Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ti otmeno propadas...

http://www.everest1953.co.uk/2010-to-2019
Year: 2013
Season: Spring
Leader: Tim Mosedale (UK)
Route: South Col – South East Ridge
Height Reached: Summit
Members: Adam Booth (UK), Jonathan Gupta (UK), Stuart Leonard (UK), IIina Arsova (Macedonia), Thomas Vaillant (France), Steven Wyatt (Australia), Chayang Jangbu Bhote (Nepal), Chewang Dorje Sherpa (Nepal), Kaji Sherpa (Nepal), Lhakpa Chhiring Sherpa (Nepal), Pasang Gyalzen Sherpa (Nepal)
Summit Reached By: *Tim Mosedale, Adam Booth, Chewang Dorje Sherpa and Lhakpa Chhiring Sherpa on the 13th May. Jonathan Gupta and Chayang Jangbu Bhote on the 19th May. *Tim Mosedale, IIina Arsova, Steven Wyatt, Kaji Sherpa and Pasang Gyalzen Sherpa on the 23rd May
Deaths: None
Note: *Tim Mosedale reached the summit twice, on the 13th May and the 23rd May
Отмено :D
Се резили без потреба. Познавам многу луѓе од планинарскиот спорт, све се тоа слободоумни луѓе, кои ги гледам по протестите и не ми се ни дискутира на таа тема, апсолвирано.

Еден Унковски во Енциклопедијата на театарската уметност на Македонија беше спомнат со полу-реченица, како некој портир во Драмски да бил. Затоа главниот лижигз, евергрин седач во скут на политичари уште од времето СФРЈ - Љубиша Георгиевски во истата е сведен на ниво на бог - познат тастер на тајните служби и во тоа и во денешно време - ЖМРО - исфрустрирана или ЖМРО нее***а...мизерии од луѓе.

Агенција за спорт?:lolzz::lolzz::lolzz:

Влада на Непал
Министерство за култура, туризам и цивилнo воздухопловство

Жени кои се качиле на Монт Еверест до 2013 (страница 7)

rRXYe8D.png

Mountaineering in Nepal Facts and Figures 2014 - Ministry of Culture
Ама ова за Пемпеле не се докази, дај му ти видеа... Секој чекор да биде снимен до горе...

Агенција за спорт?:lolzz::lolzz::lolzz:

Влада на Непал
Министерство за култура, туризам и цивилнo воздухопловство

Жени кои се качиле на Монт Еверест до декември 2013 г. (страница 7)

Mountaineering in Nepal Facts and Figures 2014 - Ministry of Culture

пишав и некој пост уназад, се вадат вакви работи ако сакаш и на домашна адреса ќе ти пратат потврда дека си се качил, уплати си 500 евра и чекај, не е тоа ништо ново и непознато

пишав и некој пост уназад, се вадат вакви работи ако сакаш и на домашна адреса ќе ти пратат потврда дека си се качил, уплати си 500 евра и чекај, не е тоа ништо ново и непознато
tvrdis deka Tim Mosedale laze i nepalskata vlada deka laze i deka avstraliecot laze i deka sherpasite lazat?
deka site lazat osven ti?

tvrdis deka Tim Mosedale laze i nepalskata vlada deka laze i deka avstraliecot laze i deka sherpasite lazat?
deka site lazat osven ti?
тврдам дека нема никаков доказ дека илина се качила, кое и самата го потврдува...
чисто за споредба колку е битно таа ебана слика или видео за доказ ти е чист пример здравко и екипата што беа, за да извади gopro и да напраи една скапана слика ја извади ракта од ракавица и му смрзнаа прстите и остана без дел од прстите...и ај не ми тапацирајте веќе, продужете со шарената револуција...

Цела недела се бараат објаснување и докази како да Илина Арсова е обвинета на суд и ја докажува нејзината невиност, до каде оди забеганоста, и само затоа што политички не се вклопува во нечии ставови, да не беше тоа никој немаше ни да спори каде се качила или не.

Стварно понекогаш останувам без зборови за некои појави во државата.

тврдам дека нема никаков доказ дека илина се качила, кое и самата го потврдува...
чисто за споредба колку е битно таа ебана слика или видео за доказ ти е чист пример здравко и екипата што беа, за да извади gopro и да напраи една скапана слика ја извади ракта од ракавица и му смрзнаа прстите и остана без дел од прстите...и ај не ми тапацирајте веќе, продужете со шарената револуција...
od koga toa samo video zapis e dokaz za summit? ete ti kazav, i avstraliecot nema video. i toj li laze?
mislam deka ovdeka problemot ne e dali ilina se kacila ili ne.
ti si imas nekoj bif so nea na licno nivo. poinaku nemozam da objasnam tvoevo idenje so glava vo zid,`nema dokazi` mu prezentiras 10 razlicni izvor`ama nema video` go prasuvas dali samo video e validen dokaz` ama ovoj izgubi prst` seriozno, ova vekje nadminuva partija/patriotizam/shoidae
ova e obicna zloba i zavist.

Посетете ја темана за апсењата на Економски факултет и ќе заприметите дека главните контраши тука, на таа тема се пењават во стил: "Зашто ќутеа досега студентите?", "Корупцијата треба да се елиминира!", "Сите криминалци да се уапсат!" итн.

Sense, makes none.

Би ве прашала, како сакате човек сериозно да ве сфати после? Мене не ми е јасно само како 2-3ца тука имаат нерви да се објаснуваат се' уште со ликови што уште не сфаќаат зошто е формирано СЈО.
СЈО е формирана ,за обвинителите од СЈО да земаат по 3000 евра плата.На тие од СЈО им одговара ваква ситуација,не се будали да се реши целава ситуација па да останат кутрите без 3000ки!;)

od koga toa samo video zapis e dokaz za summit? ete ti kazav, i avstraliecot nema video. i toj li laze?
mislam deka ovdeka problemot ne e dali ilina se kacila ili ne.
ti si imas nekoj bif so nea na licno nivo. poinaku nemozam da objasnam tvoevo idenje so glava vo zid,`nema dokazi` mu prezentiras 10 razlicni izvor`ama nema video` go prasuvas dali samo video e validen dokaz` ama ovoj izgubi prst` seriozno, ova vekje nadminuva partija/patriotizam/shoidae
ova e obicna zloba i zavist.
не е ништо лично него повеќе инат на вас шарените, сте седнале и на google ќе барате како да докажете, а не сте биле никад во таков процес за некоа ескпедиција и ќе ме разубедувате нешто што сите посериозни планинари во државава ќе ви ја посочат истата работа, сте се порипале ако била шарена ќе ја браните, мене ме убедувате сум бил мвро што сум пишал нешто против неа...
ако ти е кеиф, ете, илина се качила ? ок ли е сеа ?
ајде ја оптеретивме темата беспотребно...

не е ништо лично него повеќе инат на вас шарените, сте седнале и на google ќе барате како да докажете, а не сте биле никад во таков процес за некоа ескпедиција и ќе ме разубедувате нешто што сите посериозни планинари во државава ќе ви ја посочат истата работа, сте се порипале ако била шарена ќе ја браните, мене ме убедувате сум бил мвро што сум пишал нешто против неа...
ако ти е кеиф, ете, илина се качила ? ок ли е сеа ?
ајде ја оптеретивме темата беспотребно...
opa,pocna da nabeduvas i drugi.
koi toa poseriozni planinari rekle deka Ilina ne se kacila? kje potvrdat li tvoive glasini istite tie lugje ili ova ti e samo za forsiranje na tvoite fantazii?
ne e ok sea, ti seuste se deliusional deka ilina ne e podobra od tebe na sportski plan.
ova `ok li e sea` nema da ti go resi problemot so malata samodoverba.

СЈО е формирана ,за обвинителите од СЈО да земаат по 3000 евра плата.На тие од СЈО им одговара ваква ситуација,не се будали да се реши целава ситуација па да останат кутрите без 3000ки!;)
Па сигурно дека на Груевски и тие околу него не им одговара ова бидејќи ќе одат во затвор. Кој им плаќа на СЈО? Заев или Сорос?

Пак помалку од годишните патни трошоци на Силбо и други вброфци што ги зимаат само за штракање дугмиња у парламент по наредба и одобрување на криминалот на бандата на паторот. Сељанката земаше по 30000 евра само за пат у една година, ко преку Париз да доаѓаше за Скопје од тоа селото од кај што е. Не се фаќајте многу за плативе, пошо очајни податоци има за вашиве клептомани. 5000 евра трошеше фикусот само на кравати - опинок валандовски, барем да најдеше нешто поуверливо...шта речи коју послуку порати![DOUBLEPOST=1465418682][/DOUBLEPOST]
ете, илина се качила
Да си признаеше на почеток, немаше да се изрезилиш вака.

Сега само фали Фата да рока со нови обвиненија и нови случаи, време да го решат Пуч, се да откријат кој прислушкувал, во кој период, колку опреми се користеле и сл. Или барем да се разоткрие машинеријата околу претседателски избори. Тотално да го избрукаат пред цел свет, човек што тера два мандати нелегитимно со фалсификат гласови, при тоа донесува секакви глупи одлуки за кои брзо се предомислува. Па тек тогаш ќе видиме народ на улица.
Ако и тогаш граѓанинот слепо продолжи да верува на манипулации од сител/канал5 и остане да седи дома и да молчи, за нас само атомска е спас.
Читам тука, да се дистанцирале демонстранти од Заев, па кој го обелодени криминалот бе, кој година ипол бара техничка влада, бара демократија, правда, сјо, фер избори? Што прави погрешно човекот, се што бара полека полека се остварува. Менувал изјави цело време, во врска со бомбите ќе менува изјави, не е луд да ги разоткрие луѓето кои му ги предале, па и оној претеше и беше со цврст став дека нема оставка, нема техничка, нема ова нема она, има сигурни избори април, јуни, па направи утка за се.

Кој година ипол одвои од животот за да овие сега се глават во се поголеми гомна, мислеа/мислат дека се уште ќе си играат к*р со Пржино, па се утепаа од одолговлекување се со цел или да сокријат што можат повеќе докази од СЈО или се надеваа на криминални избори дека ќе успеат да се задржат пак на власт.
Секој што ви го разоткри криминалот, корупцијата, секој е со обвинение за предавство, шпионажа, затоа ги затворате сите што ви пречат.

Треба нешто што поскоро да грмне од СЈО и да почне лека полека да се стега обрачот, да фрчат затворски казни. Инаку ако ги остават да владеат и следната година ќе го јадеме дебело со куп измислици и нови давачки како што се најавува и повторно плаќање на ел.здр.картички, еден доктор до сега не ги има побарано, џабе ги плаќавме и следните пак џабе ќе ги плаќаме.

Им нема крај на задолжувања, народот секојдневно е се посиромашен, зима кредити за да преживее, а камо ли нешто да изгради, да прошета некаде, не ни размислува за тоа.
Па после вика зашто се протестира, ете зошто, а вас ве јаде одвнатре што никој од демонстрантите не покажува знаци дека ќе влета внатре во влада и ќе ве исфрла како партали, вам ви треба господа алиби за да почнете да пукате по народот кој сака на мирен начин да си се повлечете и да легате за сиот зулум што го направивте на државава.
Вие ненормално го посакувате украинско сценарио, затоа деноноќно лаете по вести и портали, тоа ви е во крвта да местите, да убивате невини луѓе, да затворате невини луѓе се со цел да останете вечно на власт. И како секогаш, опозицијата е креатор на сите лоши работи во државава, вие сте цвеќе за мирисање.
Ќе дојде денот кога ќе се докаже и монструм и диво насеље, каде тогаш ќе бегате, кое оправдание ќе приложите пред народот? Дали мислите дека и тогаш ќе можете да го прелажете и да го замајувате народот со икони кои се пречистуваат, со листерии и слични глупости.

Субрата Рој излезе од затвор

Пријателите почнаја да му излегуваат од затвор, дојде време тој да ги замени, да ја почувстува миризбата на ќелијата и бедата да ја осети на своја кожа во која се наоѓаат 150 илјади граѓани кои живеат со помалку од 100 денари на ден а не да изигрува распашан криминалец со очила од 40илјади евра и Мерцедес од 600илјади евра.

Ова е шарена ретардација, а не револуција.

Македонскиот народ многу дозволува да го газат и да си играат. Ваљда така и му треба.
Гледам на форумов има многу такви шо ја поддржуваат ретардацијата и жал ми е за нив.
Ова е борба за власт и ништо друго.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom