Протест на ССМ

Ги читаш мислењава или од ракав пишуваш како ботов погоре ? Споредбата беше со просечни плати (750е) не минимални таму и тука

Да не сакаш кавијар и лосос у кошничката?

Па што чекаш? :kafence:
Да положам за меѓународна лиценца.
Со диплома од УКИМ у Германија не чекаат на мене.
Ми треба нешто да влезам у трка на пазарот кај што сакам.

Последно уредено:
Jas pak da si prasam. Vo taa kosnickata dali e vlezena stavka svaleraj ?
Ne znam dali ste zapoznaeni no odrzavanje na svalerka i ne e bas taka eftinko.
I sega pred nekoj pameten da se izbaci so glupi komentari, odma da vi kazam deka kako so nekoj preferira da odi ne znam kolku pati da ruca vo restorani, drug si sakal vo teretana, tret ne znam so sakal i site si smetaat deka toa treba da bidi vkalkurirano vo kosnickata, taka nekoj smeta deka i svalerajot isto taka treba da bide vkalkuliran vo taa minimalnata kosnicka.
Molim lepo :toe:
Автоматски споено мислење:

A lebot i sirenjeto?
A cigarite ?

...така книговодство не се води, со колку пари почна новата власт на ВМРО, колку остави во минус СДСМ кои требаа да се исплатат кредитите- заемите сега од ВМРО, а ти го сметаш тоа како потрошено од ВМРО, доволно што СЕ ГЛЕДА дека го довршуваат автопатот до Охрид, не можеш почнати проекти од 1,5 година да ги сметаш за ,,што е завршено,,.

... што со парите од СЈО надоместоци, што со парите Х пати претплатени антиковид вакцини и модуларни болници, подвижни респиратори, скафадри, заштитни маски и антивирусна терапија како remdesivir amp. отпосле кога веќе не беа потребни и рокот изминат, како еден пример.

... колку е 1 билион?

...кој сакаше да им ја земе висококатницата на Синдикатот да биде државна имовина за време на кое владеење и зошто ?

... кога веќе искажуваат заканите од тогашниот и сегашниот лидер на СДСМ за одземање на болницата на Жан Митрев, зошто никој не кажува што е со ,,Промедика" кои се сега газдите ?
...каде беше тогаш Синдикатот од све ова горе наведено да реагира за зголемување на минималецот и каде се парите?
kostantno deflektiras i otvaras novi temi i taka vo krug, begajki od temata koja e zgolemuvanje na minimalnata plata i ostanatite plati.

taka diskusija i debata ne se vodi, zatoa shto ke se vrtime vo krug, do sega site prasanja ti gi odgovoriv, ama konstantno otvaras novi temi za da ispadnes vo pravo i da se izgubi smislata na diskusijata.

te prashav kade otidoa 2.5 bilioni evra u 1.5 godina, ne znaes da mi odgovoris, mi potenciras na avtopat koj sto se gradi 12 godini, sto e ludost, zarem 2.5 bilioni evra zaemi se opravduvaat so zavrsuvanje na avtopat koj sto e pocnat u 2014?

sakas da ti kazam ja kaj otidoa 2.5 bilioni evra?

vo predizboren potkup kade sto se asfaltiraa ulici so 1cm asfalt i vo privatni dzebovi, tamu se otideni.

ne me interesira sto napravile sds, ti kazav deka kradele i deka ne gi opravduvam, imate apsolutna mokj na lokalno i centralno nivo da gi procesirate i kaznite za toa, ama toa ne se slucuva, zosto?

ne moze SDS da e tema na moabet i da se vadite na niv koga imate apsolutna mokj da gi procesirate i da vrsite reformi u drzavava koi ne gi vrsite.

kakva vrska ima toa koj sakal da ja zeme zgradata na sindikatot so momentalnite protesti?

ete, dokolku sds sakale da ja zemat taa zgrada na SSM, toa samo pokazuva deka SSM nema nikakva vrska so SDS, ili kako?

Ги читаш мислењава или од ракав пишуваш како ботов погоре ? Споредбата беше со просечни плати (750е) не минимални таму и тука
Друга некоја забелешка освен моите читачки способносит имаш или да завршам тука со тебе?

И ја на товар на моите, ама до кога?
Еве двајцата се веќе во пензија. Па срам ми е бе.
Работеле цел живот за нас. Не можам ништо да купам убаво за нив. Па срам ми е.
Душа ме боли. Шо немаат напраено.
Пробувам од месецов опции за штедење. Ќе седам дома дур не ме фати сафра, ќе си пазарам и штедам за у станот. За мене нишо нема да си купувам логично.
Треба да кратиме од свашта за да преживееме.
Да не зборам ти шо си учел плус +2-3 год од мене за истите пари..
Ја 4 год ти 6 и исто зиаме.
Говеда тешки се.
Ја коа ќе сум сама ќе се молам да не се разболам. Знаеш еве и ти колку кошта више Линекс факинг.
Аналгин 200 ден. Секој месец добиено
200 за аналгин
2-300 за улошки. 5€-10€ ни требаат само за тие седум дена на нас.
Не дај Боже да треба антибиотик да купам, пролив да ме фати, витамини? Ко шо не јадам месо пијам од А-З.
А поевтино е од месото и тоа доено.
За нигде сме бе.
Жива дупка. Роднини шо се иселени ми викаат бегај што побрзо.
greska si, tuka se zivee super, cenite se na mesto, platite nema potreba da se zgolemat, gledaj samo da ne izleguvas od doma i da ne trosis pari za jadenje, pienje, rekreacija, socijaliziranje, itn.

zasto uloski kupuvas koga imas stari maici, krpi i lisja po drvata u prolet i leto?

uloski li ti se potrebni? mislis u Germanija so minimalna ili prosecna plata uloski kupuvaat?

cetvrta ekonomija vo Evropa sme, ne sme prezadolzeni, ene avtopatot do Ohrid e gotov posle 12 godini, bilioni evra ne se ukradeni, ne znam zasto kukas?

znaes ti nie kako ziveevme vo periodot na tranzicija?? samo ne si naucena, jbg.

ne sfakjas ti, vladata probuva da te napravi pojak chovek zatoa e vaka, taa uste podobra bi bila ama nema apsolutna mokj na centralno i lokalno nivo i SDS im gi pagja predlog zakonite vo parlament.

znaes koj sakase na SSM da i ja zeme zgradata? zatoa platite se takvi.

PIOM inace nema vrska so penzii, PIOM sluzi za servisiranje sluzbeni avtomobili!

koj ti e kriv sto nemas dvajca deckovci pa da zivees so niv pa da delite trosok?

tvoja greska e sto nemas sugar daddy, ne e na drzavata!

Криење позади слободен пазар и невидлива рака не смее да проаѓа кога се све со ред монополи и кланови во секоја индустрија.
Срамота е државата да клечи пред глорифицирани пиљари и лихвари. Вистина е дека каурот никогаш не е толку сиромав колку што кука дека е, ама прашање на принцип би требало да биде ставање во некаков ред на некои од овие барони.

zgolemuvanje na minimalnata
АЈ малку поинаку да размислуваме, може? Прво ЗОШТО ЗЕМАМ МИНИМАЛНА?
второ Зошто НЕ СУМ ПРОСЕК ТУКУ ПОД ПРОСЕК?
ДАЛИ СО 36000 ќе го решиме проблемот, ќе може месец да се помине нормално?
Дали јас што земам минимална кога одам во профавница го плаќам лебот повеќе или го плаќам по цена на чинење?
Зошто јас што земем минимлна чекам некој сојуз да ми го реши проблемот?
Колку часа работам неделно ?
Ај размисли и биди објкетивен, дали ти си на мин или не си, ако си зошто си ако не си зошто не си ?

koga imate apsolutna mokj da gi procesirate i da vrsite reformi u drzavava koi ne gi vrsite.
... јас кажувам мое мислење, а не сум јас партија па вака да ми се обраќаш, ако вртам јас во круг, ти вртиш два круга пред мене и апсолутно не си одговорил на ниедно прашање, те прашав колку е тоа билион, од каде инфо од тој билионски долг зашто не пишуваш во „милијарда“? ти напишав колку долг СДСМ остави на ВМРО кој го исплатиле сега за кој износ го сметаш за потрошени од ВМРО, а тоа се всушност минусите на СДСМ оставени на следната владејачка т.е. ВМРО,

...синдикалната зграда е важна зашто сакаше токму СДСМ преку негови поставени судии во судство (Врховно судство) да му ја одземе на синдикалците да ја прогласи за државна имовина, па потоа се знае да се отуѓи со продажба, а Претседателот на ССМ сега не работи во интерес на работникот туку во интерес на СДСМ, а тоа параванот за ,,покачување на минималец“ демек посветен на маките на работникот, тоа секој не го приметува, но од следењето и неговите коментари од прва така се гледа ,,активноста“

... самиот зема колку 1500 Е и цела војска во управата на синдикатот колку земаат приходи зашто нема тоа транспарентно да види работникот колку тоа тие имаат плата? што не се откажат тие од тој висок износ затоа никаде не е назначен, со сите функционери и нека се покачи минималецот?

Претседателство на ССМ​

Членови на Претседателството се:

Стојанче Кашиковски, Претседател на Синдикат на работниците од угостителството, туризмот, комунално- станбеното стопанство, занаетчиството и заштитните друштва на РМ (СУТКОЗ)

Трпе Деаноски, Претседател на Синдикат на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ (УПОЗ)

Игор Герасов, Претседател на Синдикат на индустрија, енергетика и рударство на Македонија (СИЕР)

Игор Китаноски, Претседател на Синдикат на работниците од агроиндустрискиот комплекс на РМ (АГРО Синдикат)

Иван Пешевски, претседател на Синдикатот за градежништво, индустрија и проектирање на Македонија (СГИП)

Љубиша Каранфиловски, претседател на Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита на РМ

Љупчо Радовски, претседател на Синдикатот на работниците од текстилната, кожарската и чевларската индустрија на РМ (СТКЧ)

Миќо Стојановски, претседател на Синдикатот на работниците од сообраќај и врски на РМ (СРСВМ)

Зоран Мироновски, претседател на Синдикатот на хемија, неметали и метали на Македонија (СХНМ)

Зоран Кузманоски, претседател на Македонскиот полициски синдикат (МПС)

Васе Депинова, претседател на Синдикатот на поштенските и телекомуникациските работници на Македонија (СПТРМ)

Слаѓана Миливојевиќ, претседател на Синдикатот на графичката, информативната, филмска, издавачка дејност и производство на хартија на РМ (ГИФИХ)

Гоце Трајковски, претседател на Синдикатот на финансиските дејности на Македонија (СФДМ)

Слободан Трендафилов, претседател на Синдикатот на работниците од трговијата на РМ (СРТ)

Томислав Гиевски, претседател на Независен синдикат за образование и наука (НСОН)

Вера Атанасовска, претседателка на Синдикат на културата на Република Македонија ( СКРМ )

Боро Велигденов, претседател на Синдикат на Поштенски и Телекомуникациски оператори на Македонија (СПТОМ)

Борче Куноски, претседател на Синдикатот на Медиумски информативни агенции (СМИА)

Златко Цветковски, секретар на Советот на ССМ

Членови на Надзорен одбор се:

1. Македонски полициски синдикат (МПС) - Милорад Влаховиќ

2. Синдикат на работниците од угостителството, туризмот, комунално станбеното стопанство, занаетчиството и заштитните друштва на РМ (СУТКОЗ) - Кристијан Ковачевски

3. Самостоен синдикат за здравство, фармација и социјална заштита на РМ- д-р Наташа Петковиќ

4. Синдикат на работниците од агроиндустрискиот комплекс на РМ (АГРО -Синдикат) - Ленче Стојчевска

5. Синдикат на работниците од текстилната, кожарската и чевларската индустрија на РМ (СТКЧ)- Пеце Стојановски

Регионално синдикално претставништво Прилеп со Крушево и Македонски Брод
Регионално синдикално претставништво Тетово со Гостивар и Кичево
Регионално синдикално претставништво Скопје
Синдикална канцеларија Свети Николе
Синдикална канцеларија Дебар
Синдикална канцеларија Струга
Синдикална канцеларија Македонски Брод
Синдикална канцеларија Кичево
Синдикална канцеларија Пробиштип
Синдикална канцеларија Радовиш

те прашав колку е тоа билион, од каде инфо од тој билионски долг зашто не пишуваш во „милијарда“?
Не го прашувај .... начисто ќе се збуни со нулите!

Мицко боље да ја намали минималната
За работо способни, без никви здравствени проблеми,да може да се намали, разликата да им се даде на луѓе што имаш психофизички проблеми, недостатоци

Секоја влада како си иде, миљарди изнесува од државава, катадневно отвара нови министерства и одбори, тие минималецот, работникот и службеникот им биле виновни. Груевски да не живее од плата у Унгарија, Заев и Филипче у Дубаи со парите од бостанот чиниш улагаат. Стојменови недвижнини и бродови од шо се вредни заработиле.
Добро беше кога немаше партии као агенции за запослување.
Состојбата на државата е само рефлексија на вакви мафијашки лај*но партии.

Jas pak da si prasam. Vo taa kosnickata dali e vlezena stavka svaleraj ?
Ne znam dali ste zapoznaeni no odrzavanje na svalerka i ne e bas taka eftinko.
I sega pred nekoj pameten da se izbaci so glupi komentari, odma da vi kazam deka kako so nekoj preferira da odi ne znam kolku pati da ruca vo restorani, drug si sakal vo teretana, tret ne znam so sakal i site si smetaat deka toa treba da bidi vkalkurirano vo kosnickata, taka nekoj smeta deka i svalerajot isto taka treba da bide vkalkuliran vo taa minimalnata kosnicka.
Molim lepo :toe:
Автоматски споено мислење:

A cigarite ?
не лупај жити Се.....на некој му гори под нозе ,деца и родители му страдаат од катастрофа стандард во државата,ти овде швалерај муцлерај.......за срамота

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom