Работа на брод

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа чекаат да се присоберат повеќе кандидати. Еднаш случајно се најдов таму кога имаше прелиминарно и имаше редица од кандидати кои чекаја во ред. Good Luck!!!
можно е брат дека чекаат да се направи листа .... еве сега е петок и се уште не ми се јави ја .... а ова документите ги однесов на 18 (четвртокот) јули ... се надевам дека ќе иде брзо процесот ... се пријавив за келнер ... сега не знам дали ќе почнам од најниската позиција на келнер како помошник или навистина од повисока позиција на келнер .... се оставам на Господ ... знам дека е со мене и се потпирам на него ....

можно е брат дека чекаат да се направи листа .... еве сега е петок и се уште не ми се јави ја .... а ова документите ги однесов на 18 (четвртокот) јули ... се надевам дека ќе иде брзо процесот ... се пријавив за келнер ... сега не знам дали ќе почнам од најниската позиција на келнер како помошник или навистина од повисока позиција на келнер .... се оставам на Господ ... знам дека е со мене и се потпирам на него ....

Eve jas na primer aplicirav 11 septemvri 2012,na obuka nekoja tamo 2 dena me viknaa odma za 2 nedeli e posle toma pominav glavno intervju na 31 januari 2013 i se javuvav pishev celo vreme i pred 2 dena mi se javija deka zaminuvam vo septemvri ama cekam eve data tocno koga,pa odam. Posle sledi viza pa na lekarski pregled.znaci od aplikacija do zaminuvanje mi se fati tocno 1 godina.Ova ti zboram preku Kouzon.pozz

Eve jas na primer aplicirav 11 septemvri 2012,na obuka nekoja tamo 2 dena me viknaa odma za 2 nedeli e posle toma pominav glavno intervju na 31 januari 2013 i se javuvav pishev celo vreme i pred 2 dena mi se javija deka zaminuvam vo septemvri ama cekam eve data tocno koga,pa odam. Posle sledi viza pa na lekarski pregled.znaci od aplikacija do zaminuvanje mi se fati tocno 1 godina.Ova ti zboram preku Kouzon.pozz

Аман бе, многу е тоа, за година дена некој дете ќе роди :eek:

Колку што разбрав за аплицирање за работа на брод треба да наполниш 21 година. Е сеа прашањето ми е колку би ме чинело сето тоа и кои чекори/фази треба да ги поминам за да тргнам да работам на брод?

Сакам преку Коузон да тргнам.

Абе Цацко шуплив тебе до смеење ти дошло а тој на 26 години веќе не смее да се наведне.
--- надополнето: 23 јули 2013 во 01:41 ---

https://www.facebook.com/royalcaribbean

Нека ги тужи, една другарка работеше на Carnival, имаше повреда на работно место (исто кичмата и беше повредена) ги тужеше и си зема добра оштета.
Е сега, она најми американски адвокат, процесот траеше некое време (околу година дена мислам дека, можеби и нешто повеќе), ама убава сума и исплатија.

Колку што разбрав за аплицирање за работа на брод треба да наполниш 21 година. Е сеа прашањето ми е колку би ме чинело сето тоа и кои чекори/фази треба да ги поминам за да тргнам да работам на брод?

Сакам преку Коузон да тргнам.

Најубаво е директно таму да си прашаш. Ќе поразговараш со дечкото што е задолжен за работа на брод. Ќе ти направи кратко интервју и ќе ти објасни се што треба.
Мој другар замина преку нив. Со среќа! (y)

Најубаво е директно таму да си прашаш. Ќе поразговараш со дечкото што е задолжен за работа на брод. Ќе ти направи кратко интервју и ќе ти објасни се што треба.
Мој другар замина преку нив. Со среќа! (y)

Сеуште немам 21 година, џабе уште отсега ќе се "тормозам" ме интересира(ше) доколку некој знае на форум отприлика колку би коштало, па зошто и во иднина да не заминам да поработам на брод? :)

Сеуште немам 21 година, џабе уште отсега ќе се "тормозам" ме интересира(ше) доколку некој знае на форум отприлика колку би коштало, па зошто и во иднина да не заминам да поработам на брод? :)[/quot
Сеуште немам 21 година, џабе уште отсега ќе се "тормозам" ме интересира(ше) доколку некој знае на форум отприлика колку би коштало, па зошто и во иднина да не заминам да поработам на брод? :)
Eve jas sum preku Kouzon.
aplikacija -500 den.
obuka (zavisi od pozicija)-4500 den.-6500 den
US viza-8000 den.
UK viza (ako ti treba)-4000 den
lekarki pregled-6200 den
avionska karta(zavisi do kade letash)-?
toa e se :)

Абе, чудно сеуште од Коузон не ми се јавуваат за прелиминарно интервју ... Се мислам дали е причина што во погрешен ден аплицирав,во четврток,наместо во вторник после одма презентација за брод .... на интернет пишуваше дека може по договор на клиент дена да се аплицира .... пред недела дена се јавив до Коузон .... ги прашав зошто не ми се јавуваат .... ми одговори ја дека главниот човек за одделот на бродови бил во странство .... и еве помина цел месец од првиот ден на аплицирање во Јуни, сеуште нема повик до овој момент кога пишувам ..... толку долго им треба упм ....

Abe jas ja islusav prezentacijata i koga zavrsi odma aplicirav i pocekav pola saat i odma mi bese intervjuto i za 2 nedeli me viknaa na obuka.Brzo sto da ti kazam i si vikam kae dae za 2 meseca letam.E posle koga se zacekav glavno intervju pa ova pa ona i eve tocno edna godina pomina do letot moj.Aplicirav na 11 septemvri 2012 zaminuvam eve sega na 12 septemvri 2013.A ako si so eden jazik samo so angliski ima da cekas vecno.pozdrav

Abe jas ja islusav prezentacijata i koga zavrsi odma aplicirav i pocekav pola saat i odma mi bese intervjuto i za 2 nedeli me viknaa na obuka.Brzo sto da ti kazam i si vikam kae dae za 2 meseca letam.E posle koga se zacekav glavno intervju pa ova pa ona i eve tocno edna godina pomina do letot moj.Aplicirav na 11 septemvri 2012 zaminuvam eve sega na 12 septemvri 2013.A ako si so eden jazik samo so angliski ima da cekas vecno.pozdrav
Немам проблем со јазици .... знам англиски,холандски и француски .... Бев на презентација во Коузон на 2 јули,ден вторник .... една недела подоцна аплицирав на ден четврток,ми зема сиви и слика, но не ми зема 500 денари, ми рекоа ќе ми се јават .... јас не сакам да паничам но чудно,помина скоро месец и пола, нема сеуште јавување од Коузон .... се јавив кај нив,една жена ми рече дека главниот што е за бродови,одговорниот,не бил во Македонија,во странство отишол .... помина 15 дена од мојот повик .... сеуште ништо .... ќе одам сега повторно на презентација пак да аплицирам повторно, одма после презентацијата да аплицирам и да видам дали ќе ми направат интервју .... чудно малку ова зар не :(

Луѓе, ако ве мрзи да аплицирате кај секоја круз компанија поединечно онлајн, барем отидете кај двете наши агенции одеднаш, па со среќа. Мене Коузонми земаа 500 денари и ништо. Марко, еден од момците што се таму во големата приемна канцеларија си го избриша јузерот на Кајгана по кратко време. Од друга страна во Мајоми, недела дена по аплицирање ми кажаа дека за 10тина дена има интервју во Загреб, и тргна работата. За 20 дена ми завршува вториот договор, па ќе ме има почесто на интермец, ќе можам поопширно да пишувам, ако не ме фати нигеритис :)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom