Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па добро еве ај кажи дали не се сложуваш дека пушењето треба целосно да се забрани и во кафиќите и рестораните, бидејки и тие се работно место за некого. Замисли ти да работиш на работно место каде нон стоп е задимено од никотински чад. Или можеш да го коментираш, би рекол, ОДЛИЧНИОТ пост на Доктор Ацева на пример. Да не се косеше со моите принципи ќе и "дадев една зелена".IsidoraD напиша:Ne mi e jasno zasto nekoj ne ja zatvori temava???!!!
Nisto pametno ne procitavme osven karanje i pcuenje i neznam sto.
IsidoraD напиша:Ne mi e jasno zasto nekoj ne ja zatvori temava???!!!
Nisto pametno ne procitavme osven karanje i pcuenje i neznam sto.
Misirkov напиша:Kako da go reshime NASHIOT problem ?!? Dali pristapot na Svetovid -- so zakana za fizicka presmetka -- e prifatlv?! Za mene sigurno e prifatliv bidejkji zhivotot mi zavisi od nivoto na zavisnosta kaj pushachot t.e. da li mozhe da se iskontrolira!
Svetovid напиша:![]()
![]()
навистина за живот се работи и тука нема многу пардон. Оти ако некој решил да се убива полека зашто сум јас должен да го следам на тој пат, против моја воља?
slatka16 напиша:Јас не пушам..И никогаш не би пушела..Тоа го отрујува организмот со непотребни состојки кој се многу штетни за здравјето..Ако не пушиш исто ќе живееш подолго..На пример ако си пушел можеш да умреш на 69 години на пример,а ако не си пушел можеш и на 89 сигуена сум..плус од цигарите може да си добие и некоја болест..Многу луѓе добивале ракови од цигарите......јас сум против
Добро сеа и ти... немало сила. Љубовта е силна работа... Него се сложувам дека нема погадно нешто од жена која пуши после триеста година. Бљак. Лицето им е суво и избрчкано, а утринскиот глас им е...уууухх јеботеее. :ija: Бери Уајт вода може да им носи. Гадно, гадно.Misirkov напиша:Mene nema sila da me natera da bidam intimen so devojka shto pushi, takvite zheni mi deluvaat grozno! Razmisli i taka.
Очигледно дека тоа шо сам си избришав еден пост ( не е критика до Маце кој избриша на некои други поради навреди и пцости) заради рамковен не е доволно за некои да сватат дека конкретни и добри аргументи имаат против пушењето и без навреди и пцовки. И дефинитивно мислам дека треба да се затвори темата, сите си кажаа шо имаа , дури и тие кои крикнуваат да не се затвара ( овој погоре Крсте петков). Повторува и потретува закана , повикува на расна , верска и антипушачка нетрпеливост. И пофалбите на Светко за постот на Ацева треба да се доволно добри факти,и тој и останатите по уверение негови другарчиња, да можат на културен и разбран начин да си ја докажат поентата. А еве и јас ќе се потретам, се додека се легални, се додека има легални места на кои се дозволени ќе пушам, можеби излезот за Светко и останатите негови другарчиња е криминализација (забрана ) за производство и употреба на цигари. Толку овдеMisirkov напиша:Nikako da se zatvori temata! Ako i prechi na IsidoraD, neka ne chita!
Kako da go reshime NASHIOT problem ?!? Dali pristapot na Svetovid -- so zakana za fizicka presmetka -- e prifatlv?! Za mene sigurno e prifatliv bidejkji zhivotot mi zavisi od nivoto na zavisnosta kaj pushachot t.e. da li mozhe da se iskontrolira!
Ako nekoj pushach vi go zagrozuva zhivotot, vo sekoe vreme i vo sekoja prilika zlostavuvajte gi verbalno ili na drug nachin bez nikakva zadrshka!