Прв приватен универзитет - Европски универзитет

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Да даде Господ едвај 20 души да се запишат,почнав да си го мразам факсот шо ли не обеќаа на почеток а сега не не шишат два посто

Има ли некој од форумов што е втора или трета година на Арт и Дизајн на ЕУРМ ми треба нешто помош па ако може да ми помогне во врска со Визуелизација на мирис-Дизајн на парфем:helou: Поздрав

За ова стипендиите на Европски..Има некое тестирање или?Како може да се аплицира и како се врши изборот знае ли некој?Поззз:smir:

нема тестирање. единствено треба да одиш и да носиш некоја пара нормално :toe:

можеш уште сега да се запишеш, ако не си завршил средно. носи ги свидетелствата од прва до трета. друго не памтам шо ми бараа лани

За ова стипендиите на Европски..Има некое тестирање или?Како може да се аплицира и како се врши изборот знае
ли некој?Поззз:smir:

Мислам дека ова важеше само за саем. Тие што се запишаа додека траеше саемот добија стипендија, т.е. попуст од 500 евра.

Мислам дека ова важеше само за саем. Тие што се запишаа додека траеше саемот добија стипендија, т.е. попуст од 500 евра.

не, траат стипендиите. и сега да одиш ќе ти дадат

Би сакал едно прашање околу акредитацијата на Европскиот универзитет, дали е државно акредитиран, односно дали дипломите се признати во рамките на нашава држава?

А тие за целосна стипендија?:uvo:
И јас аплицирав,и ми пиша во одговор дека сум пријавена за дополнителна настава за матурски испит..:toe:

Помош некој ???

нема тестирање. единствено треба да одиш и да носиш некоја пара нормално :toe:

можеш уште сега да се запишеш, ако не си завршил средно. носи ги свидетелствата од прва до трета. друго не памтам шо ми бараа лани

Кај се видело без средно да се запишеш на факултет, дај не лупај безвезе. :tapp:

Би сакал едно прашање околу акредитацијата на Европскиот универзитет, дали е државно акредитиран, односно дали дипломите се признати во рамките на нашава држава?

Акредитиран е, исто како и сите други државни универзитети во државава.

2en802d.gif

Па ја би рекол дека акредатицијата и дипломата не е толку битна колу што е битно тоа каков човек ќе искочиш од било каде.

Па ја би рекол дека акредатицијата и дипломата не е толку битна колу што е битно тоа каков човек ќе искочиш од било каде.

Абе кога гледам какви луѓе ќе искочат од ЕУРМ ми се плаче заради тоа што ќе имаат иста диплома како мојата. Баш сега на семинар една колешка се утепа од препишување на колоквиум, а мене ме направи ретардиран зашто сум имал научено. :tapp: Кај ни кратат материјал по некои предмети, по други ни даваат прашања, па врз сето тоа да земеш да препишуваш срамота е стварно. Ццц... ако учиш те праат ретардиран... Ја па све си мислев ретардиран е оној кој не може да научи 60 ебани прашања. Ако треба за некоја година да работам заедно со вакви... :toe:

Ај јас да прашам нешто, значи одкако ќе завршиш, се стекнуваш со диплома за завршено високо образование (прв степен на студии), прашањето ми е дали ова е VII ili Vi степен.:smir:

Секако дека е така, меѓутоа прашањето ми беше дали ако се запишам на Европски универзитет, по завршувањето на студирањето и стекнувањето на одредено занимање/професија ќе можам да барам работа со знаење дека поседувам државно призната диплома. Дипломата не те прави паметен човек, но подобро да ја имаш (респектирана и призната), отколку да ја немаш.

Ај јас да прашам нешто, значи одкако ќе завршиш, се стекнуваш со диплома за завршено високо образование (прв степен на студии), прашањето ми е дали ова е VII ili Vi степен.:smir:

Сум завршил четиригодишни студии, осум семестри, и во Уверението пиши VII степен, а со новиве 3 години, шест семестри, незнам како им пише.

Секако дека е така, меѓутоа прашањето ми беше дали ако се запишам на Европски универзитет, по завршувањето на студирањето и стекнувањето на одредено занимање/професија ќе можам да барам работа со знаење дека поседувам државно призната диплома. Дипломата не те прави паметен човек, но подобро да ја имаш (респектирана и призната), отколку да ја немаш.

Па нормално дека можеш да аплицираш за работа и дека е призната дипломата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom