада фака уште пред месец дена објавен е овај трансфер... На 18г отиде во Киелце и моментално му е потребна поголема минутажа а тоа го добие во Партизан. Оти можно е и Ферлин да остане во тимот ако оди Зорман за тренер (кој во Словенија е распнат оти не ја освои титулата.
Чордалија за година две ќе биде новиот Wolff.
Ферлин одбрани одлично во финалната серија со Висла, бранеше зицери, пенали, страшен рефлекс има, многу голем импакт имаше за таа јака одбрана на Киелце во финалната серија.
Со доаѓањето на Милосављев, не сум сигурен колку би имал минутажа за наредна сезона.
Интересна ситуација, откако се објави дека Банда си оди од Фуксе, дечкото се повампири, за да им докаже на Хенинг и другарите дека згрешија со него.
Исто и со Ферлин, на излезна врата од Киелце, искина дечкото.
Како и да е, штета ако остани Ферлин да е втора опција во Киелце, мислам дека и Моравски останува, заслужува да брани во прва постава за некој јак тим.
Не сум сигурен дека и враќање во Слован би било добра опција за Ферлин, некако спласнаа тие шпекулации, ама и Слован некако не се директни во тие амбиции, сега за наредна сезона го менуваат речиси цел тим, можно е и Зорман да го поздрават, има шпекулации за него за во Киелце.
Јас да сум на местото на Пољаците, ќе го оставам Шиштоф Лијевски да си ја тера работата, ги препороди дечкото, со истиот тим со кој Талант губеше ко Грчка од Висла, Шиштоф успеа да направи чудо, ги среди на психички план, ги ресетира буквално, ја демолира на два пати Висла, толку убедливо делуваше шо наликуваше финалната серија на некој рандом меч во Полска лига со Гвардиа и слични просечни клубови. .

На Чордалија, додека беше Талант му даваше минутажа на некои мечеви, кога беше повреден Волф.
Имаше некои моменти, висок, снажен, покрива добар дел од голот, му фали малку брзина во тие рефлекси, сепак е млад, и со добра работа има голема можност да се развие во јак голман.
Би требало во Партизан да има подобра минутажа. штом доаѓа по препорака и барање на Раул..
Ама, ќе има конкуренција тука и тензија, досега Трнавац беше незаменлив, а и Зориќ е тука ( овај е интересен дечко, не знам зошто некои од нашите тимови не го скаутираа досега, висок голман, долги раце, нозе, стил на бранење ала Ландин, и на Динамо Панчево е многу интересен голман)...

Back
На врв Bottom