Пушењето - зависност или навика?

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Serdarot напиша:
не возам кола, ниту било каков корисник на нафта и нафтени деривати

возам точак, користам зелезница на струја, и пешачам многу. ти?
Најмногу пеш, посебно кога имам работа низ центарот на градот, кола не возам одамна, скоро 10 месеци. Често сум на велосипед освен кога морам да се превезам на поголемо растојание а временските услови се ептен никакви, тогаш може да се случи да влезам во автобус или такси.

Ааааа!!!!! /тука Ацева го корне остатокот од косата/
Сеа ќе се јавам кај д-р Зоран Шапуриќ да додели четири “Златни тапежи„ за заштита на здравјето на човекот и животната средина.
Има ли уште кандидати?

Aceva напиша:
Ааааа!!!!! /тука Ацева го корне остатокот од косата/
Сеа ќе се јавам кај д-р Зоран Шапуриќ да додели четири ”Златни тапежи„ за заштита на здравјето на човекот и животната средина.
Има ли уште кандидати?
3 не 4, мене не есапи. Јас само влегов во дисусијава колку да појаснам дека „карактер” неможе да недостасува никому без оглед дали е пушач или не, ама во недостаток на аргументи спротивната страна ја одвлече дискусијата во сосема друга насока. Но кога имаш спротивна страна која пред да напише збор, во случајов „карактер” не му го знае значењето, тогаш ќе има и „тапеж”- дискусии зашто кај не знаат што тресат, туку уште и се силат.

за мене пушењето е навика а не зависност како може од цигара зависност лејјјјјјјјјјјјјј

ac|d напиша:
за мене пушењето е навика а не зависност како може од цигара зависност лејјјјјјјјјјјјјј

Како може да не е ... али и за мене е навика, а си знам пошто кога не сум во Македонија палам понекогаш еднаш на 2та месеци и мака неам. Али у Македонија по 2 кутии дневно. Занимација е нешто у рака да се има, ако не ми се спие навечер, ќе станам ќе запалам една и 10 мин сум ги отепала. Иако не ми требаат

Do sega imam probano samo eden dim, nisto povekje i mislam deka e navika poveke otkolku zavist.I ne planiram da pusam..

уф дефинитифно завист , дури и мислам дека е научно поткрепено тоа , абе јас пушам едно 6 години и сум имал 5 обиди за да прекинам али џабе. така да дефинитифно никотинот предизвикува завист

MSV(support) напиша:
Абе види вака "секоја" работа што ја правиш ја правиш за уживање а сега се збори дали е навика или зависност.
Мене искрајно ми е НАВИКА ама викаат и на навиката има одвикнување така да сакам да се одвикнам :bip: :je:

I navika i zavist....Poveke e navika zaso mene sekogas koga mi e dosadno palam cigara....

Пушењето започнува како проба или курчење а потоа прераснува во неводна зависност. Знам неколку стрсни пушачи кои поради некои причини ги оставија цигарите перменетно, па затоа ако некој стварно сака да ги остави ке ги остави ама за се треба да се има желба

Mislam deka e kombinacija od dvete megutoa ako nekoj saka da se otkaze i se navlekol ili nema karakter za da se otkaze.Megutoa ako mu se dopaga toa togas nema vrska do sto e.

The Mummy Returns напиша:
Mislam deka e kombinacija od dvete megutoa ako nekoj saka da se otkaze i se navlekol ili nema karakter za da se otkaze.Megutoa ako mu se dopaga toa togas nema vrska do sto e.
Карактер има секој, дури и најголемите зависници од најтешки дроги. Јас веќе кажав овде што е карактер и дека прашањето на оваа тема е сосема без врска и тотално глупаво поставено. Кога ќе сфатите сите дека карактер е одлика на нечие однесување како личност, тогаш ќе сфатите и дека нема никаква поврзаност прекинувањето на пушењето со карактерот. И воопшто не е важно дали двајца од кои еден е пушач а другиот непушач имат различни ставови по прашање на пушењето, нивните карактери можат да бидат и многу слични.

ja mislam deka toa zapocnuva so nedostatok na karakter (koa ko demek celo drushtvo pushi, zashto ne i jas...---->Labilen Karakter)... a so tekot na vremeto preoga vo zavisnost.... pa sea videte kao poishe vi odgovara... da pocnete da pushite radi drusthvoto, ili Ne blagodaram

kLiNkA напиша:
ja mislam deka toa zapocnuva so nedostatok na karakter (koa ko demek celo drushtvo pushi, zashto ne i jas...---->Labilen Karakter)... a so tekot na vremeto preoga vo zavisnost.... pa sea videte kao poishe vi odgovara... da pocnete da pushite radi drusthvoto, ili Ne blagodaram
Ај жити све објасни го поимот„nedostatok na karakter“! Лабилен карактер? Не постои лабилен карактер! Постои лабилен нервен систем, ама карактер колку знам не постои како лабилен.

Mandrak напиша:
Ај жити све објасни го поимот„nedostatok na karakter“! Лабилен карактер? Не постои лабилен карактер! Постои лабилен нервен систем, ама карактер колку знам не постои како лабилен.
postoi labilen odnosno nesiguren, a toa se lugeto koi lesno potpagaat kon mislenjata na nekoi nivni drugari/ki i sl... na pr. mu re4am ova e dobro, probaj go, i licnosta ke Go proba...
P.S. ako si pushac nemora odma da se navredish!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom