Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
@C/S/F/L Неможеш да го смениш минатото, но нетреба ни да го повториш. Тоа што го немаш осетено СДСМ на своја кожа (или тој дел од владеењето поточно) не треба да ти биде изговор. Годините не се битни во дискусијата. Да бе, пиши пп ќе се договориме :)
@pistol не велам дека ВМРО се китка за мирисење, туку се подобри од СДСМ. Не заборавај дека СДСМ ем продаваа државен капитал (фирми, комбинати...) ем земаа кредити, а резулат од тоа е 1/3 невработеност.
@MDI никаде не реков дека некој те плаќа за да бутнеш нешто, сам си се искажа сега.
Оти неможеш да сватиш дека 90% од проблемите во државава се директно или индиректно поврзани со Б.Ц.?
Да направеше тој саглам приватизација ништо од ова немаше да се случува сега.

Од неутрална гледна точка, мислам дека шарениве почнаа цел народ да го иритираат.

Ti ebam toa vmrovec neli sfakas revolucija ne e zaebancija. Sega kaj i da e ke se radikaliziraat, ke pocnat da se samozapaluvaat pred vlada, pa aj sto ke go paraliziraat sobrakajot ima namerno i vozduhot da go zagaduvaat[DOUBLEPOST=1465442337][/DOUBLEPOST]
Oд неутрaлнa гледнa тoчкa, нa нaрoдoв му дoјде преку тaквoтo штo Црпкo јa држи Мaкедoнијa вo зaлoжништвo пoвеќе oд гoдинa ипoл. Дaј тaму некa гo зaтвoрaт и дa мoже нa рaaт бaндaвa дa прoдужи дa си крaде.
Мoре мaрш у пичку мaтер крлежи едни ненaситни, не прaшaл ли нaс некoј, ние штo не гo пoдржувaме пaтoрoт дaли ни е преку глaвa oд негoвoтo криминaлнo и нaлудничaвo влaдеење 10 ебaни гoдини? Не прaшaл ли некoј дaли ни е преку тaквoтo штo неспoсoбни курoпушaчи пo пaртискa линијa ни ги крaдaт рaбoтните местa?

Ve prasale 10tina pati na izbori. Malcinstvo ste.

Последно уредено:
СЈО е формирана ,за обвинителите од СЈО да земаат по 3000 евра плата.На тие од СЈО им одговара ваква ситуација,не се будали да се реши целава ситуација па да останат кутрите без 3000ки!;)
500к евра потрошивте на палми бре, ПАЛМИ кои што уште ни ги јадат парите оти ги грееме во зимо и ладиме во лето. Да ставете си го тој прстот на правната глава. Па речиси 50 проценти од нашата плата преку директни и индиректни даноци ја троши фирерот. Каква неправда владее во земјава добро е што не се палат луѓе по плоштадите туку има само блокади.

Што се однесува на СЈО јас би и дал на Катица награда од 1м евра и предвремено пензионирање ако ја стави криминалната банда во затвор.

@Zedd потенцирај за која банда збориш. И што потоа откога ќе ги затворат?

Без разлика на колкав дебил е Крис (кој го знае го знае) и без разлика на неговите провокации кои се на интелектуално рамниште на забаваче, насилство од ваков тип е во најмала мера еднакво на она против што се залагаме сите. Ако културата оди до таму да се изнапцујат две страни ок, али да се изгуби трпение и да се крене рака е мизерија тешка. Гледам на некои ликови кои нели се пролиберално настроени, вадат аргумент - ама виде ли он што им кажа Палестина Израел албанец. (Не) сфаќам како некој со прозападни либерални ставови наоѓа оправдање во насилство преку личната навреда. За некои луѓе од протестиве скроз го имам сменето мислењето на полошо, не дека сум очекувал друга разврска али мислев сељачизмот ќе им остане затскриен по дома.

Значи овој латас ве гази еднаш неделно ама во права смисла. Само тој е лекот за шарените :pos: Насловот кажува се :vozbud: Латас: Зоран Заев бара техничка влада со соросоидите и аболиција за хулиганите и вандалите
Од човек што гледа Сител и внимателно го слуша и му верува на Латас, не треба да се очекува да мисли со своја глава. Не си само ти, полно има.
Некој претходно спомна за ова :чда: Без избори :pos: Шарените немаат право да го веат ова знаме:oeoeoe:
Така е, тоа знаме само Груевски смее да го вее. Кога ќе го прашаат на која држава е тоа знаме, ќе им го каже името што го составуваше.
Ve prasale 10tina pati na izbori. Malcinstvo ste.
10 пати биле наместени.

@Zedd потенцирај за која банда збориш. И што потоа откога ќе ги затворат?
Се знае кои се криминалци оние што се на власт, сигурно не мислам на Роза Топузова дека од позиција на "моќ" како пратеник успеала да ги начека плацовите на Водно за џабе

Што се однесува на СЈО јас би и дал на Катица награда од 1м евра и предвремено пензионирање ако ја стави криминалната банда во затвор.
Ова како во Грција, ако доаѓаш бричен на работа... награда, ако доаѓаш на време на работа... награда.
Луѓето за работењето земаат плата. Награда се зема за вонредни работи, што не се во опсег на нормалното работење.

@C/S/F/L Неможеш да го смениш минатото, но нетреба ни да го повториш. Тоа што го немаш осетено СДСМ на своја кожа (или тој дел од владеењето поточно) не треба да ти биде изговор. Годините не се битни во дискусијата. Да бе, пиши пп ќе се договориме :)
@pistol не велам дека ВМРО се китка за мирисење, туку се подобри од СДСМ. Не заборавај дека СДСМ ем продаваа државен капитал (фирми, комбинати...) ем земаа кредити, а резулат од тоа е 1/3 невработеност.
@MDI никаде не реков дека некој те плаќа за да бутнеш нешто, сам си се искажа сега.
Оти неможеш да сватиш дека 90% од проблемите во државава се директно или индиректно поврзани со Б.Ц.?
Да направеше тој саглам приватизација ништо од ова немаше да се случува сега.
crvenkovski e odgovoren za megalomanskoto kradenje na mijalkov i gruevski?
sto sve nema da procita covek

Од човек што гледа Сител и внимателно го слуша и му верува на Латас, не треба да се очекува да мисли со своја глава. Не си само ти, полно има.

Така е, тоа знаме само Груевски смее да го вее. Кога ќе го прашаат на која држава е тоа знаме, ќе им го каже името што го составуваше.

10 пати биле наместени.

Taka e. Eve sega i 11ti pak isto ke bide

Ќе видиме дали ќе е.

Како тоа тогаш некој што има плата од 1000 евра, заштедил 10.000 евра во месецот?

Не се глупирај, 6 години го прислкушвувале и како најголем криминал му се наметнува рушењето на јаничарот од ростуше.

Твој стопан е Грујо. Тоа што бираш како ќе се претставиш не значи дека сме на нафта ние тука и стварно те доживуваме ко загрижен граѓанин :)

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: Да ми дадеше Грујо некој милион ќе ми беше стопан. :pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Забегани сте тотално, секој кој не ги подржува шарените е ДПМНЕ, провокатор. Ве видов ВАС "неопределените", колку сте реални. Темава цути од објективни граѓани, само ако ги подржуваш шарените, сите останати се ДПМНЕ.(y)

Шарената револуција најави нов протест утре од 18 часот

„Поминаа три дена откако Ѓорге Иванов целосно ја повлече аболицијата и откако прецизно ги испорачавме нашите црвени линии и рокови. Власта молчи, Уставниот суд молчи, институциите на прогонот молчат. Време е за нов крик, време е да ги потсетиме дека до 18 јуни Уставниот суд мора да се произнесе за уставноста на СЈО за да сме сигурни дека правдата ќе биде заштитена. Да им кажеме дека мора да бидат ослободени сите приведени демонстранти и да бидат повлечени сите пријави од МВР кон нашите соброки и соборци“
http://fokus.mk/sharenata-revolutsija-najavi-nov-protest-utre-od-18-chasot/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom