Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ова океј ли е бе -_-
Глумење патриотизам ау бау а види само потписот и буквите...

13669199_10206211394155045_788143860746216916_n.jpg

Ако толку не го разбираш, ете ти доле имаш опција pogledaj prijevod.
Aу бау, глумење патриотизам ти текнуе?

Последно уредено од модератор:
Ако толку не го разбираш, ете ти доле имаш опција pogledaj prijevod.
Aу бау, глумење патриотизам ти текнуе?

Не фала не ми треба тоа го сфатив човекот баш онака како што сакаше да биде сфатен,ама да те послушам тргнав да го проверам и гледам дека всушност си го деактивирал профилот,нешто се упрпал тоа или друго има....

Не фала не ми треба тоа го сфатив човекот баш онака како што сакаше да биде сфатен,ама да те послушам тргнав да го проверам и гледам дека всушност си го деактивирал профилот,нешто се упрпал тоа или друго има....

Се исплашил сигурно од твојот пост, сфаќаш? сфатил дека нема заебанција. И се упрпал.. Иначе, писменоста ја спомна во твојот претходен пост.
Не е голема разликата измеѓу неговата и твојата писменост, како дојдов до овој заклучок?
Се работи за пишана комуникација и од негова страна со неговиот пост на фејсбук и од твоја страна со постовите овде, кога некој нормален и писмен ќе ги спореди, ќе сФати дека нивото на писменост ви е слично, ако не и исто. Сфаќаш?
Колку и да е писмен, пораката му е доволно јасна, и разбирлива.
Он е бранител на Македонија, херој, ти не си. Ти ја хејташ една од најелитните специјални полициски единици кои ги имаме, кои утре ден (бидејќи никогаш не се знае нели) може и тебе да ти го извлечат гзот од опасност.
Они се таму поставени по читај НАРЕДБА. Да го одбранат министерството, градот, државата ако одбијат, ќе добијат отказ, ќе останат на улица, исто ко секој нормален смртник , вреден и вработен човек што прима наредби од своите претпоставени така и он. Со цел памет, некој фрла по нив со бекатони, ги малтретира вербално и физички. Не сваќајќи дека они не се ништо криви за политичката криза што ја дрма Македонија, туку напротив они само си ја вршат работата.
Ако протестантиве се македонци, они не прават удар на македонската владеачка партија како би ја смениле од власт, со ова однесување они прават удар на цела Македонија, и на народот кој живее во неа. Бидејќи ако кренеш рака ти на полицаец, автоматски си кренал рака на целиот македонски народ, не само на полицаецот.
Никој не им брани, протестирањето е дозволено во секоја демократска држава. Бујрум, протестирајте, ако можете сменете ги и Груевски, и Заев, и во затвор пикнете ги. Ама ти да тепаш полиција? Да удараш на специјална единица со што ќе ти дојде при рака, да ги плукаш, навредуваш, а што е најтрагично македонец си и ти, и он.
Јас би ги газел со истите тие тенкови што он погоре ги спомна, баш поради овие причини. Не е дека ги бранам ВМРО го напаѓам СДСМ, ни на едните ни на другите очи да не им видам. Од мене можат само неважечки ливчиња да добијат на избори, ама ова што го прават моментално луѓево од ``Шарената револуција`` не е ич убаво. И дефинитивно ако продолжат вака, ќе си го окркаат многу еден ден, полицијата им е страшно наострена, ``еден со два читави бубрези нема да остане``

Се исплашил сигурно од твојот пост, сфаќаш? сфатил дека нема заебанција. И се упрпал.. Иначе, писменоста ја спомна во твојот претходен пост.
Не е голема разликата измеѓу неговата и твојата писменост, како дојдов до овој заклучок?
Се работи за пишана комуникација и од негова страна со неговиот пост на фејсбук и од твоја страна со постовите овде, кога некој нормален и писмен ќе ги спореди, ќе сФати дека нивото на писменост ви е слично, ако не и исто. Сфаќаш?
Он е бранител на Македонија, херој, ти не си. Ти ја хејташ една од најелитните специјални полициски единици кои ги имаме, кои утре ден (бидејќи никогаш не се знае нели) може и тебе да ти го извлечат гзот од опасност.
Они се таму поставени по читај НАРЕДБА. Да го одбранат министерството, градот, државата ако одбијат, ќе добијат отказ, ќе останат на улица, исто ко секој нормален смртник , вреден и вработен човек што прима наредби од своите претпоставени така и он. Со цел памет, некој фрла по нив со бекатони, ги малтретира вербално и физички. Не сваќајќи дека они не се ништо криви за политичката криза што ја дрма Македонија, туку напротив они само си ја вршат работата.
Ако протестантиве се македонци, они не прават удар на македонската владеачка партија како би ја смениле од власт, со ова однесување они прават удар на цела Македонија, и на народот кој живее во неа. Бидејќи ако кренеш рака ти на полицаец, автоматски си кренал рака на целиот македонски народ, не само на полицаецот.
Никој не им брани, протестирањето е дозволено во секоја демократска држава. Бујрум, протестирајте, ако можете сменете ги и Груевски, и Заев, и во затвор пикнете ги. Ама ти да тепаш полиција? Да удараш на специјална единица со што ќе ти дојде при рака, да ги плукаш, навредуваш, а што е најтрагично македонец си и ти, и он.
Јас би ги газел со истите тие тенкови што он погоре ги спомна, баш поради овие причини. Не е дека ги бранам ВМРО го напаѓам СДСМ, ни на едните ни на другите очи да не им видам. Од мене можат само неважечки ливчиња да добијат на избори, ама ова што го прават моментално луѓево од ``Шарената револуција`` не е ич убаво. И дефинитивно ако продолжат вака, ќе си го окркаат многу еден ден, полицијата им е страшно наострена, ``еден со два читави бубрези нема да остане``

ako nejkat da go jadat stapot neka dadat otkaz,ako se krijat pozadi naredba neka jadat bekaton ploci u faca

Чекај малку, не знаеш што збориш, напиј се нешто. Колку пати полицијата мавала без причина знаеш? Значи она стварно без причина, на пример наместо да ти каже тргни се на страна, тој те мава со цела сила и те турка, вака треба?
За ова последново немам зборови, мисли си дека така ќе е, да не испадне на крај да останат и без штитови и без глави.

Да не треба да ми потече солза за вуцибатините кои се ставиле себе си во служба на Груевски и неговото богатење на сметка на овој народ?

Чекај малку, не знаеш што збориш, напиј се нешто. Колку пати полицијата мавала без причина знаеш? Значи она стварно без причина, на пример наместо да ти каже тргни се на страна, тој те мава со цела сила и те турка, вака треба?
За ова последново немам зборови, мисли си дека така ќе е, да не испадне на крај да останат и без штитови и без глави.
Прочитај ги погоре моите објави.
И не е културно да вреѓаш, нема потреба јас да пијам ништо, сосема сум здрав, неутрален, и само си кажувам свое мислење, ко што го има секој тоа право нели,? убаво напишав на претходната страница ``нашата полиција е позната по тоа да тепа исклучиво македонски народ на протести и сл. утакмици итн`` како што кажа ти за без причина,чисто онака, вероватно зашто жена му не му дала дома па се истура на работа ти текнуе?, затоа и реков дека ќе им докурчат еден ден, ако слушавте вести синоќа веќе побарале одобрение, и се жалеле кај ОБСЕ да ги стегнат мерките. А знаеш и самиот што значи стегање на мерки за безбедност, ќе маваат и на ќоро и на сакато.
И те молам значи те молам немој тие приказни дека ќе бидат осакатени и обезглавени без штитови, значи ајде да бидеме еднаш реални? Каде си видел ти МАКЕДОНЕЦ да се тепа сложно рамо уз рамо против полиција? Каде во овие 25 и кусур години македонска историја? ЕДЕН ПРИМЕР ДАЈ МИ!?!?
Значи ќе дојдат многу, не викам не... 10 000.... ќе фрлаат шишиња, флаши, бекатони, ќе почнат цајканиве да маваат 9,900 ќе се разбегаат кој каде. Сум учествувал на демонстрации и 2001 и пред грчката амбасада пред 5-6 години. Таа е таа приказна, што ти ја кажав... Уфурани знаеш колку имаше? Храбри со дигната глава пред протестот? Кога почнаа нередите, кога размаваа цајканине и ќоро и сакато, кога му ја дувнаа 90% , останаа најхрабрите, 100тина души кои највеќе го изедоа и ќотек и апсење, и станици и чуда......
Да сум од негде далеку, да сум растел на пример во странство да ми кажуваш, да ти поверувам. Од Скопје сум , доволно сум видел и проживеал, така да немора да ми ја објаснуваш храброста кај македонскиот народ.
Шиптарине сто пати правеле протести, ама нив и да ги затепаат, они нема да избегаат, ќе се бори братот до смрт, нашиве? македонците? пффф.. тоа има да летаат петици во газ не си свесен...
Не ги затепале, затоа се дуваат... да ги затепаат, еден нема да остане... ако остане, еве јас јавно на тебе ќе ти се извинам пред сите и ќе одам да се напијам нешто ко што ми кажа.
- и ќе бидам горд што постојат македонци храбри и сложни па макар и полиција наша тепале. битно тепале некој рамо уз рамо ко браќа, они ако бидат сложни за тој чекор, утреден за нешто многу поголемо пак ќе бидат сложни. тоа ќе ме радува не само мене, туку сите нас
[DOUBLEPOST=1468492552][/DOUBLEPOST]И да, спомнав, не е убаво, значи протестирај, буткај го Грујо од власт, прај му што сакаш, не е вкусно едноставно не е убава глетката да креваш рака на тој што како и да е, колку и да ги мразиш, не дај боже ти се дешава нешто,мораш пак него да го викнеш, а и некогаш зависи до ситуацијата, можеби и животот од него ќе ти зависи. па тој ќе те спаси.
Збориме, реално, не треба да имаш никаков контра одговор на ова, а од друга страна не треба ни погрешно да ме сватиш...

Последно уредено од модератор:
Зошто да се тепаат со полицијата не те разбирам. Луѓето бараат полицијата колку што може да делува воздржано пример како протестот на кој што бев и јас кога се обидоа да го срушат Прометеј. Лично не го оправдувам потегот со обидот за рушење ама го разбирам гневот и односот на полицијата спрема протестите треба да биде како тој ден а не како во случајот со изборите на СПУКМ.

Заради вакви работи противзаконски е Чавков да биде министер односно треба министерот да е цивил оти тие што се долги години службеници внатре го губат осетот за овие работи

Последно уредено:
Зошто да се тепаат со полицијата не те разбирам. Луѓето бараат полицијата колку што може да делува воздржано пример како протестот на кој што бев и јас кога се обидоа да го срушат Прометеј. Лично не го оправдувам потегот со обидот за рушење ама го разбирам гневот и односно на полицијата спрема протестите треба да биде како тој ден а не како во случајот со изборите на СПУКМ.

Заради вакви работи противзаконски е Чавков да биде министер односно треба министерот да е цивил оти тие што се долги години службеници внатре го губат осетот за овие работи

Зборам за бекатоните, и повредените полицајци. Не за протестите, јас ги подржувам протестите, но не нападите кон службени лица.

@Beric Dondarrion Од кај знаеш ти дека сите се партиски вуцибатини на Грујо? Мислиш дека нема симпатизери на СДСМ во ЕБР или полицијата?
Едноставно луѓето си ја работат својата работа и сакаат да си го сочуваат работното место, имаат фамилии дома за ранење. Не ко @Kocka што збори - ``нека дадат отказ`` како да даде отказ човече тоа му е работа, рани фамилија од тоа, кој ти е овој празен муабет не ми е јасно?

Не се изразив доволно прецизно.
Поентата ми беше, дека ако треба да плачеме за полицајциве кои го држат умноболиево на Груевски на сцена, да не треба да плачеме и за оние вуцибатинине од приватните војски на Мијалков и Грујо. Пошто и они иста служба имаат - да се одржи нивниот сопственик на врвот да може да го ебе народов и земјата уште долго.

(требаше само и да ставам - "и за вуцибатините")

Не се изразив доволно прецизно.
Поентата ми беше, дека ако треба да плачеме за полицајциве кои го држат умноболиево на Груевски на сцена, да не треба да плачеме и за оние вуцибатинине од приватните војски на Мијалков и Грујо. Пошто и они иста служба имаат - да се одржи нивниот сопственик на врвот да може да го ебе народов и земјата уште долго.

Kомшија мој од Аеродром, главата му ја расцветаа со некој камен пред влада.
Човекот е обичен полицаец кој беше вработен на ГП Блаце. Но заради протестиве добиле некоја прекоманда или појачување од сите сектори на МВР. Така нешто не ме фаќај за збор.
Го познавам цел живот, на мравка нема згазнато, одликуван полицаец, борец против мито и корупција, на син му казна му пишаа за појас отиде си ја плати, и бранител од 2001 година. 15 дена со отворена глава у градска болница, отиде предвреме во пензија после тие случувања. лузната му се познава ќе му остане цел живот.
``90тите години за време на распадот на Југославија, бев во Вуковар. 21 месец во 2001 година бев во најгадното, Тетово, Брњарци, Арачиново, куршуми ми фрчеа на 20 цм од глава, сега дојде денот од македонец да ме утепа ни крив ни должен во сред Скопје,`` тоа ми вика кога бев да го посетам и после тоа отиде во пензија.
Тоа не ми се свиѓа, тоа не ми се допаѓа воопшто. Затоа се ова го пишав.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom