Рак во уста!

• Креатор на темата Креатор на темата samunoske
  • Време на започнување Време на започнување

samunoske

unidentified specie
Член од
21 април 2007
Мислења
242
Поени од реакции
18
Локација
Кочани
Здраво

мојот татко има 53 години и има рак во устата. Зафатени се 2/3 од јазикот и левата половина од долната вилица. После еден месец од зрачна и хемотерапија на првата контрола му е пронајдено метастаза на жлездата од десната страна на вратот. Дали некој може да ми каже како и со што лек или чај, сируп или др. да ми помогне во лекувањето на мојот татко.

Дознав од странски весник за сируп ААR-Alor од koldermann од Австрија ако некој знае како и каде може да се најде и дали го има во Македонија.

Искрено не знам колку може ова да помогне,но во последно време се прифаќа тврдењето дека марихуаната помага во субивањето на ракот.

Незнам лек но може ли да ги кажеш симптомите на овој рак?

Здраво

мојот татко има 53 години и има рак во устата. Зафатени се 2/3 од јазикот и левата половина од долната вилица. После еден месец од зрачна и хемотерапија на првата контрола му е пронајдено метастаза на жлездата од десната страна на вратот. Дали некој може да ми каже како и со што лек или чај, сируп или др. да ми помогне во лекувањето на мојот татко.

Дознав од странски весник за сируп ААR-Alor од koldermann од Австрија ако некој знае како и каде може да се најде и дали го има во Македонија.
се надевам дека ке биде добро

Незнам лек но може ли да ги кажеш симптомите на овој рак?
На интернет ова го најдов:

Најчестите симптоми на орален рак вклучуваат:

-Отоци, грутки, испакнатини или уништени области на усните, непцата, или од други области во внатрешноста на устата.
-Необјаснето крварење на устата.
-Необјаснета вкочанетост, губење на чувство, болка, нежност во било која област на лицето, устата, или вратот.
-Рани на лицето, вратот, устата кои крварат лесно
-Болка или чувство дека нешто е фатено за задниот дел на грлото.
-Тешкотија при џвакање и голтање, зборување, поместување на вилицата и јазикот.
-Засипнатост, хронични болки во грлото, или промена на гласот.
-Болка во ушите.
-Губење на тежина.

Какви и лекови да зема татко ти, нека знае дека како што автосугестијата помага во борбата со ракот, ниеден лек не може да помогне. :smir:

Канабис Сатива и Индика растенијата има гооооолеми шанси да го излечат ракот, како што истите имаат веќе излечено разни видови на ракови на мнооооогу други луѓе ширум светот. Плус вчера дознав дека пријател на еден мој многу близок другар има тазе излечено рак со токму со марихуаната.

http://www.youtube.com/user/chrychek

На овој канал изгледај го Run from the Cure документарецот кој е во повеќе дела (истите клипови приметив и погоре се поставени) и пробај да го набавиш маслото од Рик Симпсон. Доколку не можеш, тогаш во документарецот е објаснето детално како сам да си го направиш лекот.....

Здраво

Јас само ке кажам да не ја запоставува редовната клиничка терапија, за чаеви и сирупи сикрено сметам дека немаат никаков ефект затоа следете ја клиничката терапија не го мачете човекот да пие некои одвратни работи кои тешко дека ке допринесат нешто....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom