Прва љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Mislam deka nema otvoreno vakva tema pa zatoa ja otvaram :)
Vasata prva ljubov...na koja vozvrast ja pocuvstvuvavte, kako svativte deka se raboti za ljubov, seuste trae, ja prebolivte, ja zaboravivte...???
Dali treba da bideme vo vrska so nekogo za da svatime deka se raboti za ljubov ili ljubovta moze da se rodi bez da bides vo vrska so nekogo??
Se nadevam deka me razbravte :)
Sto znacat proleanite solzi za nekoe masko??-Deka se raboti za ljubov ili...????
Jas vo momentot mislam deka ja cuvstvuvam mojata prva ljubov :) pa zatoa sakam vasi mislenja t.e. vaseto licno iskustvo...
I ako nekoj moze-neka objasni koja e razlikata pomegju ljubovta i opsesijata...
Dali ako edna licnost vi e postojano vo mislite znaci deka sme opsednati so nea ili toa ednostavno e dokaz za ljubovta???
Postaviv povekje prasanja no mislam deka se interesni za diskutiranje :)

Epa ja mojata prva ljubov ja pocustvuvav na 14 god. Btw bese neso najslatko sto mi se ima sluceno. Bev edna od po sreknite, taka da si se fativ so tipot. Ali neso izgubivinteres za nego posle 1 mesec i mu raskinav. I posle 1 meces go zasakav use poise, ali niso vise ne bidna. (Don't cry because it's over, smile because it happend). Ali vistina e deka prvata ljubov nikogas ne se zaborava (barem za sea). Se sekavam na tie *peperutkite* u stomak sto za prv pat gi pocustvuvav, i poradi niv jas bev sigurna deka sum in love... ahhh starite dobri vreminja :))

хмм,ако се смета платонска,бев зацапана во еден школски од осмолетката цели 3 години,али бев премала за нешто повеќе од поглед
bk.gif

денес ми е добар другар,не знам дали дозна некогаш што чувствував за него,али тоа е минато...
а првата вистинска,онака,доживеана,и почувствувана љубов...хммм,беше најубавото нешто што ми се има случено во животот,и штета што не успеав да уживам во неа доволно,туку се мораше да биде....набрзина,под штрек... мислам дека ме разбирате што сакам да кажам.....

п.с. сеуште ме следи истиот проблем
ac.gif

Mojata prva ljubov se sluci vo osnovno.Ucevme vo isti klas.Toa bese platonska ljubov.Detska i iskrena. Nikogas ne se fativ so nego.I do den denes koga ke go vidam se potsekam na toa vreme,sekogas ke go gledam so drugi oci za razlika od drugite drugari.

Со текот на годините она прва љубов се менува,барем кај мене.Порано мислев дека тоа е детето кое прво ме бакна,и секој нареден го заземаше местото прва љубов,зошто во тие моменти така сум се чуствувала и сум мислела дека тоа е вистинска љубов.Кога наредното чуство е појако од претходното и кога наредната особа ни е поважна од претходната немало таму љубов,него заљубеност.Солзите се неминовни по секоја завршена врска,против наша воља,за секое сеќавање во наредните недели, месец,два,но кога наредното чувство ќе избрише се,тогаш тие солзи стануваат смешни.
Првата љубов ја почуствував додека бев со него,беше обострана и во исто време.Се беше беспрекорно убаво,без сомнежи и страв,возвратено,но за жал или за среќа, заврши.Го преболив,но никогаш не го заборавив,а поминаа години од тогаш.
Сега вистински сакам друг,неколку години,но првата љубов никогаш не се заборава.
Опсесијата и љубовта мислам дека се разликуваат во тоа што,љубовта те прави среќна и исполнета,а опсесијата ти создава само сомнежи и прашања.

Sakajte veruvajte, sakajte mislete me za lud, ama mojata prva ljubov ja pocuvstvuvav vo sredinata na zabaviste (pred prvo odd) i mi traese celi 9 godini, se do krajot na 8mo odd. Devojkata vo zabaviste bese so mene vo grupa, i vo isto odd. od 1vo do 8mo. Site sto me znaat, znaat za ova i site se sgurni deka e ova tocno, bidejki znaat kakov tip na covek sum.

ajde i jas da si kazam za mojata prva ljubov koja seuste trae...
interesno e toa sto mi e skolski-od osnovnoto....nekade vo osmo oddelenie pocna da me privlekuva a otposle koga se razdelivme za vo sredno svativ deka mi znaci mnogu...deka go sakam najmnogu...cuvstvoto sto se rodi kaj mene kon nego e nesto prekrasno...i mislam deka za prv pat sum vljubena :) mozam da kazam deka e prekrasno da sakas nekogo, da mislis na nego postojano i sekojdnevno da se budis i da zaspivas so nego vo mislite...a vo tekot na denot edvaj da cekas da go vidis i da se poglednete...mmmmm...navistina ljubovta e najubavo cuvstvo na svet...ne mi e vozvratena no sepak kaj mene postoi nadez i ne sakam da prestanam da go sakam...ne sakam :) prekrasno mi e vaka....ne mi e vazno ni kolku stradam...sepak, ovaa e slatka bolka :)

Vistinskata ljubov ja doziveav na 15 god. bev navistina vljubena vo momceto,i proleav dosta solzi. Eheee ljubov bese toa :) steta sto nevozvratena :( Mi trebase dosta vreme da prebolam ama vremeto leci se, neli :wink:
Dali treba da bideme vo vrska so nekogo za da svatime deka se raboti za ljubov ili ljubovta moze da se rodi bez da bides vo vrska so nekogo??
Toa e individualno mislam. Moze da se fatis so nekoj i otposle vo drskata da go zasakas,a mozno e i koga ke se razocaras i ljubovta da zgasne.:toe:
Sto znacat proleanite solzi za nekoe masko??-Deka se raboti za ljubov ili...????
Proleanite solzi za mene ne mi znacat ljubov. Mozes da zaplaces i za nekoj kogo go sakas,ti znaci,a ne si vljuben vo nego.
I ako nekoj moze-neka objasni koja e razlikata pomegju ljubovta i opsesijata...
Razlikata ponekogas e golema ponekogas i mala,cestopati se lazeme deka sme vljubeni a lugeto okolu nas zabelezuvaat deka vsusnost se raboti za opsesija.
Koga si opsednat mislis postojano na toa,ednostavno ne mozes da podneses sto go nemas,opsednat si so taa misla.
Ljubovta e nesto mnogu podlaboko i poubavo. Cuvstvo koe sekoj individualno go dozivuva.

negde 5 oddelenie... ke se mrdnev po edno devojce.. beshe teniserka zgodna malecka uf uf.. ne znam na prv pogled mi se dopadna ke poludev po nea pa detski raboti pismenca pa prasaj ja ova pa ona pa spomenari.. znam deka prv pat se bacivme na mojot rodenden 16 noemvri na golem odmor na skolskite skali nadvor i toa vrneshe i mislev ke poletam.. i se taka si trase nekoj dobri 4 godini do 8 negde.. :) me sakase posho bev golemo budalce ..ednas mi se skara na ''Den ekologija zasto ne ja baciv a jas si dupnav glava so kopac :) :) :) ali toa e mecenca ..srcenca sve sto mozeshe da se sluci ubavo.. ja gledav kako igra tenis i zdivuvav..:) ednostavno bev ispolnet so ljubov.. do den denes se gledame samo kako prijateli..i se smeeme na detskite gluposti :)

*SerialKisser* напиша:
Epa ja mojata prva ljubov ja pocustvuvav na 14 god. Btw bese neso najslatko sto mi se ima sluceno. Bev edna od po sreknite, taka da si se fativ so tipot. Ali neso izgubivinteres za nego posle 1 mesec i mu raskinav. I posle 1 meces go zasakav use poise, ali niso vise ne bidna. (Don't cry because it's over, smile because it happend). Ali vistina e deka prvata ljubov nikogas ne se zaborava (barem za sea). Se sekavam na tie *peperutkite* u stomak sto za prv pat gi pocustvuvav, i poradi niv jas bev sigurna deka sum in love... ahhh starite dobri vreminja :))

ej abe znaes feka i mene mi se ima deseno nekoja situacija sli4na kao tvojava.Samo jas ne se fatif so nego tuku mu glumev nekoja nedostizna se muvav so nego,duri go naterav i da mi place ama posle toa pazi sto se desi.Se zatreskav gadno u nego i so da pravam.Duri i do den denes uste go sakm a od togas pominaa 5 godini ej.Iam 19 i do lani se muvav so nego,znaci 4 godini,zamisli.Ali nema veze.SEPAK LUGE NELI E DOKAZANO DEKA OVAA PRVA LJUBOV NAJVEKE BOLI.Koj ima replika na ova slobodno neka mi pise:kesa:

Ma4ence напиша:
ej abe znaes feka i mene mi se ima deseno nekoja situacija sli4na kao tvojava.Samo jas ne se fatif so nego tuku mu glumev nekoja nedostizna se muvav so nego,duri go naterav i da mi place ama posle toa pazi sto se desi.Se zatreskav gadno u nego i so da pravam.Duri i do den denes uste go sakm a od togas pominaa 5 godini ej.Iam 19 i do lani se muvav so nego,znaci 4 godini,zamisli.Ali nema veze.SEPAK LUGE NELI E DOKAZANO DEKA OVAA PRVA LJUBOV NAJVEKE BOLI.Koj ima replika na ova slobodno neka mi pise:kesa:

Шо да ти кажамtoae:. Брао шо си го заебавала дечкото, и лошотијата ти се вратила ко бумеранг. hi:

Macedonian напиша:
Шо да ти кажамtoae:. Брао шо си го заебавала дечкото, и лошотијата ти се вратила ко бумеранг. hi:

Ej abe ne zbori taka pa sto znaev togas na 14 godini,ti ne znaes kolku se kaam sega ama sto da pravam tipot vodi drug zivot,nemoj da kazes deka prvata ljubov nekad si ja zaboravil.Nikad ne se zaborava veruvaj:back:

Ma4ence напиша:
nemoj da kazes deka prvata ljubov nekad si ja zaboravil.Nikad ne se zaborava veruvaj:back:

Не знам.haaa: Затоа и неам пишано на темава конкретно за прва љубов. sviri:

Мојата прва љубов.

Имав 12 години, со него го доживеав првиот бакнеж, искачавме во школски кај градинката, секој ден од 7 до 10 (толку имав излез :pos:), се гушкавме, се држевме за рачиња, се лапавме :pos: За Нова Година ми купи златен привезок со мојот иницијал shy: Кутриот мислеше дека се палам на злато :pos: Му забранував да пие и да пуши цигари, па мораше тајно да пуши, да се крие од мене сирот :pos:
2 месеца откако ”се фативме„(:pos:) он отиде кај една другарка на кафе сам, јас изглумив напад на љубомора, он ми се колнеше дека не ме варал :pos: Ама врската и онака ми здосади, па му раскинав. :)

Оу, меморис... manikir:

П.С. Се заборава првата љубов, и тоа како... Мене на пример, посвежа ми е последната. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom