Психоделичен/Нео Фолк

• Креатор на темата Креатор на темата Daedalus
  • Време на започнување Време на започнување
турбо фолкот спаѓа во оваа категорија? :ojeaa:

Bird on your Grave - Marissa Nadler

Многу јако откритие, плени гласот на девојкава.

Marissa Nadler is an American dream folk musician and singer-songwriter. Nadler writes strange, yet classic, melancholy songs. Her voice is often bathed in a wash of reverb and space echo and creates a ghostly, atmospheric feeling to the music.

Само што го открив изведувачов. Опасна меланхолија му има во песните. Зачитав нешто и за животот, тиња му бил, боледувал од шизофрении и останати срања. И особено ми се допадна што без да прочитам за животов осетив дека има природно некое црно минато кое го рефлектирал во песните, за на крај и сето то да се поклопи дека вистински било така.

I Want To Be Alone (Dialogue)--Jackson C. Frank (From Vinyl)
Jackson C Frank - Child Fixin' to Die

@Daedalus пошто ти си креаторот на темава, дали се согласуваш во насловот да дофрлам едно Нео фолк, да не отворам башка тема и за таа катара, па да си постираме во оваа и психо и нео :D ?

Еве успат една мн јака песничка шо сега ја чув а спаѓа во тоа неото
Jännerwein - Den Berg empor

@Daedalus пошто ти си креаторот на темава, дали се согласуваш во насловот да дофрлам едно Нео фолк, да не отворам башка тема и за таа катара, па да си постираме во оваа и психо и нео :D ?

Еве успат една мн јака песничка шо сега ја чув а спаѓа во тоа неото
Jännerwein - Den Berg empor
Да бе, слободно. :D

Симнете го целиот албум, (In gowan ring - The serpent and the dove).
Не можам да ги најдам песните на јутуб, ако ги аплоуднам ќе ме рипортнат и ова ќе ми е последна опомена = бан на акаунт. :( Така да мора со фан мејд клипов. Али се уклапа.

Симнете го целиот албум, (In gowan ring - The serpent and the dove).
Не можам да ги најдам песните на јутуб, ако ги аплоуднам ќе ме рипортнат и ова ќе ми е последна опомена = бан на акаунт. :( Така да мора со фан мејд клипов. Али се уклапа.
In gowan ring не знам дали се бенд или е едното бате од Birch Book, имаат (или има :D ) закон музика. Мозокот на пасење пуштање.

Еве го другото
Birch Book-White Angel

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom