Први игри

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
epten najprvata igra elektronska igrica sto ja imam videno i odma posle toa izigrano se vika Wolfenstein3D :)

Wolf3D.exe vo 1995 :D

Pitfall и Frog за Атари 2600 на 5-6 годишна возраст. Имав играно пред тоа на комодоре една игра со џипче шо скока по планини и избегава препреки ама забораиф како се викаше, мислам дека џипчето имаше 6 тркала.

Џоана и Бабл Дабл...на комодорето!:vozbud:

abe toa komodore 64 bese??? mislam deka taka se vikase hahha lele toa bese hit im naplatuvav na drugarcinjata da igraat kaj mene doma :)):zlo::zlo::zlo::zlo::zlo::zlo::zlo::zlo:

Prvata igra sto ja igrav bese Doom II negde '95-'96 koga mi go kupija prviot kompjuter (Pentium I 100 MHz, 8 MB RAM).

sky_dog<no1> напиша:

abe toa komodore 64 bese??? mislam deka taka se vikase hahha lele toa bese hit im naplatuvav na drugarcinjata da igraat kaj mene doma :)):zlo::zlo::zlo::zlo::zlo::zlo::zlo::zlo:
Незнам која год.било,знам дека 89-та моите имаа играчница со комодориња!:vozbud:
И не мораш да зголемуваш и болдираш,читаме и онака!:smir:

RealGirL напиша:
Незнам која год.било,знам дека 89-та моите имаа играчница со комодориња!:vozbud:
И не мораш да зголемуваш и болдираш,читаме и онака!:smir:

abe ne e toa godina mislam deka takva bese serijata.. :) ma daj bre moram da pisuvam pogolemi psto ne sum spien eve vise 36 casa taka da skoro ocoravev :) ke mi treba odmor...

супер марио

Не памтим која година. На Пентиум 1 Принц оф Персиа 3Д. Си имав оригинал Компак компјутер.

Прва игра што ја играв ми беше Wizard of War на комодорето многу закон игрица беше за тоа време.

Sephiroth напиша:
Pitfall и Frog за Атари 2600 на 5-6 годишна возраст. Имав играно пред тоа на комодоре една игра со џипче шо скока по планини и избегава препреки ама забораиф како се викаше, мислам дека џипчето имаше 6 тркала.

Moonracer mislam se vikase,ja znam pukas pravo i gore,skokas so nesto kako BTR....Inace prva igra na koja se sekavam bese Phoenix eeeee koe vreme bese toa uste pred kommodoreto..deca,deca

Мулан, на 386 во 1996.
е сеа можно е и Лајон Кинг, оти и двете во исто време ми ги купија ама Мулан повеке ја играв.

Иначе општо прва игра што нема везе со компјутер ми е Супер Марио Броз 3, за супер нинтендо во 1993.

Прв пат во допир со компјутер дојдов 92-ра кога вујко ми купи 486-ка(мислам дека беше таков... или 386-ка беше...). Имаше игри Лотус Рејсинг, Принц од Персија и најјаката Италија `92 (16 бои+фудбал). Закон беше пошо можеше да се игра со двајца. Со брачед ми со денови седевме на компјутерот се додека не се налути вујко ми и го изваде кабелот од напојувањето :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom