Првата плата...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
na 17 godini heheheheh ama brzo bese potrosena ako so mnogu trud bese zarabotena :P

Првата плата....па исто како и втората и пола од третата :pos2: На частење, кафани, излегвања... После едно време ми дојде умот (ми помина ќефот од по кафани), и сакав на нешто конкретно да ги потрошам парите, па на сестра ми и зедов лаптоп. И не ги сметам за „потрошени“ во вистинска смисла, бидејќи ми е ќеф за најблиските да трошам пари, дури и повеќе отколку за мене :)

Малце е чудно, досега немам земено цела плата, имам работено на три места, на едното бев сопственик, не добивав плата, туку сета заработка беше моја :), второто работно место - интернет кафе, 2 недели работев, па го затворија :) и моментално он нет/vip, две недели веќе работам овде, па се надевам на прва, втора, па и повеќе плати :) (па ќе се частиме) :)

Првата плата ја заработив на 17 години, т.е. јас си работев за мене па од самиот себе си ја добив :)! Се изнакупував ствари (облека) и две три частења во град. Остатокот го чував. Али првата ептен поголема плата од неа си купив гуми за колата и си ставив плин и си купив нов компјутер :)!

Од наредната планирам акции да зеам некои, али здравје боже до идното лето, сеа сум со факс зафатен...

За частење нормално, сите знаеја дека ќе земам плата и ми се нафрлија. :pos:
После то земав неделна „плата“ која си ја потрошив само за мене, за облека, козметика и 300 глупости. Наредните плати не ги трошев толку брзо, штедев малце ама на крај пак ја потрошив за мене, и’ купив нешто на сестра ми и пак частев, ко и обично.
За следната поголема плата си ветив дека нема да ја трошам, туку ќе штедам за нов лап-топ. :pipi:

кхм... првата плата, технички сеуште ја немам добиено. Затоа што работам сам за себе, т.е. не очекувам од газадата (татко ми) пари на крај недела или крај месец. Првите заработени пари ми беа на 7-8 години, знам дека компонирав песничка на ериксон т10 мислам и 15 евра ми дадоа и си ги потрошив со другарчиња нешо пиевме ова/она - знчаи не си купив нишо материјално, од тогаш натака си заработувам така хонорарно :).

ако се мисли на асална заработувачка, тогаш првата заработувачка е кога татко ми беше на пат и ми рече се што ќе заработам во рок од тие две недели 10% се мои, тоа беше на 14 години и на крајот имав околу 16.000 денари заработка за мене, пола од нив ги ставив на жиро сметка т.е. повеќе од пола само 4000 денари оставив за облека и ситиници да си купам а едно 2-3000 денари ги испив со другарите :)

Прва плата...шо знам, кога ќе ја добијам тогаш ќе ти кажам,ама биди сигурна парите нема да ги трошам така лесно ко што ги трошам туѓите т.е. на моите.А првата плата на Lost Angel ќе иде на мене, ми должи частење вечера во ресторан.А после другото на Мац :vozbud:

nikogas dosega nemam zaraboteno svoi pari:kesa:aj ima vreme,da go zavrsam prvo fakultetov:icon_bigga mislam deka prvata plati bi ja potrosila na castenje i valjda nesto sto ke go sakam mnogu vo toj moment

ако се мисли на асална заработувачка, тогаш првата заработувачка е кога татко ми беше на пат и ми рече се што ќе заработам во рок од тие две недели 10% се мои, тоа беше на 14 години и на крајот имав околу 16.000 денари заработка за мене, пола од нив ги ставив на жиро сметка т.е. повеќе од пола само 4000 денари оставив за облека и ситиници да си купам а едно 2-3000 денари ги испив со другарите :)
160.000 за две недели?
И после викаш дека немало заработка од мобилни и дека ти работиш од љубов кон нив :pos:
Иначе првата плата ја добив како шанкер у Џино,минимално 200 на ден и не ни знам на што ја потрошив.
А првата реална плата ќе ја потрошам целата на моето Шушу.
И на сестра ми ќе и купам мече :)

Прва плата пред четири години, почнав да работам хонорарно во едно фимиче карши рамстор. Се занимаваше со сервисирање на ПП (противпожарни апарати) и ми беше околу 12500. Работев 2 месеци тоа лето и наредните 2 години по 2 месеци. Интересно беше, многу патување по Македонијава и така. Секако е добро за почеток. :)

Парите ги исцедив на облека и шетање. А од наредниот месец на одмор отидов. :)

Вака во моментов не ми текнува на што конкретно би ја потрошил...ама кога ќе ја земам и кога веќе парите ќе ги имам во раце веднаш ќе знам како и на шо ќе ги трошам....

Равно дваесет години од првата легитимна плата. Цела - до денар (динар во тоа време) за книги ја дадов. Господарот на прстените, она издание со мапата и уште неколку битни сериали.
Претходните заработувачки - изедено и испиено со другарчиња. Следните плати - исто така.:toe:

Prvata plata ja zarabotiv esenva,znaci na 18 god.I stvarno mng bese jako koga gi zedov parite,za prv pat pocuvstvuvav kako e da se imaat licno svoi pari i da si gi trosam kako sakam bez da baram dozvola.Polovina potrosiv na cestenje i na obleka a drugata polovina si ja zacuvav za letovo da odam na otmor.I ne mi se veruva ama stvarno uste gi cuvam,se nadevam ke gi docuvam do letovo :):):)

Prvite "zaraboteni" pari bea mojata stipendija koja ja dobiv vo vtora godina na studii...naednas ni dadoja 3 rati = 9900 gi profuckav za 2-3 dena onaka so eptem golem kef.
Kefot bese uste pogolem koga ja dobiv prvata realna plata....i taa ne se potrosi popametno!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom