Punk vs Metal

• Креатор на темата Креатор на темата nihilista
  • Време на започнување Време на започнување
ги слушам и двете зошто се различни и се приказна за себе а сепак слични и имаат многу заедничко...тоа што може да го каже металот никогаш нема панкот, но и обратно
еве нешто за освежување - зубне пасте

Абе и двете ги почитувам многу. Што потекнало од рок енд ролот е супер.

Епа ај кажи дали е или не е???
Некоја дефиниција има ли металот, идеологија...........???
И сакам да ми го каже некој првиот метал бенд.

Епа ај кажи дали е или не е???
Некоја дефиниција има ли металот, идеологија...........???
И сакам да ми го каже некој првиот метал бенд.

haha ova da ne kazis na drugo mesto isto vaka ke se nasmee sekoj sto ke go slusne ova. kako be metalot ne e protiv sistemot. ti znaes kako se pojavil metalot ? metalot nema ideologija ??????? deneska postojat najrazlicni metal pravci. eve ti na primer red metal, kade sto sistemot ostro se kritikuva. tesko e da se definira prviot metal bend. no tuka mozeme da se brojat Black Sabbath, Iron Butterfly, Led Zeppelin, Deep Purple.

Deep Purple, Led Zeppelin метал ???? Да не си се помешал со хард-рок???
Red Metal ? Тоа да не е некој комунистички правец на метал?
И друже да ти кажам право ја и на постарата екипа на металчуги во Скопје сум им го кажал истово и никој од нив не ми се насмеал!

Deep Purple, Led Zeppelin метал ???? Да не си се помешал со хард-рок???
Red Metal ? Тоа да не е некој комунистички правец на метал?
И друже да ти кажам право ја и на постарата екипа на металчуги во Скопје сум им го кажал истово и никој од нив не ми се насмеал!

deep purple i led zeppelin mozes da gi smetas i za hard-rok no ne zaboravaj deka postojat golem broj na muzicki teoreticari koi gi smetaat za pioneri na metalot, toa e fakt i kolku da sakas ne mozes da go smenis. valda i black sabbath i iron butterfly ne gi smetas za hard-rok. a stvarno glupo da velis deka metalot ne go kritikuva sistemot. ima golem broj na pesni i bendovi koi go pravat toa. no poveke nema da postiram na ova tema bidejki gledam deka ne mozes da gi vidis zaednickite tocki na metalot i punkot.

лично сум за панкот, бидејќи многу ми остави впечаток овој стил на музика...
тоа што го зборите, да знаеја панкерите да свират на гитара ке свиреле метал, нема врска тоа
панкот, како идеологија,начин на живот за мене е многу посложен... па така има про-комунистички панк, про-националистички, расистички и тн...
многу метал групи имаат корени од панк музиката, најистакнат пример е со треш-метал групиве, каде од километар се слуша панк влијанието...
поштуем метал,не сум луд по него,си фурам онака бендчиња што ми се по кеф,и не го обожавам како панкот и кор музиките...
значи мојот глас оди кај панкот :wink:

Зависи за кој панк, има неколку правци шо за мене се чисто срање, како на пример мелодичниот панк (NOFX, B.Religion, Rancid......), најдобар панк звук имаат старите бендови, уште од почетоците (Lurkers, Cock Sparrer, Chelsea, Eddie and the Hot Rods, Chron Gen, P.T.T.B., ..........)

лично сум за панкот, бидејќи многу ми остави впечаток овој стил на музика...
панкот, како идеологија,начин на живот за мене е многу посложен... па така има про-комунистички панк, про-националистички,
тоа што го зборите, да знаеја панкерите да свират на гитара ке свиреле метал, нема врска тоа
расистички и тн...
многу метал групи имаат корени од панк музиката, најистакнат пример е со треш-метал групиве, каде од километар се слуша панк влијанието...
поштуем метал,не сум луд по него,си фурам онака бендчиња што ми се по кеф,и не го обожавам како панкот и кор музиките...
значи мојот глас оди кај панкот :wink:

da mozebi nema vrska no fakt e deka gitaristite na legendarnite metal bendovi se daleku daleku i nesporedlivo podobri od punkerite.

Вака сега видов вкусови но не видов образложувања ајде малце кажете неш то за да се отвори дебата....
Е сега јас го бирам металот затоа што панк свиреле металците кои што појма немале да свират и така настанал..
Текстовите им се дебилски мислам јест да се прави забава и се крева расположење ама сепак

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom