Работа, каде?

• Креатор на темата Креатор на темата startrack11
  • Време на започнување Време на започнување

Bi rabotel ama kade?

• Isklucivo vo Skopje

Гласови: 10 9,4%
  • Vo Makedonija, za 10.000 den

Гласови: 6 5,7%
  • Vo EU

Гласови: 16 15,1%
  • Vo Kanada, Afrika, Avstralija

Гласови: 8 7,5%
  • Bilo kade nad 500 EUR

Гласови: 29 27,4%
  • Bilo kade samo da zemam plata

Гласови: 10 9,4%
  • Bi si otvoril svoja firma i bi pravel pari

Гласови: 27 25,5%

• Вкупно гласачи
    106
Ако имаш партиска книшка ќе напредуваш...99% не се 100%. Значи има и такви што се со високо.А не знам што би ти значеле 8000 кога ќе си отидеш дома а пак фрижидерот празен,струјата и телефнот исклучени,носиш стара гардероба... А во меѓу време додека си на работа,мажот ти се швалерише или пијанчи некаде,а најстрашно децата ти станале наркомани,курви,пијандури... Зошто таков ризик? За мочани 8000-18000. Не,фала! Тоа е мојот став,ама сепак го ценам твоето мислење. А 100 ден нема никогаш да барам од родителите,ќе си седам дома и ќе гледам во таванот ако немам(сум го прошол и тоа)!

ХАХАХАХАА претеруваш озбилно.Од каде ти е тоа дека мажот ќе и оди на швалерој и ова со децата?А добро велиш таков ризик не за 8000-18000 не вреди.А вреди ли за 500-600 евра?

ХАХАХАХАА претеруваш озбилно.Од каде ти е тоа дека мажот ќе и оди на швалерој и ова со децата?А добро велиш таков ризик не за 8000-18000 не вреди.А вреди ли за 500-600 евра?

Па ако нема пари во куќата,а во меѓувреме нема кој да ги контролира се ќе отиде у курац.Вака и така пари ќе нема,аба барем на око ќе ги држиш.
Мислам дека вреди.

Работев прв месец за без пари политика на фирма.Од втор месец почнуваш со 7 000 плус да плаќам карта од 1500.Работава е осум саата,секоја втора недела еден ден одмор и прва година не ме следува никаков одмор.За да дојдам до 10 000 за време од година и пол.Работев работно местото што беше предвидено за пет вработени за на крај од 4 души да останам сам.Бидејќи не му чуеше на газдата да донесе помош напуштив надевајќи се на подобро.Сеа со прст во уста два месеца сум без е.ен денар.Да не зборам какви психички тортури имавме сите вработени па не мобинг не знам што да е тоа.Многу нешта ми смрдат.И каква душа имаат овие газди,не знам колку поста од религии да читам на форумов и колку цркви да се градат не верувам во приказната дека има христијанско нешто помеѓу нас.

Знаеш као викаат „газдите’’.....за вработените (робовите)

„За работа имам премалку луѓе а за плата премногу!’’:toe::helou:

Карпентер сценарио -швалерај, курви и пијандури, аиии...и се ради тоа плата :nesvest:

Велат идејата е капитал.

Ајде ќе ви кажам една,имено согласно маркетинк анализите ќе ја таргетираме гејпопулацијата.

Се расправаат зошто прашања А или П(актив или пасив хехе).

Е сега јас на str8t им пратив меил и им дадов предлог...направите два специјални дезодоранси STR8T GAY Edition.

Првиот дезодоранс ќе се вика IN me:pos2:(pasivcite)
А вториот GayTop им препорачав исто така дезодорансот да содржи и феромони-ова го решава проблемот со прашањето А или П...па по мирис ќе се познаат.

Ова може и алкалоид...има оддел козметика.

Секој треба да си го цени трудот и квалитетите.Инаку не сум така млад како што мислиш,имам и дете.И сам се изборив да земам поголема плата,ценејки ги своите квалитети.Работам во приватна фирма и земам поголема плата од 500 евра.

Секој си го цени својот труд, ама другите не го ценат особено работодавците!

Па ако нема пари во куќата,а во меѓувреме нема кој да ги контролира се ќе отиде у курац.Вака и така пари ќе нема,аба барем на око ќе ги држиш.
Мислам дека вреди.

Изгледа си имал кој да ти купуе млеко за детето, инаку поинаку би размислувал...

Јас лично не се срамам од каква и да е работа се додека е чесна. Ако се работи за егзистенцијално прашање не гледам оправдување некој инаку да се понаша.

Се се сведува на личен став ама потценување на плата која е „нормална“ за 60% од населението заради лична размисла и на терет на сопствено семејство, во најмала рака е себично.

Секој треба да си го цени трудот и квалитетите.Инаку не сум така млад како што мислиш,имам и дете.И сам се изборив да земам поголема плата,ценејки ги своите квалитети.Работам во приватна фирма и земам поголема плата од 500 евра.

А газдата колку зема,зошто не си отвориш твоја фирма,зошто твојот газда да прави илјадници евра а ти само да добивас 500 евра како награда за тоа што си му работел, тој ти дава 500 евра затоа што има добра фирма и добро работи а не дека ти си се изборил, можеби си се изборил но тој можел да ти го овозможи тоа,кај нас работниците се зависни од работодавачите за разлика од Америка или некоја друга држава со висока вработеснот каде што работодавците се зависни од квалитетните кадри,

П.С. Ако имаш дете не значи дека стар, од 17 години па натаму секој кој што ќе изрази желба може да има дете :helou:

Ех многу за никаде опции у анкетата ја тука кај шо сум си У Штип и со мојте 19 години иам работено и зимаше 10 000 не дека беа малку ама не стасуваа за у овоа градче мислам дека 15 000 би биле онака солидна плата за НОРМАЛЕН живот барем додека си помлад .....мислам без фамилија де....

Прво низ овие години на транзиција нормално е да немаш пари за гардероба,викед,ручек во ресторант,одмори...Нормално е да имаш пари,за храна,цигари,едно кафе,сметки и кирија.Ако намалиш во храна ќе си купиш една блуза месечно.
Иначе секако дека нормален живот е да имаш за основни човекови потреби кои претходо ги набројав.Но гледајќи дека некој нема пари ни за леб,доволни се и овие за преживување.Шуќур и на толку да има,дај боже и повќе:smir:
Да ама некој има и за сопствен авион :smir:.
Бтв што е целта на животот, да живееш или да преживуваш ?

Од една страна да, у право си Alo 192. Од друга страна се док човек не го стрефи нешто терсене... И Патрик Свејзи и Фара Фосет имаа пари да не купат сосе партали. Да заработиш за да живееш достоинствено, но...барем ја немам некоја потреба од луксузи (осим компјутеров ако се рачуна у луксуз :) ). Во Македонијава од кога паметам народот секогаш вели дека плата му трае од први до десетти, дури и во екс ју времињата кога наводно сите сме имале.

Јас од првиот пост тврдам дека секој треба да се избори да си го добие заслуженото.И тој што има за авион,сигурно не ги заработил од плата парите.Ама да чекаш за прва плата 500 евра во Македонија и ништо друго да не работиш,ќе се потврди приказната дека сите во Македонија ги чекаат еврата,или барам работа боље да не ја најдам.
А целта е да имаш пристоен живот,ама до целта патот е трнлив ако немаш некој зад тебе.Замисли сите да чекаме плата 500 евра,што ќе се случи?Од што ќе живееме?

Од една страна да, у право си Alo 192. Од друга страна се док човек не го стрефи нешто терсене... И Патрик Свејзи и Фара Фосет имаа пари да не купат сосе партали.

Почина Патрик Свејзи.........

Во принцип оправдувам снаоѓање во животот кој како знае и умее, ама тоа не значи дека оправдувам тежки заебани работи како дилање дрога, рекет итн. Тоа не е во ред....
Инаку класична работа за плата повеќе од 8000 денари тешко во овие услови на игра, па сега види ти човек како ќе преживее со тие пари кога кубен метар дрва е 3000 денари......

Оваа опцијава 500евра било каде би ја одбрал ако е тоа било каде во Македонија. Не очекувам дека во земја во ЕУ ќе зиам толку мала плата. Иам праено муабет со германци, неколку години постари од мене, кои ми кажале дека они зимаат 800е соц. помош ама затоа плаќаат по 600е кирија. Работник на градилиште зимал околу 1000е. Сето тоа звучи многу ама во тие стандарди тоа не е така многу како што изглеа, а во секој случај не би сакал да идам на печалба во странство и таму да се стискам за да бидам фаца и да се ку*чам со пари кога ќе се вратам во Скопје.

Може треба прво да го завршам факултетов па да праам муабет за работа, ама општо е познато кај нас дека добри работи се наоѓаат само со книшки и врски, тоа ме погодува а верувам и сите кои што се како мене кои немаат ни книшка ни врски, туку единствена надеж за добра работа е евентуалното вреднување на завршено образование што (ќе) го имам.
....А може нема ни да постоиме после 2012 па сево ова е џабе везење:pos2:

:salut:

Почина Патрик Свејзи.........
И фара Фосет исто, лесна им земја. Тоа ми беше поентата bucio, да се задоволиме со некое пристојно, нормално, човечко (кај нас додуше дел од населението зема помалку од пристојно, но тоа е)...а за јахта, живот на висока нога...не е се у тоа. Има нешто (малку повеќе) и у здравјето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom