Првата vs. Поголемата љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.Bear
  • Време на започнување Време на започнување

Mr.Bear

"The prince of darkness is a gentleman!"
Член од
14 декември 2010
Мислења
128
Поени од реакции
118
Локација
Скопје
Ај прво да си искочам на виделина, прва тема ми е, чувствата ми се поносталгираа кон раните денови како првооделенче, па ако имам некоја грешка длабоко се извинувам :) Ранобудно сабајлево, при мозочната гимнастика ми надојде прашањево, па си викам, ајде што да не.
Значи вака, иако индивидуално секој си ја толкува различно и секој различно љуби, љубовта кон посакуваниот партнер (и сеопшто) не е секогаш работа која ја контролираме. Да речеме дека под некоја игра на животот се наоѓате во ваква позиција, да морате да изберете помеѓу сегашниот партнер со кој сте среќни подолго време, или личност која сте ја упознале поскорешно, но ете, тој/таа е наизглед вашата сродна душа, едноставно сте компатибилни 100%. Длабоко во себе па и да не сакате да си признаете, сигурни сте дека ако сте ги запознале истиве две личности во исто време изборот ќе паднел на "сродната" личност. Се надевам дека може да се види од кој агол го поставувам прашањето, да не се разбереме погрешно, перцепцијата е клучна.

Шо знам, дефиницијава ти е нејасна. Односно, првата љубов е широк поим, а поголемата, колкава? Метроипол, метариосумдесет?

Прва љубов сум имал секојапт првпат кога сум се аљубувал. А голема, па и поголема...па не сум имал метро да мерам. Моево у инчи мереше.

Прва=, најпрва љубов, со длабоки чувсва, не знам. Втора, такуѓере. Е за треата веќе друга работа. Од треќата навака, сите сум ги сакал како прва, втора и трета љубов.
Која од која во тој момент како Монт Еверест. Потоа како Водно станѕ=уваа. И така постојано.
Или љубиш или не љубиш. Секоја на посебен начин. И на секоја со посебна насмевка се присеќаам.

Не постои сродна душа, па затоа би останал со она со кое сум сосема задоволен. Наизглед само златото сјае...

Не за џабе рекле, коа ќе го изгубиш тогаш ќе видиш што всушност си имал крај себе..
не сакам да дојдам до таква ситуација, и неколку пати увидов што значи кога е далеку од мене, така да тоа што го имаш негувај го и гледај го како цвет, за да го имаш и да ти го разубавува животот, се друго е млатење празна слама, нам луѓето секогаш ќе не заголица туѓото и непознатото, се додека е само мисловно е ок, коа ќе почнеш со експерименти, заврши онаму каде што си почнал, па фати го истражувачкиот дух со чист образ.

Чим се појавува нова „сродна“ душа, старата веќе заминала во неповрат. И да се одлучиш за старата, за одреден период ќе се појави уште „една сродна“ душа. Завршила љубовта, само признавањето на себе си е многу тешко. Оди додека е време :)

62068_472577129443139_991170465_n.jpg

Љубовта е инструмент на стечајци, луѓе со ниски примања кои одат на работа со точаци (или нерегистрирани Југа) и Eror пораки на банкомати. Тие кој немаат со што да импресионираат женка па вложуваат во поезија, тажен и повлечен изглед и учат да свират гитара. Цела надеж им е дека со помош на љубов ќе дојдат до некоја девојка со надпросечен изглед. Тие ги бројат и именуваат “љубовите“ како голема, прва, втора, искрена, тажна...... Ние, рбетот на државната економија и финансии, едноставно ги нарекуваме “цицлеста, газлеста, висока, голтачка, плавоока....“

Да речеме дека под некоја игра на животот се наоѓате во ваква позиција, да морате да изберете помеѓу сегашниот партнер со кој сте среќни подолго време, или личност која сте ја упознале поскорешно, но ете, тој/таа е наизглед вашата сродна душа, едноставно сте компатибилни 100%. Длабоко во себе па и да не сакате да си признаете, сигурни сте дека ако сте ги запознале истиве две личности во исто време изборот ќе паднел на "сродната" личност.
Ако сум сигурна дека во полесни услови би ја одбрала втората личност, ќе ја одберам и сега.
A girl's gotta do what a girl's gotta do :)

Шо знам, дефиницијава ти е нејасна. Односно, првата љубов е широк поим, а поголемата, колкава? Метроипол, метариосумдесет?

Прва љубов сум имал секојапт првпат кога сум се аљубувал. А голема, па и поголема...па не сум имал метро да мерам. Моево у инчи мереше.

Прва=, најпрва љубов, со длабоки чувсва, не знам. Втора, такуѓере. Е за треата веќе друга работа. Од треќата навака, сите сум ги сакал како прва, втора и трета љубов.
Која од која во тој момент како Монт Еверест. Потоа како Водно станѕ=уваа. И така постојано.
Или љубиш или не љубиш. Секоја на посебен начин. И на секоја со посебна насмевка се присеќаам.
Како и да е, мене лично ми го даде одговорот. Можеби и неможев појасно да го поставам прашањето, најверојатно нема едноставен одговор како да и не, а искрено не би ни сакал да има - каде е тука забавата? :)

Шо да прам ко сум така неодолив
И непогрешив!

Лњтко, богатите, оние не стечајците, бркаат работа, ама не со големо Љ туку сас дењги и гоооолемо С...али тука некаде си.

Фали уште Gurdjieff да ни посочи детално.

Брат, абе јас сум експерт за религија...
околу љубовта ќе мора сам да се снаоѓаш...
ку’ето на служи само за мочање....

Музиката е совршен кргу, но дали таа е љубов?

Од почеток до крајот. Преку една низа на затворен круг..

Што рекол Тесла за љубовта?

Хептаграм XI ќе рече дека љубовта е себична волева емоција.

Donald Sikert ќе ти се изнасмее на глупоста.

Werther & тапа фраер ќе знаат дали магарето летало или не, во љубовта или не.

Но Џурџе, за тебе, која е поглема, твојата прва или најголемата? Високо или ниско DO?

И остај куренцето, никој не праша за него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom