Провокациja на македонскиот амбасадор Алити

• Креатор на темата Креатор на темата petrichanec
  • Време на започнување Време на започнување
Параноја е интернационален збор за болест која ви е дијагностицирана. А кај тебе во моментов дијагностицирам и дека си еден од оние кои зеле бугарски пасош само за да се запишат на некој од тамошните факултети или дедо му си го продал образот за 1 нива.
Гледам дека во моменти на нервоза многу добро го познаваш македонскиот јазик, немаш време и нерви да пишуваш на татарски.

Мистичен напиша:
Нема потреба да бришеме бе татар, нека стои како доказ на вашата плиткост и глупост. "Лошо ни се пишува" - демек ќе ни се соберат со стапови, хахаха! :))

Demek se shto go brishete NE e plitkost i glupost i MORA da bide izbrisheno!
LELE kakva "novost" za VAS!!!

imate poima kolku ste jasni?

Мистичен напиша:
Параноја е интернационален збор за болест која ви е дијагностицирана. А кај тебе во моментов дијагностицирам и дека си еден од оние кои зеле бугарски пасош само за да се запишат на некој од тамошните факултети или дедо му си го продал образот за 1 нива.
Гледам дека во моменти на нервоза многу добро го познаваш македонскиот јазик, немаш време и нерви да пишуваш на татарски.

Tatarche, FYROM NI je do TOKIA, ali neznam dal mozesh da razumesh, ai brishi!!!

Ах, гледам дека добро го владееш и српскиот, да не имаш некоја нива од дедо ти и во северните краишта пред да се пресели надоле за попримамлива понуда? :)

Мистичен напиша:
Ах, гледам дека добро го владееш и српскиот, да не имаш некоја нива од дедо ти и во северните краишта пред да се пресели надоле за попримамлива понуда? :)

Tatarche, olabavi so tie nivi malce, zamisli ispagja sekoi go zboruva "makedonskiov" a sekoi vi vika .........(znaesh kako), ai brishi ili uste sakash?
(BTW veke NE mi e interesno, chao!!!)

Па секој го зборува бе, ехеее...колку ниви има во Пиринска Македонија кои биле дадени на поклон на оние кои го зборувале и се откажале од него поради ситни интереси! Сега дали ти е појасно зошто толку луѓе одлично го познаваат (читај = се сеќаваат) македонскиот јазик? :)

не е страх, срам е, не е престижно да има родост'пници, при това в такава изконна б'лгарска земја като Пиринска Македонија
j da se zamesam i jas .sto ste se zakarale be makedonci bugari pa i grci...sme trgnale po patot na politicarite i ne mozeme da se smirime .kakva maked. kakva bug. ako bea tolku dobri nemase da begame od drzavite vo stranstvo.imam drugari i bugari i grci i site se super i voop
sto ne me interesiras sto si ....COVEK da si toa e najvazno.....

Не гледам провокација туку шо ако речам дека сум Русин (а не сум)? Сигурно дека ќе почитуваш, т.е. треба да почитуваш...право на свој избор де :) Гледај си за тебе остави ме јас за мене да гледам, то е

Воскресна 3 години стара тема.Бравооооо...

Абе зошто го забранија алкохолот за малолетници :) )
Барем не замараа толку. Сега со дрогата... тешко, тешко...:pos2:

Збунет сум.
Дали има разлика помеѓу Македонка од Пиринска, Вардарска и Егејска Македонија ?
Сеа Грците велат Македонец сум, Бугарите велат Македонец сум и овие Македонците од Вардарска велат Македонец сум ?
Има ли македонски јазик, писмо, архитектура, ора, песни ?
Дали се тие грчки, бугарски, српски ?

Не ми е јасно Македонска е од Пирин а вели нема Македонци на Пирин.

Ова како смрт или слобода за Македонија, ама смрт на Македонците а слобода на Македонија.

не е страх, срам е, не е престижно да има родост'пници, при това в такава изконна б'лгарска земја като Пиринска Македонија

Шовинист, освен тебе други родотстапници не гледам тука. Оди си пии лековите и не ми збори за изконна б'лгарска земја като Пиринска Македонија оти си смешен. Бугарија ја има Пиринска Македонија само 90 години , а тоа е ништо. Иди ги питај тиа дека копаат монети во Пиринска Македонија колко бугарски монети се нашле и колко Македонски. Тоа треба да ти е стига за да ти увре празната глава дека пиринска Македонија е Македонска и таква ке биде за секогаш.
Прво ке по4нем со обединуване на ОМО , после ке си у4им на македонски , ке си напраим силна организација и ке се обединиме со Вардарска Македонија, а такви како тебе ке се ка4ат на каруците и ке си одат в Булгаристан, ама нема да е задолго оти ке треба после да си одат и во Азија. Биди ми поздравен и не тропај повеке глупости .

Од протестите на во раните деведесети во Пиринска Македонија,до ден денешен многу Македонци испарија во Бугарија.Каде ли се?:)

ti se seuste tamu samo sto ne smeat da se izjasnat kako makedonci.inaku ako misli deka nekoj makedonceto ke go unisti se laze mnogu.toj e kako pirej.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom