Работа во Катар и Дубаи

Угостителство.

Биди спремна за работа, F&B неможат глава да кренат тука. Зависи во каков ресторан работиш, имаш fine dining, silver dining , fast food ect. Види преку агенција, за Катар ке ти најдат брзо ама реферирај Емирати а и Бахреин е доста актуелен.

Биди спремна за работа, F&B неможат глава да кренат тука. Зависи во каков ресторан работиш, имаш fine dining, silver dining , fast food ect. Види преку агенција, за Катар ке ти најдат брзо ама реферирај Емирати а и Бахреин е доста актуелен.

Ti blagodaram.:)

Ај да бувнам еден поздрав од Абу Даби !!!
Прашања и се остало пп или тука за секој да дознае нешто повеке !

Одбегнувајте Катар, многу е по затворено и строго од Дубаи. Плус, ако дадете отказ, неможете да најдете друга работа бидејќи компанијата ви става бан по закон :-)

Во Дубаи, е друга слика.. Банови ставаат само ако извршиш некое кривично дело, или ако те фатат да крадеш.[DOUBLEPOST=1423223965][/DOUBLEPOST]
Ај да бувнам еден поздрав од Абу Даби !!!
Прашања и се остало пп или тука за секој да дознае нешто повеке !

Сув поздрав? Ц,ц,ц небива ќе викнеш на кафе -.-

Последно уредено:
Некој да сподели искуство со GlobalWork околу аплицирањето, и условите за работа ?

Некој да сподели искуство со GlobalWork околу аплицирањето, и условите за работа ?
Апликација 890 денари
Обука 1500 денари
Од коа ке добиеш работа 200евра плус медицински преглед 3900денари

Работата што ја нудат е претежно у угостителскиот сектор и тоа у Катар, сега имаат нешто за Англија со бугарски пасош. Условите за работа зависат од работодавецот не од нив, тие се само посредници. Малце повеке го фалат Катар ама нивно е да те убедат да аплицираш.

Ако одиш на интервјуто.. сподели како помина итн... и јас сакав да аплицирам ама нешто се предомислив...
И како што ветив да си го исполнам мојот дел од задачата. Значи интервјуто беше ветар во магла.. не беше ништо што јас барем очекував и колку што си ја траскав глата и колку што ме фати нервоза пред да биде интервјуто. Значи едноставно кога влегов таму воопшто не ни разговаравме за работно искуство, што сакаш да работиш итн итн. Си праевме еден обичен муабет во врска со мене, фамилијата.. али сето тоа беше само еден тест за тоа колку добро го владееш англискиот јазик. Е сега ако поминеш на усниот дел од интервјуто, следуваше и писмен дел кој го прават само тие што го поминале усниот. Јас за среќа го поминав тој усмен дел и го правев и писмениот каде што имаше некои прашања во врска што би направиле вие ако дојдат муштерии а немате слободна маса.. дали ќе им кажете да си одат, дали ќе им најдете маса, дали ќе им речете да почекаат и кога ќе се ослободи маса да ги викнете; што би рекле вашите сегашни или минати работодавци за тебе; дали од останатите работници вие ја вршевте работата побрзо од нив.. итн инт. Значи не беше нешто посебно.. е сега тие што ќе поминат и на писмениот дел ќе има и финално интервју преку скајп за месец дена.. така да.. ВИШ МИ ЛАК. се најдобро. :D

Апликација 890 денари
Обука 1500 денари

Работата што ја нудат е претежно у угостителскиот сектор и тоа у Катар, сега имаат нешто за Англија со бугарски пасош. Условите за работа зависат од работодавецот не од нив, тие се само посредници. Малце повеке го фалат Катар ама нивно е да те убедат да аплицираш.

Само да се надоврзам дека медицинско преглед е само повише пари да ви земат. Едноставно, треба ви само потврда за сите примени вакцини, тест за жолтица, тест за сида, и чисти бели дробови.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Апликација 890 денари
Обука 1500 денари

Ме заинтересира еден од последните огласи за технички инструктори во Саудиска Арабија http://www.vrabotuvanje.com.mk/job-advert/tehnichki-instruktori---saudiska-arabija/20205
Ги исполнувам поставените критериуми, а условите кои ги нудат за оваа позиција се одлични. Вреди да се проба.

Ме заинтересира еден од последните огласи за технички инструктори во Саудиска Арабија http://www.vrabotuvanje.com.mk/job-advert/tehnichki-instruktori---saudiska-arabija/20205
Ги исполнувам поставените критериуми, а условите кои ги нудат за оваа позиција се одлични. Вреди да се проба.

Ух, како да ти кажам...не во однос на работната позиција, туку во однос на Саудиска Арабија - опрости се од било каков алкохол, било какво погледнување на жена, било какво гледање телевизија +18, било што што на Западот ти е мерак да го правиш. :)
Ах, и живот во резерват.

Од друга страна, супер плати давале. :)

Ух, како да ти кажам...не во однос на работната позиција, туку во однос на Саудиска Арабија - опрости се од било каков алкохол, било какво погледнување на жена, било какво гледање телевизија +18, било што што на Западот ти е мерак да го правиш. :)
Ах, и живот во резерват.

Од друга страна, супер плати давале. :)

On the contrary, познавам мн луѓе шо биле у Саудиска Арабија, и викат дека можеш да најдеш се шо сакаш за одредена цена :-)

On the contrary, познавам мн луѓе шо биле у Саудиска Арабија, и викат дека можеш да најдеш се шо сакаш за одредена цена :-)
Abe i u Libija znam eden decko sho raboteshe na naftena platforma i vika sekoja godina desetici poljaci umiraat od truenje so alhohol sho go proizveduvaat "tamoshnite" i ilegalno go prodavaat za trodupla cena. SA e edna od najnazadnite zemji vo svetot, da ides tamu treba da si blago retardiran iskreno.

Abe i u Libija znam eden decko sho raboteshe na naftena platforma i vika sekoja godina desetici poljaci umiraat od truenje so alhohol sho go proizveduvaat "tamoshnite" i ilegalno go prodavaat za trodupla cena. SA e edna od najnazadnite zemji vo svetot, da ides tamu treba da si blago retardiran iskreno.
Aman bre :D

http://stipka.com.mk/turizam/destinacii/252-ostanati/4931-so-i-kako-vo-arabija
http://sitel.com.mk/zoshto-saudiska-arabija-ne-saka-turisti
http://www.vesti.mk/read/news/15776...et-zatoa-shto-i-dozvolil-na-soprugata-na-vozi
Разгледај го овие линкови ке добиеш приближна слика за животот таму.
Нешто најконзервативно што може да постои. Не е за луѓе со наш менталитет, навикнати на ваква слобода. Знам дека кај огромен дел од луѓето кај нас, желбата да се напушти државата е посилна од се, ама размислете со ладна глава, ,,затвор,, не ви треба. Ориентирајте се према запад. Не дека некаде пак ружи цветаат ама западот со арапскиот свет не може да се споредува.

Имам ставено линкови и искуство од Саудиска Арабија, неколку страни наназад. Ако ти се оди само за пари да направиш онака печалбарски и ти се остава фамилија или ако немаш жена деца тогаш заминвај и печали. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom