a ako recese "za nas", ke bese moabetot deka kreira protesti i protestira samo za nego i bliskite lugje okolu nego.
daj ne se gubi, pretsedatel e na sojuz na sindikati, shto kur ochekuvate da pravi sem da trazhi podiganje na plati, pogotovo sega koga ima potreba, da ja kritikuva vlasta, zashtituva rabotnicite i inicira protesti i strajkovi.
ne mora tolku da goltate po shtabovi, celo vreme ad hominem, zarabotuval olku, bil olku debel, ili ne znam sto, koga moabetot treba da vi e okolu baranjeto za podiganje na minimalecot i platite, a za toa nemate argumenti u shtab.
„за нас“ .... не е ...„за мене“... прочитај македонска граматика, не е иста со бугаристанската!
вториот болд ... има уште пун кур работи што синдикатот треба да ги прави а не ги пави, слеп се праи.... работнички права, почитување на работното време, исплаќање на прекувремената работа, обезбедување на заштитна опрема каде е потребна, обезбедување на работна облека а не само некоја излитена маичка со натпис на фирмата, човечко однесување кон работникот а не ко на стока, исплаќање на сметка на стварната плата а не само минималецот а остатокот на рака ради минимални придонеси, правна заштита на работникот... итн....
третиот болд ... тоа така од искуство, дај забриши си устата!
Последно уредено: