Пржен сладолед

• Креатор на темата Креатор на темата PBaller
  • Време на започнување Време на започнување
Volim ga, mnogo ukusan ali... samo kada ja ga napravim..
Ako netko ce da zna za recept cu da mu dam nema problema..

253.jpg
Кажувај :) Би сакала да пробам

Има на горниот спрат во Рамстор, кај тoа за кинеска храна. Бев еднаш таму, гратис ми даваа, еднаш само пробав и повеќе не. Ич не ми е убаво. :S

Пробав еднаш у New Age и не ми се свиѓа баш, али би пробала и друг пат на некое друго место, чисто онака...

Имам пробано во Дежаву во Рамстор.
Многу убаво. м м м

Не сум пробала,ама по наслово-не би ни да пробам.Јас си сакам сладолед,ладен да те освеже,а не некоја бедна измишљотина,.

И ова освежува, сладоледото е пак ладен. Би ти препорачала да пробаш може да се изненадиш. :)

Имам пробано у кинески. Премногу сладок беше, потсетува помалку на еклер, надворешниот дел како тесто и топол а внатре кремасто и студено.

Името кога го прочитам па ми се згадива, сигурно е нешто грзоно, бљак, сладоЛЕД си е сладоЛЕД. :pov:

Па не знам дали во домашни услови би успеал, зошто фритезата за пржен сладолен е посебна. Помалечка е и наменета е само за тоа. Ако дојдеш до таква, рецептот е лесен.

Па не знам дали во домашни услови би успеал, зошто фритезата за пржен сладолен е посебна. Помалечка е и наменета е само за тоа. Ако дојдеш до таква, рецептот е лесен.

Си купуваш сладолед и го ставаш во фритезата и го пржиш?

Си купуваш сладолед и го ставаш во фритезата и го пржиш?

Земаш поголема топка сладолед, со помош на лажицата за сладолед. И ја валкаш во брашно,јајце, презла ама тоа треба да биде се премногу брзо и фритезата да е загреана веќе за да не се растопи сладоледот. Ја пушташ формирана топка, нежно во врелиот зејтин и само неколку минути ја оставаш.

Мој фаворит е сладолед од карамела за вакво приготвување.

Еден другар се пожали дека побарал вакво нешто во кинески ресторан и му дале топка сладолед ставена во мекица:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom