Први игри

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
на флипери беше мустафа(кадилакс енд дајн'сорс мислам се викаше правилно), на нинтендо беше, се разбира, марио, а на pc беше Duke Nukem 3D!!!

Кога отидов прв пат на море, во Црна Гора '81 г., во коцкарницата од еден хотел имаше покрај машини за коцкање и две видео-игри. Немаа име. Црно бели беа и графиката им беше, да не речам, 4-битна.
Еднта беше а-ла Arkanoid (рушење ѕид од цигли, со топче), а другата формула (дури имаше и волан).

402.gif

Test Drive
pop.gif

Prince of Persia

ахх појма неам како се викаше... беше на некоја стара машина, мноогу стара.. црнобела... два мајмуна се маваа со банани еден на една страна друг на друга и беше многу полуда од овие денешниве :pos: изгледаше на BangBang ако ја има играно некој

Prince Of Persia 3d na Pentium 1 ja igrav pamtim..

mario se znae! koga ke se soberefme 6-7 deca kaj mene i ja igram a drugive od pozadi navivaat :olee:(poveke me dekoncentriraa ama nema vrska):icon_bigg

Prva igrica za na fliperi, mene licno mi bese MORTAL-KOMBAT, i od togas se drogiram so igrava, (a da se pofalam, i ja vladeam :) )

Pa posle na slavnoto Comodore 64, BOOBLE DOUBLE i toa na lenta za radio!

GraFusion напиша:
ахх појма неам како се викаше... беше на некоја стара машина, мноогу стара.. црнобела... два мајмуна се маваа со банани еден на една страна друг на друга и беше многу полуда од овие денешниве :pos: изгледаше на BangBang ако ја има играно некој
Se vikase Gorilla.bas na Qbasic se pustase i jas ja imav megju prvite bese mnogu zakon

Na PC bese Aladin ili strumfovi ne se sekavam dobro. A na nitendo Super Mario normalno

На нинтендо ми беше Super Mario а на компјутер Star Craft

Прва игра на комодоре 64 нешо као Мон патрол

Дали се сеќавате која е вашата прва игра?

Е вака сеа.... сите ние играме секакви игри но нешто што ме интересира а сигурно и Вас да видиме кој со која игра почнал д аигра и нормално еве сеа јас ќе бидам првиот што ќе се открие а тоа е Super Mario и тоа дури пред 13 години кога имав само 5 години :)):baeh:

Би сакал да ги видам Вашите одговори! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom