Ракомет - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата DuFFy
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пратите ракомет?

• Понекогаш

Гласови: 146 33,0%
  • Да, обавезно

Гласови: 277 62,7%
  • Неам Појма

Гласови: 19 4,3%

• Вкупно гласачи
    442
Во финалето на азиското клупско првенство се пласира Бурган со Јасухира,овие од кувајт имале добра публика,
коментаторите ко во чајџилница

@Saber Rider
Ќе добие Вардар покана за ECL?
Малку заебан избор е кога ќе се согледа Луценр кој склопи доста солиден тими Швајцарија е една од "послушните" држави.
Еден од балканските тимови ќе отпадне сега кој незнам но најблиску е Цеље кој има најслаб состав од сите 3 балкански кој конкурираат. Па ни EHF во комбинација со Загреб и Динамо мислам дека нема да доделе да има пет тима од Балканот од кој четири се "врели костени".
Информативно онака ме интересира твое мислење.
Валур и Кристенштад нема шо да барат овде ни по буџет ни по играчи ни по популарност не се интересен тим.

Веќе имаше инфо на Балкан Хандбол дека Вардар, Целје и Партизан ќе добијат валјд карта

Неофицијално е то. Ама мислам не ни имаше недоумица дека Вардар ќе добие вајлд карта.

Абе тоа е супер да добие, требаше и 22/23 да игра дирекно но не му дозволија. Затоа прашувам каква е состојбата?
За македоскиот ракомет би било од полза да игра во Лига шампиони макар и бод не освоиле оти и тоа е од поголемо значење него да игра во Лига Европа.
Еден од тие три тима кој ги даде Balkan-handball според мене ќе отпадне.
Финансиската гаранција која ја нуди Вардар дали е доволна, "Врелиот костен" - Партизан или "Ракометната школа" на Балканот?

@Saber Rider
Ќе добие Вардар покана за ECL?
Малку заебан избор е кога ќе се согледа Луценр кој склопи доста солиден тими Швајцарија е една од "послушните" држави.
Еден од балканските тимови ќе отпадне сега кој незнам но најблиску е Цеље кој има најслаб состав од сите 3 балкански кој конкурираат. Па ни EHF во комбинација со Загреб и Динамо мислам дека нема да доделе да има пет тима од Балканот од кој четири се "врели костени".
Информативно онака ме интересира твое мислење.
Валур и Кристенштад нема шо да барат овде ни по буџет ни по играчи ни по популарност не се интересен тим.
Мислам дека е скоро завршена работа, штом од Партизан скоро и официјално се пофалија, а Балкан хендбол пренесе дека сите три балкански екипи ќе добијат вајлд карти.
Четири вајлд карти има на 6-те пријавени екипи, а како што кажа Валур и Кристијанштад не би требало да добијат.
Прилично лесен ми изгледа изборот.
Кај нас и претходно се зборуваше дека сигурно добиваме вајлд карта, особено ради онаа сезоната кога не' оставија без Европа и не направија отстапки, иако можеа да попуштат.

Абе тоа е супер да добие, требаше и 22/23 да игра дирекно но не му дозволија. Затоа прашувам каква е состојбата?
За македоскиот ракомет би било од полза да игра во Лига шампиони макар и бод не освоиле оти и тоа е од поголемо значење него да игра во Лига Европа.
Еден од тие три тима кој ги даде Balkan-handball според мене ќе отпадне.
Финансиската гаранција која ја нуди Вардар дали е доволна, "Врелиот костен" - Партизан или "Ракометната школа" на Балканот?
https://ehfel.eurohandball.com/news/en/hc-vardar-1961-not-admitted-to-european-cup-competitions/
Та година мислам дека и нигде не му дозволија да играт. Шознам мене Вардар ми е сигурица, сакале нејќеле да признајме тежина си има името.

Па не би рекол четири дека влегуваат единаесет дирекни, десет како вице шампиони од првата десетка и остануваат три слободни места за шест тима

1781963936492.png1781963953341.png

Па не би рекол четири дека влегуваат единаесет дирекни, десет како вице шампиони од првата десетка и остануваат три слободни места за шест тима

Прегледај го приврзокот 480404Прегледај го приврзокот 480405
Прав си, сега разгледав подетално. Така објавија некои од нашиве спортски портали, дека 4 екипи ќе добијат вајлд карта и ми останало во глава.
Е со 3 екипи ќе биде зезнато :D
Се сложувам дека можно е да не им дадат вајлд карта на сите три балкански екипи, ама мислам дека би отпаднал Целје. Вардар ми е фаворит за вајлд карта, а Партизан е најфорсиран ради буџетот.
Сепак, поверојатно ми е дека 3-те вајлд карти ќе одат кај балканските екипи отколку една да земе Криенс.

Сега тоа и видов и јас...

Не се конечни тие десет, значи за останатите тринаесе кандидираат шеснаесет места. Од кој:

Елверум
Татабања
Валур
Кристенштад
и ГОГ би се бореле за две места.

Луцерн
Цеље
Вардар
Партизан
Порто сигурно влегуваат покрај останатите тешкаши
Пик Сегет
Висла