Ги читаш мислењава или од ракав пишуваш како ботов погоре ? Споредбата беше со просечни плати (750е) не минимални таму и тука
Да не сакаш кавијар и лосос у кошничката?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ги читаш мислењава или од ракав пишуваш како ботов погоре ? Споредбата беше со просечни плати (750е) не минимални таму и тука
Да положам за меѓународна лиценца.Па што чекаш?![]()

A cigarite ?A lebot i sirenjeto?
kostantno deflektiras i otvaras novi temi i taka vo krug, begajki od temata koja e zgolemuvanje na minimalnata plata i ostanatite plati....така книговодство не се води, со колку пари почна новата власт на ВМРО, колку остави во минус СДСМ кои требаа да се исплатат кредитите- заемите сега од ВМРО, а ти го сметаш тоа како потрошено од ВМРО, доволно што СЕ ГЛЕДА дека го довршуваат автопатот до Охрид, не можеш почнати проекти од 1,5 година да ги сметаш за ,,што е завршено,,.
... што со парите од СЈО надоместоци, што со парите Х пати претплатени антиковид вакцини и модуларни болници, подвижни респиратори, скафадри, заштитни маски и антивирусна терапија како remdesivir amp. отпосле кога веќе не беа потребни и рокот изминат, како еден пример.
... колку е 1 билион?
...кој сакаше да им ја земе висококатницата на Синдикатот да биде државна имовина за време на кое владеење и зошто ?
... кога веќе искажуваат заканите од тогашниот и сегашниот лидер на СДСМ за одземање на болницата на Жан Митрев, зошто никој не кажува што е со ,,Промедика" кои се сега газдите ?
...каде беше тогаш Синдикатот од све ова горе наведено да реагира за зголемување на минималецот и каде се парите?
Друга некоја забелешка освен моите читачки способносит имаш или да завршам тука со тебе?Ги читаш мислењава или од ракав пишуваш како ботов погоре ? Споредбата беше со просечни плати (750е) не минимални таму и тука
Ова по Амерички или по наше?bilioni
greska si, tuka se zivee super, cenite se na mesto, platite nema potreba da se zgolemat, gledaj samo da ne izleguvas od doma i da ne trosis pari za jadenje, pienje, rekreacija, socijaliziranje, itn.И ја на товар на моите, ама до кога?
Еве двајцата се веќе во пензија. Па срам ми е бе.
Работеле цел живот за нас. Не можам ништо да купам убаво за нив. Па срам ми е.
Душа ме боли. Шо немаат напраено.
Пробувам од месецов опции за штедење. Ќе седам дома дур не ме фати сафра, ќе си пазарам и штедам за у станот. За мене нишо нема да си купувам логично.
Треба да кратиме од свашта за да преживееме.
Да не зборам ти шо си учел плус +2-3 год од мене за истите пари..
Ја 4 год ти 6 и исто зиаме.
Говеда тешки се.
Ја коа ќе сум сама ќе се молам да не се разболам. Знаеш еве и ти колку кошта више Линекс факинг.
Аналгин 200 ден. Секој месец добиено
200 за аналгин
2-300 за улошки. 5€-10€ ни требаат само за тие седум дена на нас.
Не дај Боже да треба антибиотик да купам, пролив да ме фати, витамини? Ко шо не јадам месо пијам од А-З.
А поевтино е од месото и тоа доено.
За нигде сме бе.
Жива дупка. Роднини шо се иселени ми викаат бегај што побрзо.
АЈ малку поинаку да размислуваме, може? Прво ЗОШТО ЗЕМАМ МИНИМАЛНА?zgolemuvanje na minimalnata
... јас кажувам мое мислење, а не сум јас партија па вака да ми се обраќаш, ако вртам јас во круг, ти вртиш два круга пред мене и апсолутно не си одговорил на ниедно прашање, те прашав колку е тоа билион, од каде инфо од тој билионски долг зашто не пишуваш во „милијарда“? ти напишав колку долг СДСМ остави на ВМРО кој го исплатиле сега за кој износ го сметаш за потрошени од ВМРО, а тоа се всушност минусите на СДСМ оставени на следната владејачка т.е. ВМРО,koga imate apsolutna mokj da gi procesirate i da vrsite reformi u drzavava koi ne gi vrsite.
Не го прашувај .... начисто ќе се збуни со нулите!те прашав колку е тоа билион, од каде инфо од тој билионски долг зашто не пишуваш во „милијарда“?
За работо способни, без никви здравствени проблеми,да може да се намали, разликата да им се даде на луѓе што имаш психофизички проблеми, недостатоциМицко боље да ја намали минималната
не лупај жити Се.....на некој му гори под нозе ,деца и родители му страдаат од катастрофа стандард во државата,ти овде швалерај муцлерај.......за срамотаJas pak da si prasam. Vo taa kosnickata dali e vlezena stavka svaleraj ?
Ne znam dali ste zapoznaeni no odrzavanje na svalerka i ne e bas taka eftinko.
I sega pred nekoj pameten da se izbaci so glupi komentari, odma da vi kazam deka kako so nekoj preferira da odi ne znam kolku pati da ruca vo restorani, drug si sakal vo teretana, tret ne znam so sakal i site si smetaat deka toa treba da bidi vkalkurirano vo kosnickata, taka nekoj smeta deka i svalerajot isto taka treba da bide vkalkuliran vo taa minimalnata kosnicka.
Molim lepo
Автоматски споено мислење:
A cigarite ?