- Член од
- 24 јануари 2014
- Мислења
- 5
- Поени од реакции
- 2
Здраво , јас сум Ремис ... иам 26 години ... Ми треба совет од вас ,а гледам нема започнато тема во врска со оваа тема

Благодарам од се срце ....

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
да ,така е ... имаш право , денеска е кој преживее ... но мене ми е криво шо , ненормално е голем притисок ,се гледа само да се спакува што побрзо да се завршат нарачките и нема одмор, можеби одмор од 10 минути во 8 часовно работно време за да седнеш да јадеш нешто ...Ако си младо, се знае што се прави од вакви места. Се краде! Ама се краде на легален начинЗнам пример за човек што работеше во "одредена" фабрика и отпадот што го фрлаа односно палетите, најлоните, пластиката ја собираше и си ја носеше со трактор/камион. Човекот си отвори отпад свој, и сега си вози X5-ка.. Значи снаоѓај се, сега е моментот да го користиш мозокот, оти после ќе биде веќе доцна.. Јас ова ти го кажав лаички, ама ако си дадеш доволно време и убаво да размислиш, можеш да најдеш егзистенција..
со 26 години човеку се прашуваш дал да продолжиш да работиш за 200 евра ?!Имам познавања од англиски и француски многу добро , компјутери одлично ,само средно имам гимназија скопје во Борис ,се случи животот ,факултет тоа е.... Навистина,навистина ми е потребен совет од о чај ...
контра ефект ... акција - реакција ..со 26 години човеку се прашуваш дал да продолжиш да работиш за 200 евра ?!
а бе,не си го упропастувај животот- бегај гс преку глава во странство, изумреа патриотите оддамна од проста причина што колку повеќе ја сакаш татковината , толку помалку и’ се допаѓаш ти на неа
работата е што нема организација на работа,се во момент се работи ,нема пауза,сите што работат таму,скоро се цигани таму , млади и стари по 40/50 години , многу малку македонци,јас и уше тројца,за цело ова време шо работев,си отидоа двајца шо работеа 3 месеца,а завчера на чко Владо,53 години,ненормален висок притисок,падна пред сите и го пушти ја да си оди дома , не седнуваш ич значи ... дали е ова нормално за магацин атмосфера , можеби и некој работел во оваа фирма , се вика Натура ДООЕЛ ,се наоѓа кај Толту во Шуто Оризари ....Сигурно дека имаш многу фактори во игра и појма неам каква ти е ситуацијата.... али јас на твое место би дал отказ.
Сериозно ова? Мислам ти навистина веруваш во ова???Ако си младо, се знае што се прави од вакви места. Се краде! Ама се краде на легален начинЗнам пример за човек што работеше во "одредена" фабрика и отпадот што го фрлаа односно палетите, најлоните, пластиката ја собираше и си ја носеше со трактор/камион. Човекот си отвори отпад свој, и сега си вози X5-ка.. Значи снаоѓај се, сега е моментот да го користиш мозокот, оти после ќе биде веќе доцна.. Јас ова ти го кажав лаички, ама ако си дадеш доволно време и убаво да размислиш, можеш да најдеш егзистенција..
Абе и ти сега не биди идиот ... го разбирам како му е на дечково ,тебе да те гњават без никакви стандарди,да мкнеш 20 кг зелка и тоа многу пат во денот,па оставаш,па пак назад,значи без воопшто да застанеш а шефот ти јае гомна без прекин .... Ако е паметен нека бега одма брзооооо !!! Чим знае супер два јазика и компјуте,ако има искуство како келнер или шо не знам,нека размисли еве како мене нека аплицира за на брод ... ќе заработува колку македонски гомнојадец од пратеник и може да прошета каде сака на места како Мексико,Порто Рико,Мајами,Доминиканска .... јас аплицирав веќе ... нека го побара Тончи на форумов и нека му помогне ... супер момак е ,ќе му помогнеНемојте бе сите сега "ќе даам отказ", ќе ве направат мрзеливи татините галеничиња или бегалците во странство што се врткаат по форуми. Се вика: ќе издржам до крај, за татковината, за иднината, за газдата! Ќе умрам ама не давам отказ...со ова "умрам" ми текна на популарна изрека од еден грчки газда. Освен што им правеше проблем за одење во ВЦ ако се разболеа и сл. им викаше: умриш - не дојдиш!
Иди док си млад дебели...
Абе и ти сега не биди идиот ... го разбирам како му е на дечково ,тебе да те гњават без никакви стандарди,да мкнеш 20 кг зелка и тоа многу пат во денот,па оставаш,па пак назад,значи без воопшто да застанеш а шефот ти јае гомна без прекин .... Ако е паметен нека бега одма брзооооо !!! Чим знае супер два јазика и компјуте,ако има искуство како келнер или шо не знам,нека размисли еве како мене нека аплицира за на брод ... ќе заработува колку македонски гомнојадец од пратеник и може да прошета каде сака на места како Мексико,Порто Рико,Мајами,Доминиканска .... јас аплицирав веќе ... нека го побара Тончи на форумов и нека му помогне ... супер момак е ,ќе му помогнеБез гајле .. се работи за тебе !!! важно е да си здрав и жив
![]()
платата си е 12 илјади месечно без никаков слободен ден,пријавен со здраствено осигурување ..