Работа на брод

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе имаш доста тренинзи таму, така да не бери гајле. Не знам што вака да ти кажам однапред.... Понеси си доволно долна облека и црни чорапи, под доволно мислам бар 10 пара и од едното и од другото. Ако ми текне нешто попат, ќе пишам.

Некоја информација за Norwegian Jewel? Какви се кабините, храната, условите?
prekrasen brod, dobra para, fini lugje za druzba. Kje si plovish po Belize, Roatan, Cozumel... kje uzivash.[DOUBLEPOST=1444752047][/DOUBLEPOST]
За тоа колку чини... прашај го Казански, он работи на НЦЛ:).
kje doznaam denovive kje ti kazam, bar YC imaat labav raspored, fina im e rabotata. Urlaat na deca den i nokj :D[DOUBLEPOST=1444752441][/DOUBLEPOST]btw, si ja izgubiv kirilicata nekade po pat.[DOUBLEPOST=1444753672][/DOUBLEPOST]
Поминав на интервју за NCL, па сега бараат од мене да направам прво медикал а после други работи... Малку ми е чудно, нели прво треба да се добие -letter of employment-, па виза, а после медикал на крај, пред да се придружиш на бродот ????
И дали некој знае колку кошта медикал за NCL?
medical e nekoi 7200, moze sega da e 8000, vo Tospash vo Aerodrom go pravish. Letter of Employment koga kje dobiesh vekje e vreme za vo Americhka Ambasada, tamu kje ostavish nekoi 270-300 dolari. Chuvaj si gi smetkite od klinikata i od ambasadata, koga kje se ukrcash na Brod kje ti gi vratat parite za tie dve.[DOUBLEPOST=1444753925][/DOUBLEPOST]
Ќе имаш доста тренинзи таму, така да не бери гајле. Не знам што вака да ти кажам однапред.... Понеси си доволно долна облека и црни чорапи, под доволно мислам бар 10 пара и од едното и од другото. Ако ми текне нешто попат, ќе пишам.
pod 'dovolno' jas si ponesov 30 para chorapi i 20 para bokserki, jbg, ednash se peram na sekoj mesec i e fino. Borbi so filipinci e vo peralnata, da mozat bi ziveele vo mashina za perenje.

Последно уредено:
Фала за инфото имам уште две прашања: Како е организирано качувањето на брод - пошто прв пат одам па сум збунет? и дали на бродот се продаваат "safety shoes" за во ресторан? Треба да се качам следниот месец на Norwegian Jewel.

:)
Na koj port kje sletash? A za safety

shoes I uniforma kje dobiesh na brod. Ne gI kupuvash tuku ti sleduvaat kako vraboten.

Другари,јас добив датум 19 ноември на Norwegian pearl за келнер!Има ли некој на истиот брод да се дружиме?поздрав

Sent from my D5103 using Tapatalk

Flikson, ednash bev tamu, koga kje projdesh niz imigraciono, nadvor proagjaat kombinja (shuttle) shto kje te odnese do hotelot. Imaj sitni pari, 4-5 dolari (po 25 centi) u sluchaj da treba da se javish vo hotelot. Ti pratija li detali za toa kade kje prespiesh?
Ako nemozesh da najdesh sitnez ponesi si nekoi 20-30 dolari, pa jadi neshto I dodeka ti nplakjaat pobaraj da ti rasitnat. U sluchaj da jadesh, chuvaj ja smetkata, imash 23$ da troshish na den koga patuvash, I koga kje se ukrcash kje ti gi vratat parite samo daj im gi smetkite.
HalfGrown, na Pearl imash bajagi nashi, srekjno so charterite, kje spravish ton pari togash, glej da ne se spandzash so gostite.

Mirno more I na dvajcata, pa se gledame na nekoj od portovite.

Последно уредено:
Сеуште немам никаква информација во врска со летот, хотел и сл.
Дали некој знае колку се платите на NCL за Assistant waiter и за waiter?

Kazanski i Tonchie ako bi mozele da dadete sporedba megu NCL i CARNIVAL i koja e podobra spored vas vo zavisnost od plata, uslovi za rabota, moznosti za napreduvanje vo karierata.

Da ve prasam nesto , drugar mi bese na brod (ne znam za koja kompanija se raboti ) se vrati so skrsena noga vo gips :( kako moze da gi tuzi ?? dali bi zemal golema osteta ili ne vredi da se tuzi ??

Da ve prasam nesto , drugar mi bese na brod (ne znam za koja kompanija se raboti ) se vrati so skrsena noga vo gips :( kako moze da gi tuzi ?? dali bi zemal golema osteta ili ne vredi da se tuzi ??
Поради ова македонците имаат забрана за работа на најголемите и најпознатите светски бродски компании (Принцес, Ројал, Азамара, Селебрити итн) така да излишно е да чекаш одговор на вакво прашање...

На Карнивал поим неам како е сега. Знам само еден тип што издржа 2-3 недели таму и го пратија назад у Македонија.

Јас работев за Имиџ. Моментално Имиџ прават некои глупости, менуваат систем за пресмтка на плата (читај кратат плати) така да доста луѓе дадоа откази. Моментално вработуваат и луѓе што не знаат да бекнат англиски ниту пак знаат да користат ДСЛР. За напредок у кариера зависи од тоа на каков брод ќе те пратат, мада мислам дека сеа работите таму се каша-попара.

На Карнивал поим неам како е сега. Знам само еден тип што издржа 2-3 недели таму и го пратија назад у Македонија.

Јас работев за Имиџ. Моментално Имиџ прават некои глупости, менуваат систем за пресмтка на плата (читај кратат плати) така да доста луѓе дадоа откази. Моментално вработуваат и луѓе што не знаат да бекнат англиски ниту пак знаат да користат ДСЛР. За напредок у кариера зависи од тоа на каков брод ќе те пратат, мада мислам дека сеа работите таму се каша-попара.

Аман бре, па сите ги спомнуваа Имиџ и на овој форум и на српските и хрватските форуми за вработување на фотографи на брод.

Што им се случило, им станале полепливи прстите за пари ?

Какви ти се плановите за понатаму, ќе се враќаш на брод или ќе бркаш други можности ?

Ако се враќаш на брод, за која компанија би работел - поконкретно, за која компанија за фотографирање ?

Не планирам да ти се придружам, ги виде моите фотки со DSLR камерата од Канон, само онака прашувам.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom