Billa Bong
I love Basketball
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 6.590
- Поени од реакции
- 11
Прв во село барем ке бидам прв во втора лига 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Подвлеченото е исто најискрено, вака значи пример општ. Сите глупаци, дегенерици, да не ги наречам ретардирани од градот кои класика се последни во градот, и никој не ги е*ава 2% идат у локално село у тамошна дискотека со малце повеќе кеш од тие од селото и автоматски се најубаите и нај фаците т.е. Први у село. Што би дошло до мене би одбрал прв во село. Зашто? Еве вака, селото како поим звучи глупо но кога би подразмислиле сите потекнуваме од некое село, па еве не на крај у градот. Една изрека од дедо ми ми е останата така у глава што доста многу ја почитувам „Човек од село може да се снајде во град, а човек од град неможе да се снајде во село„ што го имам видено како чист пример сериозноСкулгрл напиша:Последна во град, дефинитивно. Ако сум прва во село (колку смешна терминологија, ама ај) тоа значи дека сум го достигнала максимумот што таа одредена околина може да го понуди.
А тоа што би била последна во град не е страшно. Град си е град, не може да се споредува со село. Можностите за просперитет и заработувачка се далеку поголеми.
Подобро би била „клошарка” одредено време во град, па некако ќе успеам да се искачам на повисоко општествено скалило.
Од друга страна пак...ако сум прва во село (значи сум добро ситуирана за таа средина) значи дека имам шанси да успеам и во град (покондурен опинок што би се рекло)
Штознам...ако нема никаква можност од село да се премине во град, тогаш сепак би ја избрала првата опција.
Billa Bong напиша:Прв во село барем ке бидам прв во втора лига![]()
Има мн.примери на тие од втора лига што дошле во прва и обратно!:smir:Дивајн напиша:Тоа прв ти е многу важно, нели?
Не мислиш дека таа втора лига може нема никогаш да биде прва, а ти и со тоа прво место секогаш си подолу од сите други од првата? Што е тоа пресудното во муабетов, што би направило да си задоволен од себе?![]()
Black Rose напиша:Последна у град, поинтересен е патот од дното до површината, отколу самото испливување на неа!
Necrophilia напиша:да ти подобјаснам некои работи, најпластично што можам!
има две групи на луге, Клошари и Интелектуалци.
треба да одбереш дали да си најдобар Клошар или најлош Интелектуалец.
Ако одбереш најлош мегу интелекуталците дури и клошарите нема да те почитуваат т.е. дури и за нив ке си го*це.
Ако си најдобар мегу клошарите да отидеш во друга средина сепак ке те сметаат малце подобро одколку најлошиот во нивната средина?
гет ит?