Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Уставен ја стопира цела предизборна постапка за 5 јуни.

Ова официјално е?
Плусинфо пишува дека да.. за една недела додека се заврши со постапката за преиспитување на преставката.[DOUBLEPOST=1463559019][/DOUBLEPOST]
Ебате латентниот комуњар.
Има еден кандидат на ливчето.Листата на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ. Не гласаме за кандидати, лица , шо-ти-јас-знам. Листата не е отворена. Едноумие малтене.
Зошто навредуваш? Толку ли ти е капацитетот? Ако нешто те нервира, што сум ти јас виновен. Вие во СДСМ изгледа по дебилштина ве бираат. Мајмун еден.. си земаш право да ме навредуваш. Со што предизвикав? Никого не навредувам, изложувам мои ставови кои се реални, но не ви се допаѓа од партиска гледна точка, па навредувај.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ебате латентниот комуњар.

Има еден кандидат на ливчето.Листата на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ. Не гласаме за кандидати, лица , шо-ти-јас-знам. Листата не е отворена. Едноумие малтене.
Јас фрлам со камења по диктаторов, ама да ти кажам на оваа тема дека и сдс се опасни педери и не прифатија иницијатива од Левица ова да престане да се практикува. Не зборам конкретно за овие избори, туку општо. Со овој систем изборите се сведуваат на 10-тина ликови од едната и исто толку од другата што ги знаеш, а заедно со нив еден куп послушна партиска багра што после е само гласачка машина во парламент - луѓе без интегритет, интелигенција - обични ботови.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас фрлам со камења по диктаторов, ама да ти кажам на оваа тема дека и сдс се опасни педери и не прифатија иницијатива од Левица ова да престане да се практикува. Не зборам конкретно за овие избори, туку општо. Со овој систем изборите се сведуваат на 10-тина ликови од едната и исто толку од другата што ги знаеш, а заедно со нив еден куп послушна партиска багра што после е само гласачка машина во парламент - луѓе без интегритет, интелигенција - обични ботови.
Точно така. Мора да се направи гласачки систем во кого се гласа за луѓе, а не за партијата.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Зошто навредуваш? Толку ли ти е капацитетот? Ако нешто те нервира, што сум ти јас виновен. Вие во СДСМ изгледа по дебилштина ве бираат. Мајмун еден.. си земаш право да ме навредуваш. Со што предизвикав? Никого не навредувам, изложувам мои ставови кои се реални, но не ви се допаѓа од партиска гледна точка, па навредувај.
Слушај, не беше навреда. Заклучок беше.

Повика да се излезе на избори каде ке има една опција. Ваквата состојба , на овие простори, е постоела за време на СФРЈ. Позната меѓу народот е како комунизам или едноумие. Луѓето кои произлегуваат од таа состојба, денес ги викаме комуњари. Ерго ти како лик кој повика на враќање на тоа едноумие си комуњар.

Латентен си бидејќи самиот не си спремен ниту волен да ја прифатиш таа твоја природа. Се криеш од сам себе и се убедуваш дека си нешто друго, ама зборовите,она записот на мислите, те издаваат.

Латентен комуњар. Тоа е тоа. Ако мислиш дека грешам, прочитај што имаш пишано, преспитај се, ќе видиш дека сум во право.

B

Bafra

Гостин
Точно така. Мора да се направи гласачки систем во кого се гласа за луѓе, а не за партијата.
Кој ќе успее во тоа, ќе ја направи МКД демократска држава а не република по примерот на Рим притоа може и сообраќајка да доживее додека се обидува да го направи тоа :cautious:

S

silmarillion

Гостин
Заебано е да си ГДОМ у моментов. Освен ако не си Шанац Пандов и Бато, за нив никогаш не е заебано.

Член од
7 јули 2014
Мислења
1.243
Поени од реакции
1.162
Дoбрa идејa би билo дa се смени избoрниoт мoдел oд Дoнтoв вo некoј друг кoј ќе им дaвa шaнси нa незaвисните кaндидaти и пoмaлите пaртии. Ств имa еден куп луѓе шo им е преку тaквoтo и oд едните и oд другите. Амa тешкo дa дoјде дo тoa, врaнa нa врaнa oчи не вaди :(

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.333
Алас
е сега за што ќе протестираат гдом и против кого. Контрапротестите им беа -избори на 5ти мора да има. Ами сега?

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Алас
е сега за што ќе протестираат гдом и против кого. Контрапротестите ги правдаа со -избори на 5ти мора да има. Ами сега?
Сега истиот Уставен што го бранеа за Помилувањето на педофили, убијци и изборни тепачи нека идат да го палат. Уствари ГРОМ беше тоа...ова ГРОМ, ГДОМ некој ист го смислил (баш се прашувам кој???)

Приказнава е таа. Сега спинерите куртонски фино лепо ќе удрат по странците и нивните притисоци врз Уставен, а нашиот вечен, најсакан лидер ќе остане како безгрешен, непокорен патриот (се ова претходно во наводници).

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom