Првата временска машина!

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Абе вие салам сте ? Поверојатно е да има бесконечен живот т.е да нема смрт одкоклу временска машина.

Ако се знае што уствари е времето, може и да се пронајде машината за патување низ него, само мислам дека сеуште не сме технолошки напреднати за такво нешто.

не е можно а ни логично .. :))

Објасни де зошто не е можно, физика нешто, ова она. Или од памет тресеш.

Почитувам туѓи мислења, ама вакви од типот "абе бегај вие што верувате во ова немате мозок"...

Е ајде де :)) свашта

А штом е возможно зошто не била направена до сега ?? Додека не видам со моиве очи дека е можно тоа , нема да верувам ;)

Немој да се навредиш, ама која си ти за на тебе некој да ти докажува дека е возможно?

Ало бе какви машини бе ... Кај го има тоа ??? Можно ли е да се вратите назат ? - НЕ .. Што било , било и поминало , не се враќа .. Само сеќавања остануваат ... Какви временски машини , само го лажат народот да веруваат во се и сешто , штом е така ако има кажете кој заминал во минатото ??? Кој отишол во иднината ???
-НИКОЈ-
Значи нема такво нешто тоа не е можно !!! Само на филмовите го има тоа ..

Абе и пирамидите до ден денес не се знае како се направени, па ги видов летови, ги нема само на филмови.

Објасни де зошто не е можно, физика нешто, ова она. Или од памет тресеш.

Почитувам туѓи мислења, ама вакви од типот "абе бегај вие што верувате во ова немате мозок"...
--- надополнето: 21 април 2013 во 14:19 ---

Немој да се навредиш, ама која си ти за на тебе некој да ти докажува дека е возможно?
--- надополнето: 21 април 2013 во 14:20 ---

Абе и пирамидите до ден денес не се знае како се направени, па ги видов летови, ги нема само на филмови.
епа штом толку знаеш и ми се правиш тука нешто , ај кажи кој се шета низ времето ??? И ајде објасни како би изгледала таа временска машина и од што би била направена м ?? И немора да ми докажуваш дека е возможно , бидејќи не е ;) А физика е природна наука која ги изучува општите и фундаментакни закономерности кои ја определуваат градбата и еволуцијата на материјалниот свет ! А не наука за временски машини
* Позз *

епа штом толку знаеш и ми се правиш тука нешто , ај кажи кој се шета низ времето ??? И ајде објасни како би изгледала таа временска машина и од што би била направена м ?? И немора да ми докажуваш дека е возможно , бидејќи не е ;) А физика е природна наука која ги изучува општите и фундаментакни закономерности кои ја определуваат градбата и еволуцијата на материјалниот свет ! А не наука за временски машини
* Позз *

definicijava ja izvadi od ucebnik za osnovno?

* Позз *

Леле мислам дека нема потреба од силење и ммкање на форуми. Мислам дека сепак никој не знае доволно на темава, посебно не ние обичниве смртници за вака да бидеме сигурни во нашето мислење.
И не, не можам да ти кажам каква би била таа машина и дали би било возможно да се направи, али вакво надмено мислење за работи од кои уствари немаме појма, не е ок.
Btw и информатика е научка за информациите, па тоа не значи дека не ги опфаќа и компјутерите во неа.

Леле мислам дека нема потреба од силење и ммкање на форуми. Мислам дека сепак никој не знае доволно на темава, посебно не ние обичниве смртници за вака да бидеме сигурни во нашето мислење.
И не, не можам да ти кажам каква би била таа машина и дали би било возможно да се направи, али вакво надмено мислење за работи од кои уствари немаме појма, не е ок.
Btw и информатика е научка за информациите, па тоа не значи дека не ги опфаќа и компјутерите во неа.
Сите луѓе на планетава сме смртници , нема поделба обични и необични . сите ќе умреме еден ден , освен тие што истражуваат за таквите временски машини ние може само да нагодуваме може или неможе , сепак тоа е работа на научниците , тие нека му ја мислат :)

Ако еве би постоела некогаш во иднината 'Временска Машина' , зошто тогаш никој до сега не се вратил од иднината во минатото да ни раскаже за неа? o_O

Ако еве би постоела некогаш во иднината 'Временска Машина' , зошто тогаш никој до сега не се вратил од иднината во минатото да ни раскаже за неа? o_O
Леелее абе бриши го ова ке ти се смеат , за која иднина зборуваш ???

* Позз *
definicijava ja izvadi od ucebnik za osnovno?
Дефинитивно е од учебникот по физика... уште се сеќавам :D

Таа е дефинцијата , тоа е физиката нема друго ! И да од таму е и не е ‘‘извадена‘‘ туку си ја знам од 7 одд ;)

А сега си 8 одд.

Какви глупости, од книга што учеле во школо вадат заклучоци. :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom