Пушачи... Unite yourself!

• Креатор на темата Креатор на темата Handsome
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пушите??

• Да

Гласови: 106 37,2%
  • Не

Гласови: 179 62,8%

• Вкупно гласачи
    285
Не сум пробал цигара и не сакам да пробам.

Ne e taka. Ako treba se da probame vo zivotot ajde da zememe droga i so use ne. Ja se slozuvam so Џенy Грл ne treba zivotot da si go napravime pekol.

па побогу не реков јас да го користиш тоа секојдневно......проба...зошто да не....едно само не ми е јасно....зошто ко ке се спомнат лоши работи...одма сите ја спомнувате дрогата???

Прв цигар мислам дека ми беше летото после 2ра година средно....знам дека бев во една шабанарија,и сите 3ца другари тогаш заедно пробавме цигар за прв пат.Онака едно Родео цигарче го извртевме и тоа е тоа.После тоа долго време немав запалено,шо значи останав само на пробувањето...понатака не знам шо како,цело време се криев да не ме дознаат дома и до ден денес не ме знаат.3та година у средно ја пушев онака со кафе двапати во неделата,а цела 4та асално ја испушив,на мали,на големи одмори,кутии си купував,не се гребев...:smir:

Првпат запалив со другарите во блиската шума. Мислам дека беа Ориентал или такво нешто. Тогаш бев шесто одделение. До осмо одделение кога пушев се криев низ грмушки. Од преминот осмо-прва па натака се дружам редовно со Родео меко.

Не. И да сакам, не смеам.
Имам лоша алергија која ми го отежнува дишењето, уште цигара да земам ми фали...
Башка и димот ми пречи невидено...

Немам ништо против пушачи, само не сакам да ми дуваат со тоа отровниот гас во фаца.
И да, ме нервираат такви малишани што пушат за да се прават фраери.

Пробав, се праев фраер некое време и се откажав. Не ми причинуваа задоволство, само ме смируваа во кризни ситуации. До ден денешен ме прашуваат како се откажав преку ноќ, а незнам ни јас самата. Не сум карактерот да речам престанувам и готово, но ете ова самото некако си дојде по себе.

Сепак повеќе го сакам и сум зависна од другото пушење што не ми е штетно, туку напротив имам ќар. :pos2:

Најголем и најстрасен АНТИ-ПУШАЧ сум. Една од работите кои најмногу ги мразам и ми пречат се цигарите. Не можам да ги смислам. Не сум ни пробала и нема ни да пробам никогаш! :nenene:

ја пушам више 4 години многу глупо почнав ко и секој онака на пијана со дргарка ми која ми викаше пробај пробај и една па усе една а незнам зашто пијан бев она davidoff пушеше и многу слатки ми се видоа и наредниот ден у школо си викам нема да се праам сељак сакам да пушам и да се гребам отидов и си купив и така се затерав а неам пробано да ги отказам али сеа сите викаат нема задоволство али после јадење цигара како идеее најубаво нешто обозавам и со кафе исто и вака со кајгана додека си седам си читам мора цигарче. иначе коа почнав ја да пушам сите мои пушеа по дома па ме фатија после одредено време али брзо после 2-3 месеца и мн нормално секој ден карање за тоа али ја па по мое си терав шо и не бесе една од моите најпаметни идеи али јбг и сеа видоа не видоа ми купуваат цигари али пред моите неам запалено а и не мислам да запалам ипак поштовање родители се

Пробав на екскурзија у 7мо колку да се напраам нешо,прв пат не ми беше гадно воопшто и дури сакав и да продолжам али од тогаш никад више не запалив а да почнам да пушам(шо нема да се случи тука зш 10$ се цигарите) не би се криела зш ке иам грижа на совест и ке ме копка тоа цело време
Дури и за една цигара одма кажав на моите и полесно ми беше

па пушам веќе една година на почетокот се криев ама сега веќе не

Јас си викав дека нема да пушам и дојде денот кога почнав... па криев по дома... лажев дека чувам цигари на другарки .. хаха колку сум тапа значи...

после им кажав на моите и они мн смирено го прифатија тоа... Се до еден ден од климаксот на мајка ми кога почна да тропа глупости и сеа пак кријам...барем до полнолетсво... :)

јас сум голем анти-пушач до сега не сум пробал цигара а нема ни да пробам

sum probal ama cigara...ama nikogas nema da stanam pusac...ednostavno mi smeta i koga nekoj blizu mene pusi

Од Родео се префрлив на San Slims (демек помеки) и чувствувам како белите дробови да ми се распараат, не можам да се смирам од кашлање.
Можно ли е да е од нив? :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom