Работа на брод

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално е Мајоми да ја фалат Carnival 80 % од тие што заминуват одат да работат за нив мегутоа тие се најлоша компанија во поглед на организација при работењето , таму владее rambo style :) .Исто така на Carnival платите се најниски ,ако си решила да ствараш кариера мој совет е избегнувај F&B и HSKP департменти , знам дека за нив има најмногу побарувачка и интервјуа ама тоа е од причина што ретко некој останува да работи повеке од 2-3 договори.Сите што работат имаат после проблем со рамо или грб и затоа напуштат и се бараат нови кандидати на нивно место.Иначе за youth staff на Carnival платата е негде околу 1400 колку што се секавам не ме факај за збор:)

True story :) :нинџ:.

Zdravo na site temeva ja proceslav od prva pa do posledna strana i sekoja cest za Tonchie The goddes i Kazanski BRAVO za pomosta sto ja pruzate na site koi sakaat da kidnat od tuka i da odat da napravat nesto za sebe i svojata idnina :)E sega dojde redot da mi se pomogne i na mene :) bev vo kouzon zadutre ke odam i vo majomi ke apliciram i na dvete mesta da vidam koi ke ispadnat bolje RABOTAM 3 godini kako snimatel / kamerman i na strana cepkam i fotografija imam napraveno nekolku sesii portreti itn. sakam da se kacam na brod ili kako fotograf ili kako kamerman kolku sto primetiv nikoj nema spodeleno iskustvo ili pak da znae nesto okolu kamermani ako znae neka kaze.imam gledano i za image i vikaat deka vrabotuvaat i bez iskustvo sto ne mi e problem MOJOT PROBLEM e sto nemam nitu diploma nitu svoja oprema dokumentite za kreditce se spremni pasosot e spremen familijata ja ostavam i odam na pecalba :) Tonchie ili Kazanski daj kazete tesko li e da se mesti studio posto nikat nemam mesteno od svetlo se razbiram i nikat nemam vlezeno vo photo lab treba i toa da go znam ili toa se se uci tamu. klikerot brzo mi fakja taka da mislam deka nema da imam problem okolu toa samo bitno mi e da mi kazete dali toa ke mi preci okolu intervjuto i sto treba da imam vo portfolioto za da pominam bez problem odnosno kazete podetalno okolu intervjuto za foto ili kamera sto tocno prasuvaat itn. Epa dosta e od mene na vas e redot :) pozz[DOUBLEPOST=1403599062][/DOUBLEPOST]I pametno li e da apliciram direktno na IMAGE.COM ili da odam preku agenciive
Mornariste kakvi dokumenti za kredit?

А да работиш градежно или да береш праски? Или да товараш камиони во Македонија за 150 евра месечно? Ич мака ќе немаш ни грб, ни рамо?

Значи читај малку, јас сум женско, а и личноста што прашуваше е исто така женско, така што не се убацуј у муабет без потреба, колку само да кажеш нешто.

Нормално е Мајоми да ја фалат Carnival 80 % од тие што заминуват одат да работат за нив мегутоа тие се најлоша компанија во поглед на организација при работењето , таму владее rambo style :) .Исто така на Carnival платите се најниски ,ако си решила да ствараш кариера мој совет е избегнувај F&B и HSKP департменти , знам дека за нив има најмногу побарувачка и интервјуа ама тоа е од причина што ретко некој останува да работи повеке од 2-3 договори.Сите што работат имаат после проблем со рамо или грб и затоа напуштат и се бараат нови кандидати на нивно место.Иначе за youth staff на Carnival платата е негде околу 1400 колку што се секавам не ме факај за збор:)
Tnxxxxxxxxxxxxxxxx DoZeR :)

Zdravo na site !
Pred nekolku nedeli sum dobil mail od Miomi kade me pokanuvat na razgovor na Skype a voedno i za glavno intervju problemot e toa sto duri vcera ja vidov postata i se mi se smraci koga sfativ kolku sum ja usral rabotata :( sega vrativ na mailot no ne mi odgovaraat za ziva glava:icon_mrgr: Ima li nekoj slicno iskustvo i dali e mozno da dobijam pak datum posto znam deka glavnoto intervju e vo Juli vo Slovenia :)
Fala

Zdravo na site !
Pred nekolku nedeli sum dobil mail od Miomi kade me pokanuvat na razgovor na Skype a voedno i za glavno intervju problemot e toa sto duri vcera ja vidov postata i se mi se smraci koga sfativ kolku sum ja usral rabotata :( sega vrativ na mailot no ne mi odgovaraat za ziva glava:icon_mrgr: Ima li nekoj slicno iskustvo i dali e mozno da dobijam pak datum posto znam deka glavnoto intervju e vo Juli vo Slovenia :)
Fala
op op op kakvo intervju kakva slovenija koga vo juli ke bide ako moze da mi kazesh ?

Zdravo. Gledam deka tuka ima luge sto ja razbiraat mnogu za rabota na brod i nekoi imaat informacii sto se slucuva po nasite agencii i sakam da postava edno prasanje, Jas imam raboteno na carnival Ass waiter eden dogovor 2012 preku MAjomi, Intervjuto mi bese avgust 2011 a trgnav 20 maj 2012 znaci cekav okolu 9 meseci za da se kacam, I lani vo septemvri pojdov vo Kouzon i aplicirav za Room service attendant za Royal caribbean, Intervju imav vo februari preku skajp pominav, i sega od agencijata mi velat deka ke mi se javat za koga ke imat datum no ne izvestuvaat nisto drugo. Sega jas dobiv poraka od Royal caribbean nesto kako NEW HIRE GOLOBAL ORIENTATION. go dobiv od Kouzon samo Crew ID number za da se logiram na stranata i ne mi kazuvaat nisto. Moeto prasanje do vas e gledam deka nekoj znae poveke informacii, i nesum jas edinstven sto ceka na Royal ima i poveke od dekemvriskoto intervju, SEGA KE IMA NOV BROD QUANTUM OFF THE SEA, sto ke pocnuva da plovi vo noemvri, i nekade procitav deka site sto cekame za royal ke se kacat do noemvri posto ke treba mnogu vraboteni. Dali nekoj moze da potvrdi deka ke se kacime do noemvri posto site cekame dolgo vreme nekoj i poveke od 6 meseci, Znam deka moeto prasanje najdobro ke go odgovori nekoj od Kouzon, No site sto cekaat i sto prakaat prasanje do Kouzon koga ke trgnaat dobivaat odgovor naskoro a sepak cekaat so meseci.

"пензионери" и "бакшиш" не одат заедно. Ран, ран уајл ју стил кен!

Мајоми, минатиот вторник по вторпат потврдив дека Мајоми мене лично повеќе ми одговара.

А зошто ондак викаат дека Мајоми соработува со малку полоши бродови и компании за разлика од Коузон? Тоа е најново нешто што го слушнав пред некој ден.

Колку што сум информиран, и двете компании соработуваат со исти компании, често за различни позиции.

Ај некој да ми одговори ,или чисто да сподели мислење...имам работено 2 год во уса со ј1 виса,но втората година останав со б2 виза уште 4 месеци и затоа време добивав чекови,значи за тоа време работев..Дали тоа значи дека може да имам проблеми кога ке одам пак во амбасада да аплицирам за ц1д виза?

Последно уредено:
Нема да имаш проблеми. Кога аплицирав за поморска аплицирав и за туристичка, ми ги одобрија и двете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom