Провокациja на македонскиот амбасадор Алити

• Креатор на темата Креатор на темата petrichanec
  • Време на започнување Време на започнување
Само што Пиринска Македонија е дел од македонска држава, а жителите се оние Македонци кои ги негирате.

Јас мислам дека Бугарија допрва ќе почне да јаде шлаканици за непочитување на правата на малцинствата и затоа одвај чекам да влезе во ЕУ, ќе биде весело тогаш! :)

Мистичен напиша:
Само што Пиринска Македонија е дел од македонска држава, а жителите се оние Македонци кои ги негирате.

Не с'м чул некој б'лгарин оттам да споделја твоето мнение, освен гостите на посланика. три автобуса са даже много, може и два да стигнат

Па нормално нема да чуеш кога им се собирате и ги напаѓате со стапови, нели?:)

Мистичен напиша:
Јас мислам дека Бугарија допрва ќе почне да јаде шлаканици за непочитување на правата на малцинствата и затоа одвај чекам да влезе во ЕУ, ќе биде весело тогаш! :)

преговорите са приклјучени, договора е подписан. в'прос за македонско малцинство не е стојал, заштото такова нема и това е јасно на европејците.
За да се преговарја за некакви права, трјабва да има достат'чен број хора, които да ги искат тија права. Тија от двата автобуса са много малко и не представлјават никого освен себе си.

Мистичен напиша:
Па нормално нема да чуеш кога им се собирате и ги напаѓате со стапови, нели?:)

с'гласен с'м, че нјакои членове на ВМРО искат да бијат омовците, ама ти не си најасно, че те /ВМРО/ са местни хора от Пиринско, за които вие наивно вервате, че са македонци като вас.

Обаче, причекај да видиме дали е така како што велиш ти. Влезете во ЕУ, ќе видиме тогаш дали ќе можете да се организирате со стапови како до сега, па да ги преброиме тогаш колку ќе се искажат како Македонци! :)

Тогаш ке преброиме колко луге во Р Македониja ке се изкажат како Бугари, сега уште у многу луге има страв за това. Имам го слушнато од неколку струмичанци.
Като влезнеме во ЕУ, како омовци ке се изкажат уште по-малко од сега, ова е jaсно како бел ден

Дали некој знае од каде се поттикнати овие ново повампирени активности против нас? Кој тоа ги плаќа?
Одговорот може да се најде во прашањето кој тоа има најмногу да изгуби од постоењето на македонците?
Одговорот, се подразбира е:
ГРЦИЈА

Грци, грчки платеници и локални будали, будали кои и мајка би си продале само заради можноста да лижат грчки чмар.

Најмногу од се` ме нервира фактот што грците го дупат цел Балкан, сите балкански народи без исклучок, а тој Балкан вели извини што ти вртам грб шефе.

protivpropaganda напиша:
Дали некој знае од каде се поттикнати овие ново повампирени активности против нас? Кој тоа ги плаќа?
Одговорот може да се најде во прашањето кој тоа има најмногу да изгуби од постоењето на македонците?
ГРЦИЈА

Грци, грчки платеници и локални будали, будали кои и мајка би си продале само заради можноста да лижат грчки чмар.

Најмногу од се` ме нервира фактот што грците го дупат цел Балкан, сите балкански народи без исклучок, а тој Балкан вели извини што ти вртам грб шефе.

Това не са дејствија против вас, а претенции на вашата д'ржава за нес'штевуствашто малцинство, изразени от нејнија посланик. Прод'лжение на ср'бската политика от југославско време.
Омовците ние ги считаме за родоост'пници и платени ср'бски мекерета. Преди години взимаха пари от југославското посолство да подд'ржат гробове на ср'бски војници на софијските гробишта.
Г'рција нјама ништо обшто с таја работа.

petrichanec напиша:
protivpropaganda напиша:
ГРЦИЈА

Това не са дејствија против вас, а претенции на вашата д'ржава за нес'штевуствашто малцинство, изразени от нејнија посланик. Прод'лжение на ср'бската политика от југославско време.
Омовците ние ги считаме за родоост'пници и платени ср'бски мекерета. Преди години взимаха пари от југославското посолство да подд'ржат гробове на ср'бски војници на софијските гробишта.

Без да ми одговориш на прашањата да не ми се обраќаш, јасно!
Немаш човечки кредибилитет за тоа ниту пак потребното знаење.
Кредибилитетот ќе го стекнеш откако ќе ги одговориш соодветно прашањата кои ти се поставени.

protivpropaganda напиша:
petrichanec напиша:
protivpropaganda напиша:
ГРЦИЈА

Без да ми одговориш на прашањата да не ми се обраќаш, јасно!
Немаш човечки кредибилитет за тоа ниту пак потребното знаење.
Кредибилитетот ќе го стекнеш откако ќе ги одговориш соодветно прашањата кои ти се поставени.

Много си нервен, бе човек. Нормално е б'лгари от Пиринска Македонија да реагират срешту провокационните дејствија на македонскија посланик, при това албанец, и да пускат такава тема на ваш форум. Разлика между тјах и останалите б'лгари нјама, а посланик'т на чужда д'ржава ги определја като "македонско" малцинство. Това е изклјучителна наглост и безочие.

А зошто тебе те нервира па толку и ти создава паника ако ги нарекол македонско малцинство?

Мистичен напиша:
А зошто тебе те нервира па толку и ти создава паника ако ги нарекол македонско малцинство?

Недопустимо е посланика на чужда д'ржва да определја националността на част от гражданите на д'ржавата, в којато е посланик. Това е намеса в'в в'трешните работи.
Има пребројаванија, избори, јасно е колко хора от Пиринска Македонија считат себе си за македонци по националност. И е јасно, че огромното мнозинство считат себе си за б'лгари.
Да се говори за малцинство и за особено за нјакакви нарушавани права на това малцинство...кој му е дал това право на посланика ?

Хаха, абе се читаш ли што пишуваш? Како велиш дека он ја определил, кога тие самите се определиле така, нели дошле кај него на прием и да му се заблагодарат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom