Првиот работен ден! Ви текнува ли? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Првиот работен ден ми беше пред 3 години..кога се вработив у златара..и што да кажам..идам таму и никого не познавам гледам таму секакви машини..и си викам сам себеси..ова да го работам јас..?ма, неее хехе..али коа почнав да работам..со тек на времето ги научив сите..и така..

Немав некоја стална работа па да памтам прва работа и прв работен ден. Работев истовар на шлепери во Интеримпекс, местење кров во Орце, селење на стоковна Скопје, тутунски на лента...а која ми беше прва? За малку попостојана (пола месец-месец издржав) фирмата беше за пејџери, односно испраќање пораки на пејџер-терминалски. А името кое и беше појма немам, знам дека исто ми се тресеа раце, дека притисок ми скокна до таван, голтав кнедли и брзо ...помина. Толку станав самоуверен и самобендисан што за 1 (или пола месец беше, нешто ситно) месец ме отпуштија (ги прашав за појќе пари :) ) ама и на тоа се учи, не прашувај више и се си е океј.

i jas se sekavam na prviot raboten den...bese navistina interesno,koga vlegov vo taa ogromna prostorija bev sreken so dobiv rabotono smesto tokmu tamu:)se druzis luge na funkcija site te poznavaat od levica do desnica:)
uste ja pamtam koga ja smeniv prvata casa so kisela voda vo parlamentot:)

хаха да да, ме упознаа со сите...си седнав на PC, поседов неколку саати, се позаебавав со колегите, и то :toe:

Некни се селев во нова канцеларија и пак ми беше смотано како прв ден посебно кога не ги знаеш тие наоколу.

Изгледа некој ги ставил неговите работи па нема доволно место за моите работи па ќе се задоволам сега засега со помала верзија на моите работи и ме нервираат работите на колегите наоколу зошто мислам дека тоа место е за моите работи,а не тие го окупирале па сега треба да правам друг распоред за моите работи и да губам време како да ги распоредам моите работи да нема никој пристап и да треба да му ставам до знаење дека моите работи се тука и да не остави ништо од неговите работи блиску до моите работи.

Џорџ Карлин има добро објаснување

Некни се селев во нова канцеларија и пак ми беше смотано како прв ден посебно кога не ги знаеш тие наоколу.
Епа ај честито :)
Да, осетот е како нововработен. Досега имам сменето десетина работни места низ фирма и исто толку различни луѓе...секоја промена е како да сум почнувал од почеток, без разлика на стаж, години...али се тоа се плусеви, нови искуства, нова ука :smir:

- одамна , мислам беше 14 март 1981 година ! прв работен ден во ГРО Пелагонија ООЗТ Вардар . Објект - партерно уредување на фабрика за панели во Куманово. Тогаш прв пат отидов на терен и сеуште асално не сум се заседел дома на нормална работа , од типот : стануваш наутро на работа и после да се вратиш дома.

Изгледа некој ги ставил неговите работи па нема доволно место за моите работи па ќе се задоволам сега засега со помала верзија на моите работи и ме нервираат работите на колегите наоколу зошто мислам дека тоа место е за моите работи,а не тие го окупирале па сега треба да правам друг распоред за моите работи и да губам време како да ги распоредам моите работи да нема никој пристап и да треба да му ставам до знаење дека моите работи се тука и да не остави ништо од неговите работи блиску до моите работи.

Џорџ Карлин има добро објаснување

Ме потсети на него уште преди да сум прочитал целиот пост

Инак мојата прва работа после университета( до де учев работих некои работи за по месец два ) беше 2001 година кога заминах за САД и работих во фирма која организира студентски бригади от Бугариа за САД.Првиот ден помина много бавно но брзо привикнах

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom