Прва љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување
Mislam deka nema otvoreno vakva tema pa zatoa ja otvaram :)
Vasata prva ljubov...na koja vozvrast ja pocuvstvuvavte, kako svativte deka se raboti za ljubov, seuste trae, ja prebolivte, ja zaboravivte...???
Хм... Првата љубов, онаа прва платонска беше прилично рано и се започна како детска симпатија, но траеше многу долго и прерасна во прва љубов. Но, се беше платонски, значи платонска љубов. Одамна човекот не постои во мојот живот. Немаме никаква комуникација, а кога ја имаме тоа прераснува во Трета Светска Војна, бидејќи кога и да комуницираме, јас и он се расправаме и се караме.
Dali treba da bideme vo vrska so nekogo za da svatime deka se raboti za ljubov ili ljubovta moze da se rodi bez da bides vo vrska so nekogo??
Se nadevam deka me razbravte :)
Хм... мислам дека не може да станува збор за љубов, ако не си во врска со некој, бидејќи не го знаеш како личност, не можеш конкретно да знаеш каков е во врска, дали сте компатибилни, не можеш да му ги знаеш маните целосно итн.
Може да станува збор за свиѓање, за ептен големо свиѓање, но за ЉУБОВ - не.
Sto znacat proleanite solzi za nekoe masko??-Deka se raboti za ljubov ili...????
Не мора да значи. Мене кога ќе ми текне за кого све сум плачела, ми се иде да се отрујам или да прснам од смеење.
I ako nekoj moze-neka objasni koja e razlikata pomegju ljubovta i opsesijata...
Dali ako edna licnost vi e postojano vo mislite znaci deka sme opsednati so nea ili toa ednostavno e dokaz za ljubovta???
Хм...па често сум се залажувала дека станува збор за љубов, само затоа што постојано сум мислела на некој. Нормално дека кога сме заљубени мислиме постојано на некој, но понекогаш доаѓа до опсесија тој човек да биде покрај нас... Пак ќе речам често се залажуваме дека станува за љубов, но подоцна во животот сфаќаме дека нема врска тоа.

heh kako me potsetivte so gluposti sum pravela koa bev mala i "zaljubena":wub:
mojata prva detska platonska ljubov mi se desi u zabaviste deteto so mi go drzev za raka i odejki da mieme race go baciv :back:ednas i ovoj go brisese liceto ja mislev deka saka uste i go baciv uste ednas.i mi se naluti lel placi so bea tie!
posle u 1-vo so toj sto ne go sakav on mene me sakase ali aj se guskavme pozadi vrata i stalno me bacuvase po obraz i za toa nastavnickata razbra i ni se navika ke ne potepase togas.

ali vistinska ljubov sto od nea mi zaklecale nozete ne mi se desila uste i realy need one :se_ molam

Е па сеа скроз ме избунивте,пошо очигледно не се праи муабет за љубов туку за некоја детска привлечност или незнам како да ја наречам. Кога бев негде осмо одделение ми се свиѓаше една девојка многу,и се фатив со неа и ред други работи,бевме заедно четири месеци и она отиде у Хрватска да живее,а јас нели си останав тука. И тоа за тоа. Ми беше тешко,пуштив една две солзи вечерта кога и тргаше авионот,ама после тоа лесно го надминав тоа,иако уште се сеќавам. А за љубов,вистинска љубов,ја доживувам во моментов,со девојката со која што сум во моментов заедно...

Првата љубов ми беше во 4то одд. ама тоа беше само детска љубов... Вистинската прва љубов ја доживеав на 16 години..... Едноставно знаев дека се работи за љубов, неможам да опишам како.... И сеуште трае....
Немора да бидеш во врска со некој за да сфатиш дали го сакаш....
Што значат пролеаните солзи за машко? Зависи какви солзи се пролеани и во каква ситуација...

prva ljubov??pa zavisi kako gledas na seto toa...postoi onaa detska zatreskanost i koga mislis deka sakas,a pominuvam nogu brzo...no onaa vistinskata mi se sluci i se prasuvam dali covek moze pak taka da saka?

ммммм мислам дека на 14 години...сеуште ми е во срце иако не сме заедно и од секогаш сум посакувала повторно да бидам со него и нема ден да не сум помислила на него...со другите што сум била биле само длабоки затрескувања...
Незнам дали е сеуште вистинската љубов...не сум сигурна...може ќе го заборавам некој ден можеби не...можеби ќе ја почуствувам вистинската љубов некој ден:smir:

prva ljubov??pa zavisi kako gledas na seto toa...postoi onaa detska zatreskanost i koga mislis deka sakas,a pominuvam nogu brzo...no onaa vistinskata mi se sluci i se prasuvam dali covek moze pak taka da saka?

љубов си е љубов...нема лажна љубов (т.е. постојат други термини за лажната „љубов“)...може да има залажување дека тоа што го чувствуваш е љубов но прашањето е јасно:прва ЉУБОВ ? а не прво затрескување...

значи...кажи ни за твојата прва (според тебе-вистинска) љубов....:smir:

Заедно бевме во забавиште и нонстоп се задевкавме......после цело школо знаеше дека се сакаме (детски работи) и во осмо одделение ме зезна и си фати женска......
Oзбилно, ќе си го памтам цел живот
Поздрав до Бобан ~my first love~

Првата љубов не се заборава, дали била голема или мала, кратка или долга, дали се завршила или се уште трае. Паметам дека бев 5-6 одделение и возевме ролери заедно, го учев да вози. Во школо скришум се гледавме, бевме училница до училница, имавме физичко заедно и секогаш беше од моја страна кога игравме нешто. Како вчера да било, многу убави спомени и прв бакнеж во образ:pos:, оставени писма под клупа на одмор, пола саат спремање говор што да му кажам на телефон, а разговорот трае 5 минути:pos:
Ех времиња беа тоа:pos:, кога се беше прекрасно и без грижи, кога беше доволен само поглед и знаеш дека му значиш.

Prva ljubov?pa najverojatno toa e najcisto nesto so moze da se sluci.Koga i dvajca se sakaat.mene toa mi se sluci na 10 god i traese celi 3 god steta sto sega ni muabet ne pravime

прва љјубов,она ВИСТИНСКАТА...коа имав 15-16 години ... уште неа ја сакам (барем мислам на неа од време на време) ама она не ме еби...може да имаш колку сакаш а не може да ја имаш она шо ја сакаш ебати светот.

Прва љубов.... Маријааа каде си :) (сега ќе се јави)

Се случи едно утро... а изгледаше дека ќе биде обичен ден... Додека со Пеце и Јоцо се тркавме со „болидите“ кој е побрз се појави таа. Изгубив на трката, но ништо не беше важно. Важно пред моите очи се појавија најубавите очиња кои сум ги видел во животот... А таа го пиеше со нив секое мое движење... Знаев дека сум заљубен. Ми требаше еден поглед за да го знам тоа... знаев и дека таа е заљубена во мене...
За неколку дена наполнив 5 години :pos2: тоа беше љубов... и... и сега си се сакаме :)
:pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Тука сум, љубов моја:wub: Ете се си кажал ти, ме остави без зборови твојот прекрасен опис на нашите почетоци, ах, времиња... Ретко кој задржува љубов 18 години, нека ни се множат.:)

Еве еден цитат за кој сакам да видам како размислуваат сите жени на формуов.:)

“Во првата љубов жената го љуби мажот, а во сите следни - љубовта“- La Rochefoukauld

Јас...воглавно, се согласувам со ова.Во првата љубов се е на некој начин непознато, ново.Чувствуваш нешто што никогаш дотогаш не си почувствувала.Чувствуваш љубов.Ја откриваш нејзината убавина, ја чувствуваш нејзината големина и сфаќаш дека е прекрасно т.е. дека тоа е најубавото чувство.Пред да се појави, ниту си го барала, ниту си го посакувала зашто воопшто не си го ни познавала.После првата љубов, после насладувањето од нејзиниот вкус, сфаќаме дека не би можеле да живееме без љубов.Можеби ќе ја преболиме, можеби ќе ја заборавиме првата љубов но во секоја друга личност ќе се обидеме да ја најдеме, со други зборови ќе посакуваме да се роди повторно зашто веќе еднаш, некогаш сме ја чувствувале, сме сакале некого...свесни сме за тоа колку љубовта може да не направи среќни и затоа повторно сакаме некоја друга личност зашто љубовта е таа од која не се откажуваме.

Направете само разлика...кога сме немале појма што е тоа љубов и се појавила, и кога љубовта (веќе како познат поим) повторно се раѓа кај нас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom