Rage Against The Machine

• Креатор на темата Креатор на темата RapcoreBoy
  • Време на започнување Време на започнување
САМО ДА ЗНАЕТЕ ПАК СНИМААТ И НА КРАЈ ЛЕТО КЕ ИСПАДНЕ НЕШТО НОВО ОД НИВ.

ШТЕТА ШТО НЕ ИДАТ ЛЕТОВО КАКО ШТО БЕШЕ НАЈАВЕНО ВО БЕЛГРАД ИНАКУ ПЛАНИРАВ ДА СИ ГО ДАДАМ ГАЗОТ ПОД КИРИЈА ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ ПРЕД ДА ДОЈДАТ ЗА ДА СОБЕРАМ ПАРИ И ДА ОДАМ ДА УРЛААААААААААААААМ СО НИВ.

НАЈДОБРОТО ДО СЕГА, ПОДОБРО НЕМАЛО ЈАС ГАРАНТИРАМ:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Од сигурни извори..............

Разбрав кога ги побарал Зак де ла Рока да се вратат бендот од Аудиослејв кој предходнио беа со него. Да снимаат со него ново ЦД

Па ќе видиме:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

RATM се/беа одлична група...се сеќавам во далечната 1993 година дека прв пат ги видов и слушнав...случајно на MTV ( кога MTV беа квалитетна музичка телевизија , за разлика од срањето шо сега се дава таму ) го видов спотот од Bullet in the head и тотално полудев...ептен ме бендиса енергијата која ја имаа на песната и по една недела го најдов и купив нивниот деби албум ( на касета нормално :) ) насловен исто како и групата...во наредните неколку недели ја буквално ја излижав касетата од слушање...на тој албум се класиците како Killing in the name of , Freedom , Bullet in the head , Bombtrack и така натаму...и вториот албум им беше добар но ми се чини дека не си може со првиот нивни албум ... за другите албуми незнам бидејќи ги немам преслушано ( освен по некоја песна ) , но ми се чини дека опаднаа во квалитетот на песните...иначе RATM како бенд имаат големо културолошко влијание...до пред нив се немаше појавено толку искрена група и со таква енергија и бунтовништво ( освен Sex Pistols ) ... колку шо знам едно време некои нивни песни беа и забранувани да се пуштаат во американските медиуми заради нивната анти капиталистичка и антиглобалистичка порака...незнам дали знаете дека Зак ( пејачот ) е полу индијанец

ЗНАЧИ САКАМ ДА КАЖАМ:

Батињава имаа муда да рапуваат пред белата куќа и тоа свртени со бината накај неа со теми со кои директно ја погодуват меѓу ребра. Ајде мажи да видам тоа да го направат.
Дечките лежеа во затвор за својата идеологија е тоа се јунаци:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Го скршив бирово :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

RATM се закон. Том Морело закон. :D
Прв пат ги слушнав на касета (ехеее, времиња). Брат ми ми ги пушти.
Неможам да издвојам песни зошто сите се кик-ес :D

се сеќавам кога ги слушнав прв пат. Еден другар што спиеше кај мене дома потпевнуваше: тато купи ми точак (killing in the name of) и мислев дека е некоја македонска песна па кога ми го даде оргиналот од RATM збудалев :) и од ко ги слушнав слушнав Know your enemy и Bullet in the head ми станаа дефинитивно најомилен бенд :)

РАТМ закон ! друго нема што да кажам бидејќи веќе се е кажано...
Едвај го чекам новиот албум:vozbud:

Lights off! Guerilla radio! Turn that shit on!! :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom