Работа во Катар и Дубаи

Никој ништо не пропуштил! За 'рмбач и за работник лесно е, само посакај веднаш секој може да замине за Катар или ОАЕ... туку за нешто појќе не може... :ROFLMAO:

Дали некој што работи или работел во ОАЕ или КАТАР може да објасни какво е сместувањето? Оти секој некако го одбегнува ова прашање... Дали барем условите се пристојни и човечки или е спротивното?

Или можеби е вака:
dubai-labour-room2.jpg

20080311_meaw_migrants_sonapour01_23.jpg

DUBAI-LABOR-77557333.jpg

Ова е страшно!!!

Ова е сместување на дечко што работи во Diplomatic Club - Doha..

403239_536638173040868_1800562289_n.jpg

531958_536638449707507_117569599_n.jpg

а што си мислеле дека ќе се задолжат и ќе си живета раскошен живот без да се вратат тие пари
--- надополнето: 14 јули 2013 во 15:39 ---
ne druze eve go deckovo e od malezija i vaka e smesten \http://www.youtube.com/watch?v=ADQmwpF78LY

А со оваа плата од 700 долари имате бесплатно сместување и јадење + бакшиш?

Пошто редовно ги пратам овие понуди за работа, во 99% од работните понуди што ги објавуваат агенцииве пишуваат дека ти следува платено сместување, јадење, превоз до работното место, повратна авионска карта... За бакшишот зависи од работното место.

Убаво бил сместен човекот!
Леандра значи зависи од договорот секој пред да оди потпишува договор и во него си пишува дали има платено сместување храна и превоз а и бакшиш а да и плус авионска карта!

Епа дечки тоа и не е така лоша понуда. Само од бакшиш може да живеете, храна и смештај платен, авионска карта. Добро е, воопшто не е лошо. Ви посакувам убав престој таму, па да се фалите кога ќе си дојдете :)

да бакшиш имаш зависи од тоа што работиш ако си помошник келнер земаш горе долу 700 евра бакшиш ама после како добиваш унапредување така имаш поголема плата а и бакшиш бидеќи од бакшиж земаш процент зависи која работна позиција ја имас таму не "пишан закон" во секое едно место е секој еден вработен да добива бакшиш дури и тие во кујна заш парите од бакшижот се сообираат и се делата на секој по заслуга ПС заминавам таму за 2 месеци 064-motika.com.mk.jpg

Да се пофалам, денес чекам да ми стигне договор за во Дубаи! :)

Леандра, имаш обезбедено сместување, превоз дома-работа-дома, обро(к)ци на работа, и авионска карта, како и повратен билет после 2 год. престој ..Исто така имаш и 21 ден платен одмор.

Е сега, има и исклучоци, мене ме интервјуираа Farrgie Coffe Shop - Doha, Qatar и ми кажаа дека сите работници што ги имале до сега, биле на туристичка виза ( значи самите си имале обезбедено смештај ) а овие им ја направиле работна виза. Ми понудија договор, ама во договорот не ме следуваше сместување ( поради горе наведената причина ) ама пак затоа ми даваа accommodation allowance. Кога направив сума-сумару, ќе требаше моите од дома да ми праќаат пари за да си го покријам САМО сместувањето ( едно +300еу ) а да не спомнам пари за храна, шетање и сл. Сместување на своја рака, е скапо ..се движи од 1.000еу па нагоре.

:)

Значи отварајте очи пред да потпишете нешто. Патем со среќа!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom