Работа на брод

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Кој ја напишал веста,нека си ја напика у задник зошто е толку лажна, не ме чуди шо е и од комуњарски портал.Лага е оваа вест.Македонците да не се барани?! Луѓе кои разбираат англиски,француски,германски и без никаков проблем да се вклопат во разбирање со другите јазици како српско-хрватски,бугарски,словенски,босански,чешки,руски итн слични јазици а покрај ова и со искуство и дисциплина да се откажат од работници во Македонија. Fokus, kiss my white fatt shitty ass.

Кој ја напишал веста,нека си ја напика у задник зошто е толку лажна, не ме чуди шо е и од комуњарски портал.Лага е оваа вест.Македонците да не се барани?! Луѓе кои разбираат англиски,француски,германски и без никаков проблем да се вклопат во разбирање со другите јазици како српско-хрватски,бугарски,словенски,босански,чешки,руски итн слични јазици а покрај ова и со искуство и дисциплина да се откажат од работници во Македонија. Fokus, kiss my white fatt shitty ass.

Веста е делумно точна, но дефинитивно во целост излезена од контекст, типично за Фокус.

Да, точно е тоа дека на официјалниот веб сајт на Royal Caribbean, на листата на овластени агенции за посредување при вработување на брод, повеќе ги нема Македонија, Србија и Босна и Херцеговина, а на истата таа листа, конкретно од Македонија, до неодамна беше спомнат Коузон како овластен посредник за вработување на брод помеѓу Royal Caribbean и кандидатите за вработување на брод.

http://www.royalcareersatsea.com/pages/about_hiring_partners

Но насловот на веста е дека "За Македонците веќе нема работа на брод", со што самиот наслов вели дека Македонците никаде повеќе нема да најдат работа на брод, што е чиста невистина.

Вистина е дека Royal Caribbean - само една од многу бродски компании, наводно одлучиле да ги баталат само поранешните југословенски републики Македонија, Србија и Босна и Херцеговина, додека и понатаму вработуваат работници од останатите поранешни југословенски републики и од останатите балкански држави, со исклучок на Албанија.

Но тоа воопшто не значи дека Македонците повеќе нема да можат да најдат работа на брод, па затоа ова е само уште едно испревртување на фактите од страна на не баш објективен медиум како Фокус.

За жалење е тоа што и во моменти на финансиски тешкотии со кои се соочува неделниот весник, сепак Фокус не се откажува од испревртување на фактите.

Веста е делумно точна, но дефинитивно во целост излезена од контекст, типично за Фокус.

Да, точно е тоа дека на официјалниот веб сајт на Royal Caribbean, на листата на овластени агенции за посредување при вработување на брод, повеќе ги нема Македонија, Србија и Босна и Херцеговина, а на истата таа листа, конкретно од Македонија, до неодамна беше 9спомнат Коузон како овластен посредник за вработување на брод помеѓу Royal Caribbean и кандидатите за вработување на брод.

http://www.royalcareersatsea.com/pages/about_hiring_partners

Но насловот на веста е дека "За Македонците веќе нема работа на брод", со што самиот наслов вели дека Македонците никаде повеќе нема да најдат работа на брод, што е чиста невистина.

Вистина е дека Royal Caribbean - само една од многу бродски компании, наводно одлучиле да ги баталат само поранешните југословенски републики Македонија, Србија и Босна и Херцеговина, додека и понатаму вработуваат работници од останатите поранешни југословенски републики и од останатите балкански држави, со исклучок на Албанија.

Но тоа воопшто не значи дека Македонците повеќе нема да можат да најдат работа на брод, па затоа ова е само уште едно испревртување на фактите од страна на не баш објективен медиум како Фокус.

За жалење е тоа што и во моменти на финансиски тешкотии со кои се соочува неделниот весник, сепак Фокус не се откажува од испревртување на фактите.
Моментално и јас бркам за на брод,на Cunard,поточно на Queen Mary 2.Чим неколку пати може да ми се јавуваат од Саутемтон и во "преговори" сум,одма знаев дека е лага,чист спин,нешто не е логично.Сеа ме бараат на брод,чекав година и пол,ми се јави ја после долго време од Мајоми чекање.Не не е во ред вака што прават.Мајоми си останаа на збор,а пак Коузон и покрај 2пати губење на моето резиме .Не сакам нефер однесување.

Моментално и јас бркам за на брод,на Cunard,поточно на Queen Mary 2.Чим неколку пати може да ми се јавуваат од Саутемтон и во "преговори" сум,одма знаев дека е лага,чист спин,нешто не е логично.Сеа ме бараат на брод,чекав година и пол,ми се јави ја после долго време од Мајоми чекање.Не не е во ред вака што прават.Мајоми си останаа на збор,а пак Коузон и покрај 2пати губење на моето резиме .Не сакам нефер однесување.
Што бидна човеку? Јас сакам да аплицирам само јака дилема ме бие... Сепак после се мислам во Мајоми да почнам процедура.

Голема верпјтност е ова да е голема лага! Времето ќе покаже! Ваљда и Коузон ќе се произнесе!

Искрено да си кажиме голем дел од нас со рацете вџеб си одиме на работа. Но можеби има и други причини кои стојат зад одлуката.
Нема ли некој koj што работел или работи во Caribbean кој ке можи да ни кажи од кои причини компанијата ја донесла оваа одлука.

Читам по сајтовиве дека цел Балкан го исфрлиле од овие компании, заедно со Авганистан и Афрички земји. Се со цел да им се угодело на гостите. Ние не сме до тоа дереџе стасани со овие да не рамнат, што е работава @Tonchie што се збори таму оти ова на нашите деца им го прават? Што толку згрешиле?

Читам по сајтовиве дека цел Балкан го исфрлиле од овие компании, заедно со Авганистан и Афрички земји. Се со цел да им се угодело на гостите. Ние не сме до тоа дереџе стасани со овие да не рамнат, што е работава @Tonchie што се збори таму оти ова на нашите деца им го прават? Што толку згрешиле?
sto vi e na vas be zatoa gledam na kouzon moreplovci grupata nekoj zaminuva u dekemvri nekoj u januari nekoj u noemvri lugje si zaminuvaat ne isvrlile od companiite a i intervjua praat onaka poso ne ne sakaat taka doagjaat na balkanot praat intervju za da ne ne vrabotat dosta so tie izmislici

sto vi e na vas be zatoa gledam na kouzon moreplovci grupata nekoj zaminuva u dekemvri nekoj u januari nekoj u noemvri lugje si zaminuvaat ne isvrlile od companiite a i intervjua praat onaka poso ne ne sakaat taka doagjaat na balkanot praat intervju za da ne ne vrabotat dosta so tie izmislici

Јас во моментов пишувам од аеродромот на Париз. Утре веке почнувам со работа доколку една фирма донела таква одлука да не санкционира не ѕначи дека сите го направиле. Но од моја кожа гледано е сериозен проблем бидејки во Karibbean работат многу Македонци Нив им треба барем година време да си најдат друга работа. Јас од оваа работа фамилија ранам.

Не е никаква измислица, се што се пишува низ порталите за Ројал и Селебрити е точно. На другар што поминавме заедно интервју за Селебрити Зоран му прати меил дека сите повлекувања се канселирани до март месец, за натаму ќе видиме. Тие што имаме поминато интервју за овие две компании ќе се обиделе да не префрлат на некоја друга компанија со која соработуваат.

Тие што заминуваат се или на некоја друга компанија или заминуваат по втор, трет пат... Во последниов месец нема никој заминато што треба да оди за прв пат. Ова се информации од прва рака кои ми ги соопштија од агенција.

Дечко не се нервирај, диши малце. Никој сеир не ви фаќа, едноставно се обидуваме да добиеме инфо за нашинци од луѓе кои моментално се на брод и се поупатени во тие муабети.

На сите весници ја има веста, само ја преиспитуваме. Никој не верува на прва.

Во ЕУ е криза. 60% невработеност. Треба и овие од ЕУ да работат. Кој си има ЕУ пасош ќе си ужива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom