Прв приватен универзитет - Европски универзитет

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Не пишува степен во уверението

Сум завршил четиригодишни студии, осум семестри, и во Уверението пиши VII степен, а со новиве 3 години, шест семестри, незнам како им пише.

Па нормално дека можеш да аплицираш за работа и дека е призната дипломата.

А бе и јас завршив ама со 3 години, а уверението си го немам земено од Св.Никола :kesa: а во дипломата ми пишува завршено високо образование (прв циклус на студии) дипломиран економист.

Не пишува степен во уверението

Сега мене ми кажуваш што Уверението ми во рака. :helou:

А бе и јас завршив ама со 3 години, а уверението си го немам земено од Св.Никола :kesa: а во дипломата ми пишува завршено високо образование (прв циклус на студии) дипломиран економист.

Кај мене пишува (се стекна со стручниот назив _______________________ VI/1 во насоката_______________)

Сега мене ми кажуваш што Уверението ми во рака. :helou:

Кај мене пишува (се стекна со стручниот назив _______________________ VI/1 во насоката_______________)
Па и мене ми е во рака уверението од ЕУРМ и пишува се стекна со стручен назив тој и тој за прв циклус на студии во таа и таа насока

Па и мене ми е во рака уверението од ЕУРМ и пишува се стекна со стручен назив тој и тој за прв циклус на студии во таа и таа насока

Можи бе ако си завршил по новата програма 3 години или шест семестри студирање, тоа не е целосен факултет.

Сум завршил по старото со 4 години, затоа ми пишува VII/1 степен.

Ти со три години заврши??? И сега како да разбериме? Гледам во тутунска банка конкурс, и пишува VII степен студии требало...ако е вака и со другиве банки , а ние да сме VI прам кушлус :duel:

Можи бе ако си завршил по новата програма 3 години или шест семестри студирање, тоа не е целосен факултет.

Сум завршил по старото со 4 години, затоа ми пишува VII/1 степен.
Незнам дал е цел или пола факултет ми пишува дека сум дипломирал ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ, после ова идат постдипломски. Не планирам веќе да се плеткам со факултети и да полнам нечии џебови, доволно ме бива и сам да си го полнам џебот. Ко ќе ми текне дека фрлив преку 7000 евра за едно уверение иштампано на А4 лист од најевтините ми иде да се убијам али јбг на грешки се учи

Незнам дал е цел или пола факултет ми пишува дека сум дипломирал ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ, после ова идат постдипломски. Не планирам веќе да се плеткам со факултети и да полнам нечии џебови, доволно ме бива и сам да си го полнам џебот. Ко ќе ми текне дека фрлив преку 7000 евра за едно уверение иштампано на А4 лист од најевтините ми иде да се убијам али јбг на грешки се учи

Колку????:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Колку????:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Годината е 2000 евра плус додатни трошкови, иде некаде 2500
коа ќе собереш од три години иде 7500 и згора секако ЕВРА :)
Ај бар да се исплатеше, пред да се запишеш мед и млеко од уста им тече ама реалноста е сосема спротивна. Се вадат на луксузни згради (мада денес слободно можат да им парираат државните и нив ги потсредија), за кадар да не праам муабет, се што е вишок и лакомо од државните иде таму.
Студентите се своја прича...да стаат IQ тест пола од нив ќе се на долна граница :pos2:

Ај да не раскажувам се нема да ви е интересно после коа ќе се запишете:pos2:

Ај бар да се исплатеше, пред да се запишеш мед и млеко од уста им тече ама реалноста е сосема спротивна. Се вадат на луксузни згради (мада денес слободно можат да им парираат државните и нив ги потсредија), за кадар да не праам муабет, се што е вишок и лакомо од државните иде таму.
Студентите таму се своја прича...да стаат IQ тест пола од нив ќе се на долна граница :pos2:

Ок ако си од СК, ај сеа пресметај плус 3000 годишно, ако си од друг град....се насмејв, оти мала бројкава ми се виде:smir:
Иначе, знам завршив и јас банкарски менаџмент....

А тие што аплицирале во електронска форма на кој начин ќе бидат известени???Некој искусен да ми помогне..:)

А тие што аплицирале во електронска форма на кој начин ќе бидат известени???Некој искусен да ми помогне..:)

Не се секирај ќе те известат кога е време за плаќање хехе, отприлика јуни јули очекувај позив, а што те кошта да се јавиш на студентски?
:helou:

Студентите се своја прича...да стаат IQ тест пола од нив ќе се на долна граница :pos2:

Дали сакаш да кажеш дека си пишман што си завршил на ЕУРМ?
Дека залудно си ги фрлил тие пари?
И дека сега не ти вреди дипломата?

Дали сакаш да кажеш дека си пишман што си завршил на ЕУРМ?
Дека залудно си ги фрлил тие пари?
И дека сега не ти вреди дипломата?
Добар си е универзитетот, само што јас очекував мноооогу повеќе во смисла на квалитетот на настава, а и конкуренцијата е слаба (се мисли на студентите). Празни амфитеатри (по 5-10 души идат на предавања/вежби) мислам ти се губи и војља за студирање и се...на колкоквиуми се шлепаат со препишување, професорскиот кадар секоја недела се менува (бар додека јас студирав беше така) да не знаеш кој ти предава...

Сега сакам да одам на постдипломски но исклучиво на државен, не ми е за парите туку за квалитетот на настава и професорски кадар кој е таму. Ма има студенти таму можеш да си направиш домаќински IT муабет хехе

Ајде со среќа нека ми се универзитетските денови на ЕУРМ:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom