Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не е уопште фер тоа.
Али многу понефер работи ни направија овие бандити кои не цедат како лимони.
А можам да ти наведам безброј примери кај што обични граѓани, ни криви ни должни добиле ужасно нефер третман од полиција.
Но, комшија ти сметам дека своеволно стапил во полиција и добро му биле познати ризиците на професијата, за разлика од обичниот граѓанин кој претпоставува дека полицијата треба да го брани, а испаѓа (понекогаш) поинаку.

Kомшија мој од Аеродром, главата му ја расцветаа со некој камен пред влада.
Човекот е обичен полицаец кој беше вработен на ГП Блаце. Но заради протестиве добиле некоја прекоманда или појачување од сите сектори на МВР. Така нешто не ме фаќај за збор.
Го познавам цел живот, на мравка нема згазнато, одликуван полицаец, борец против мито и корупција, на син му казна му пишаа за појас отиде си ја плати, и бранител од 2001 година. 15 дена со отворена глава у градска болница, отиде предвреме во пензија после тие случувања. лузната му се познава ќе му остане цел живот.
``90тите години за време на распадот на Југославија, бев во Вуковар. 21 месец во 2001 година бев во најгадното, Тетово, Брњарци, Арачиново, куршуми ми фрчеа на 20 цм од глава, сега дојде денот од македонец да ме утепа ни крив ни должен во сред Скопје,`` тоа ми вика кога бев да го посетам и после тоа отиде во пензија.
Тоа не ми се свиѓа, тоа не ми се допаѓа воопшто. Затоа се ова го пишав.
Супер тажна & емоционална приказна. (y)

И претходно читавме ваква за полицаецот што бил испрскан со боја, и додека еден дебил ни ја раскажуваше, во позадина ни се исраа со аболицијата.

Мал си ама запрашај се зошто тие со по 14 кривични се уште на функции, во раководства и фигурираат како преговарачи од другата страна.

Супер тажна & емоционална приказна. (y)

И претходно читавме ваква за полицаецот што бил испрскан со боја, и додека еден дебил ни ја раскажуваше, во позадина ни се исраа со аболицијата.

Мал си ама запрашај се зошто тие со по 14 кривични се уште на функции, во раководства и фигурираат како преговарачи од другата страна.

Врска немам, и не викам дека ги нема. Само јас не зборам ништо за нив. Зборам за полицијата која е изложена да ги обезбедува протестите.
Ти мислиш тие со по 15 кривични во раководствата ќе искочат и застанат на протест како обезбедување?
Јок друже, и таму има ситна риба, боранија.. тие го јадат ни криви ни должни, затоа све ова го напишав.
Иначе мал сум јас? Па добро може не татко, ама постар брат сигурно можам да ти бидам.

Вас треба полицијата да ви удри здрав котек само. Ништо друго. Ептен го заслуживте по сите норми и закони.

Вас треба полицијата да ви удри здрав котек само. Ништо друго. Ептен го заслуживте по сите норми и закони.
Да нема дискриминација, полицијата треба да удри и еден ќотек на контрапротестантите. Превентивно, профилактично и од практични причини.

Ama onaka dobro stvarno da gi istrese od gaki da se poserat od strav. I poslem toa cel mesec da ne mozat da digaat tenzii po internet.:icon_lol:

Не е уопште фер тоа.
Али многу понефер работи ни направија овие бандити кои не цедат како лимони.
А можам да ти наведам безброј примери кај што обични граѓани, ни криви ни должни добиле ужасно нефер третман од полиција.
Но, комшија ти сметам дека своеволно стапил во полиција и добро му биле познати ризиците на професијата, за разлика од обичниот граѓанин кој претпоставува дека полицијата треба да го брани, а испаѓа (понекогаш) поинаку.

Тоа ми беше и поентата 2 страни уназад кога пишав прв пост тука.
Обични граѓани се протестантиве нели? Ќе добијат цајканиве дозвола, пендреци ќе фрчат низ цело Скопје и ќоро и сакато а и случајни минувачи ќе бидат мавани. (Па и сам знаеш како е, колку ли само пати имаат мавано и по навивачи и по СТЕЧАЈЦИ, и по обичен народ недолжен и по протестанти)
А и нема да биде обично тепање, него јако тепање cе плашам дека може да добијат, бидејќи наострени им се веќе цајканиве од минатите протести.
Ова муабетиве на другиве форумџииве во стил ``ќе им летне главата, ќе бидат живи запалени`` тоа е све лук и вода. (ако си реален знаеш и сам) дека муабетите во тој стил се празни.
На еден цајкан нема влакно да му фали. Како што кажа @wicked_1 а и ти, се држат за големи зделки, тешки криминали, работи, мутни бизниси, милијарди, трилиони, и чуда... никој не одговара никаде. Камо ли за 100тина луѓе што ќе останат без некое ребро. Најтрагичното ќе биде ем тепан ем ебан варијанта, ем тепан, ем кривични пријави.. казни парични астрономски..
Не го кажувам све ова за нечие лошо и дека јас сега тука бранам некого или напаѓам. Кажувам за доброто на сите. И за граѓаните, и за недолжните цајкани што ќе бидат во цела таа манџа ако се деси умешани.

Ama onaka dobro stvarno da gi istrese od gaki da se poserat od strav. I poslem toa cel mesec da ne mozat da digaat tenzii po internet.:icon_lol:
Сам себе си си реплицираш?
:lolzz:

Се исплашил сигурно од твојот пост, сфаќаш? сфатил дека нема заебанција. И се упрпал.. Иначе, писменоста ја спомна во твојот претходен пост.
Не е голема разликата измеѓу неговата и твојата писменост, како дојдов до овој заклучок?
Се работи за пишана комуникација и од негова страна со неговиот пост на фејсбук и од твоја страна со постовите овде, кога некој нормален и писмен ќе ги спореди, ќе сФати дека нивото на писменост ви е слично, ако не и исто. Сфаќаш?
Колку и да е писмен, пораката му е доволно јасна, и разбирлива.
Он е бранител на Македонија, херој, ти не си. Ти ја хејташ една од најелитните специјални полициски единици кои ги имаме, кои утре ден (бидејќи никогаш не се знае нели) може и тебе да ти го извлечат гзот од опасност.
Они се таму поставени по читај НАРЕДБА. Да го одбранат министерството, градот, државата ако одбијат, ќе добијат отказ, ќе останат на улица, исто ко секој нормален смртник , вреден и вработен човек што прима наредби од своите претпоставени така и он. Со цел памет, некој фрла по нив со бекатони, ги малтретира вербално и физички. Не сваќајќи дека они не се ништо криви за политичката криза што ја дрма Македонија, туку напротив они само си ја вршат работата.
Ако протестантиве се македонци, они не прават удар на македонската владеачка партија како би ја смениле од власт, со ова однесување они прават удар на цела Македонија, и на народот кој живее во неа. Бидејќи ако кренеш рака ти на полицаец, автоматски си кренал рака на целиот македонски народ, не само на полицаецот.
Никој не им брани, протестирањето е дозволено во секоја демократска држава. Бујрум, протестирајте, ако можете сменете ги и Груевски, и Заев, и во затвор пикнете ги. Ама ти да тепаш полиција? Да удараш на специјална единица со што ќе ти дојде при рака, да ги плукаш, навредуваш, а што е најтрагично македонец си и ти, и он.
Јас би ги газел со истите тие тенкови што он погоре ги спомна, баш поради овие причини. Не е дека ги бранам ВМРО го напаѓам СДСМ, ни на едните ни на другите очи да не им видам. Од мене можат само неважечки ливчиња да добијат на избори, ама ова што го прават моментално луѓево од ``Шарената револуција`` не е ич убаво. И дефинитивно ако продолжат вака, ќе си го окркаат многу еден ден, полицијата им е страшно наострена, ``еден со два читави бубрези нема да остане``

Ај те молам не почнувај за писмеснот пошто ти си ја искажа твојата со самото тоа што немаш поим која ми беше поентата.Со огромни букви на латиница шири патриотизам притоа користејќи заканувачи зборови,епа бравос му личи така да си ја брани државата од сопствен народ.Каде јас тоа спомнав дека они се криви за политичка криза?Не ми вади твои нови поенти за работи кои воопшто ги немам напишано.
А не е исто тоа ако полицаец крене рака на еден е исто ко да кренал на цел народ?
Јас никаде не спомнав дека оправдувам да тепаат полиција а ниту пак обратно.Најголемиот проблем е што таму никој трезвено не размислува сите се со вжештени глави дел од ЕБР се малце и психички отидени особено коа имаат моќ да те треснат ќе те треснат без разлика дали си го удрил или не а шарена револуција ќе се попали на тоа и урла што се донекаде во право башка им е скурчено од оно што беше со СПУКИМ коа им влезе ЕБР.
И јасно ми е тоа дека се на должност и мора да го прават тоа ама претеруваат,а да не се шарена револуција не верувам дека некој ќе праи притисок од внатре за решавање на одредени проблеми.Така да на нродов му е скурчено више да те праат слеп при очи.
Јас ја подржувам шарена револуција се до оние моменти кај шо се понашаат ко луѓе.

http://fokus.mk/mvr-ke-vraboti-600-novi-politsajtsi/

Сигурно сме држава "водечка во светот" (што би рекле провладините куртон-медиуми) со однос џандар-обичен човек на страна на свињите. Честито евробврзница!
Мислете му ја кога ќе летате од работа, паразити неспособни! А нема да биде многу далеку тоа.
1312

Зборам за бекатоните, и повредените полицајци. Не за протестите, јас ги подржувам протестите, но не нападите кон службени лица.

@Beric Dondarrion Од кај знаеш ти дека сите се партиски вуцибатини на Грујо? Мислиш дека нема симпатизери на СДСМ во ЕБР или полицијата?
Едноставно луѓето си ја работат својата работа и сакаат да си го сочуваат работното место, имаат фамилии дома за ранење. Не ко @Kocka што збори - ``нека дадат отказ`` како да даде отказ човече тоа му е работа, рани фамилија од тоа, кој ти е овој празен муабет не ми е јасно?

koja familija be sve po 20 godini mockovci so vrski so vlegoa proslive nekolku godini i sea ke postaat kako ke gazele so tenkovi????mockovci so 3-4 godini raboten staz pa neka gi utepaat od mavanje,ali nesakaat da dadat otkaz poso se nepismeni i nema da mozat da se snajdat na drugo mesto!

do koga toa opravduvanje hranel familija ne mi e jasno?

Не си играјте мореееееее...
Ак ве земит полицијана со употреба на физичка сила и гумена палка то мозочињата шаренки ке ви ги сторит во мољекули.:icon_lol:

Не си играјте мореееееее...
Ак ве земит полицијана со употреба на физичка сила и гумена палка то мозочињата шаренки ке ви ги сторит во мољекули.:icon_lol:
А бе па ти мозок. Они да имаа мозок немаше да глумат шарени политички тролови со илјадници постови на форум за адолесценти.
Не ги примаат на друго место или пак поради нивното однесување ги испозатворија политичките форуми па мора сеа тука да плачат малце каде што најдоа заштитник во еден геј администратор. Какви лузери се еј.:icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom