Протест на ССМ

a ako recese "za nas", ke bese moabetot deka kreira protesti i protestira samo za nego i bliskite lugje okolu nego.

daj ne se gubi, pretsedatel e na sojuz na sindikati, shto kur ochekuvate da pravi sem da trazhi podiganje na plati, pogotovo sega koga ima potreba, da ja kritikuva vlasta, zashtituva rabotnicite i inicira protesti i strajkovi.

ne mora tolku da goltate po shtabovi, celo vreme ad hominem, zarabotuval olku, bil olku debel, ili ne znam sto, koga moabetot treba da vi e okolu baranjeto za podiganje na minimalecot i platite, a za toa nemate argumenti u shtab.

„за нас“ .... не е ...„за мене“... прочитај македонска граматика, не е иста со бугаристанската!

вториот болд ... има уште пун кур работи што синдикатот треба да ги прави а не ги пави, слеп се праи.... работнички права, почитување на работното време, исплаќање на прекувремената работа, обезбедување на заштитна опрема каде е потребна, обезбедување на работна облека а не само некоја излитена маичка со натпис на фирмата, човечко однесување кон работникот а не ко на стока, исплаќање на сметка на стварната плата а не само минималецот а остатокот на рака ради минимални придонеси, правна заштита на работникот... итн....

третиот болд ... тоа така од искуство, дај забриши си устата!

Последно уредено:
Не сум на државно, не зимам хонорар, ама со покачување на минимална ќе се качат сите плати, а со тоа и производите.
Качување плати во држава што е во рецесија е катастрофа, после леб нема да можеме никој да купиме.
Наместо зголемување плати, нека се намалат даноци за приватни бизниси и нека се дигитализира администрација.
Minimalnata plata e pogolema i vo Albanija i vo Bosna i vo sekoja utepana drzava vo Evropa a produktite tamu se dosta poevtiniod tuka, i toa od od sok do zelenchuk ... oti e toa taka ?
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 468233

Втора најниска минимална (по Босна) и најниска просечна плата. Денеска веќе и најниска со Косово.
Макар да, наместо просечна, треба да се објавува средна плата. Пореално е.
Greshni ti se brojkive na slikava , Bosna vekje ima 511 evra minimalna plata .. micko masno tkivo i dushmanive ja napravija Makedonija najmizerna zemja vo Evropa.

Последно уредено:
Minimalnata plata e pogolema i vo Albanija i vo Bosna i vo sekoja utepana drzava vo Evropa a produktite tamu se dosta poevtiniod tuka, i toa od od sok do zelenchuk ... oti e toa taka ?

Greshni ti se brojkive na slikava , Bosna vekje ima 511 evra minimalna plata .. micko masno tkivo i dushmanive ja napravija Makedonija najmizerna zemja vo Evropa.
За тоа прашај ги трговците и работодавачите!
..и доста со тоа мицко... ко да другине пред него беа подобри, и нив ништо не ги пере... ова денес е акумулирано од независноста (ако стварно сме независни) до денес ... ја имавме таа „среќа“ лоповишта да ни се власт.
... имаше еден „со капутчето“ жив голтар беше ... ама по излегуваето од власт (премиерството) веќе беше добро нафатиран милионер, а сега благонадежен бугарин

За тоа прашај ги трговците и работодавачите!
..и доста со тоа мицко... ко да другине пред него беа подобри, и нив ништо не ги пере... ова денес е акумулирано од независноста (ако стварно сме независни) до денес ... ја имавме таа „среќа“ лоповишта да ни се власт.
... имаше еден „со капутчето“ жив голтар беше ... ама по излегуваето од власт (премиерството) веќе беше добро нафатиран милионер, а сега благонадежен бугарин
Drugite pred nego nakachuvaat minimalna plata redovno
..micko im go pushi na trgovskite oligarsi i e kurva na stopanskata komora...
Na gomno od bangladesh ke dava povekje plata sosvme smeshtaj ..ama na drzavjani od Mk nema da dava oti taka mu kazhale gospodarite od davos i washington

Na gomno od bangladesh ke dava povekje plata sosvme smeshtaj ..ama na drzavjani od Mk nema da dava oti taka mu kazhale gospodarite od davos i washington
„накачуваат“ слободно замени го со порамнување со инфлацијата ... така да од покачување нема ни П
.... тоа дека стварно покачиле плати ... вака народски кажано е само .... јадење гомна... во пропагандни цели

вториот болд ... ни под точка разно не треба тие да се пуштат кај нас... нек си седат во Бангладеш или таму во ЕУ...овде не ни се потребни...

Последно уредено:
„накачуваат“ слободно замени го со порамнување со инфлацијата ... така да од покачување нема ни П
Abe ne seri... Majmunov ni moj ddv ne saka da ispalati ama mora oti I parazitite so krevet pod biro od administracija ke se nalutat... Neka nosi gomna od azija za povekje plata mu ebam prodadenata dusha dushmanska.

... многу е лошо кога партиски од страна на опозиција се удира врз маката на работникот злоупотребувајќи го работничкиот статус демек голема грижа и емпатија кон негова ниска плата.
... претседателот на ССМ никогаш не го слушнав, со се позадината од подржувачи на СДСМ да превземат мерки за тие работници кои не дошле на работа 5, 10 години, а земале плата, никогаш не слушнав предлог да се намалат функционерските плати, колку плата зема претседателот на ССМ?

... дали председателот на ССМ има кратко памтење дека за малку зградата на синдикатот ќе ја изгубеше токму од овие од СДСМ во нивно владеење, а сега им прави услуга на истите со повик за митинзи лажејќи го работникот дека ,,се борат за покачување на минимална плата" , а всушност да им наштети на сегашнава Влада и на моменталната економија, затоа што многу добро знаат кои се услови за да може да дојде до покачување на минималецот и кој тоа може да го направи, тотално погрешно народот ги толкува овие ССМ збиднувања.

Последно уредено:
  • Не ми се допаѓа
Reactions: Syn

Се виде уште тука кој го контролира, исто како што го примораа да ја кандидира Данела за градоначалник во Скопје

Abe ne seri... Majmunov ni moj ddv ne saka da ispalati ama mora oti I parazitite so krevet pod biro od administracija ke se nalutat... Neka nosi gomna od azija za povekje plata mu ebam prodadenata dusha dushmanska.
Ааааааа ти си бил од оние што вадат фискални од кантите пред маркетите... :pos:
Ебал те мој ДДВ.... наседнавте на зајкото што ве лажеше дека годишно една просечна плата ќе ви се врати

А ако треба да ебеш некоја продадена душа душманска оди во Струмица ...упс Дубаи

Ааааааа ти си бил од оние што вадат фискални од кантите пред маркетите... :pos:
Ебал те мој ДДВ.... наседнавте на зајкото што ве лажеше дека годишно една просечна плата ќе ви це врати

А ако треба да ебеш некоја продадена душа душманска оди во Струмица ...упс Дубаи
Dzabe mrchish sea .. dzabe go branish ciganot micko od bangladesh, neka ti gi donese doma da zimaat povekje pari od tvoite sogragjani.

I zajko I micko a i ti ste kuchki na azeski kjuranot.od pogore.

Dzabe mrchish sea .. dzabe go branish ciganot micko od bangladesh, neka ti gi donese doma da zimaat povekje pari od tvoite sogragjani.

I zajko I micko a i ti ste kuchki na azeski kjuranot.od pogore.
Полека не се нервирај, штетно за здравје е... читај внимателно и ќе видиш дека нигде на го бранам мицкото, тој за мене е иста шупелка ко и предходните, курто и мурто...

а за тоа
не можам толку да посерам колку што можеш да изедеш

Полека не се нервирај, штетно за здравје е... читај внимателно и ќе видиш дека нигде на го бранам мицкото, тој за мене е иста шупелка ко и предходните, курто и мурто...

а за тоа

Kuchki od bangladesh i slugi na azeski I evreite od Washington,toa ste ... ke vi dojde krajot kao na zajko.

а за тоа

Kuchki od bangladesh i slugi na azeski I evreite od Washington,toa ste ke vi dojde krajot kao na zajko.

а за тоа

не можам толку да посерам колку ш

а за тоа

не можам толку да посерам колку што м
To si beter shupelka od dvajcata oti pretpostavuvash , neznaesh deka se raboti za princip koga e vo prashanje na primer mojddv, a ne za sitni.pari,.ama takvi ste vie neutralji masni tkiva, za sitni pari cigani se pravite.

Последно уредено:
Kuchki od bangladesh i slugi na azeski I evreite od Washington,toa ste ... ke vi dojde krajot kao na zajko.

Kuchki od bangladesh i slugi na azeski I evreite od Washington,toa ste ke vi dojde krajot kao na zajko.
Од нервоза дури двапати си го пратил постот...
а тие... ми се допаѓа, не ми се допаѓа ич не ме интересираат....
... а сега ... ај одјеби, ни време ни намера имам да се со тебе занимавам...

... сега по темата, денес на тв чув ..... работодавачите немале ништо против да ги покачат платите ама законските регулативи тоа не им го дозволувале... која ли глупост.... луд јебе збуњеног.... закон те ограничува за минималец а за да дадат повеќе никој не им пречи, само небото е плафон бар во приватниот сектор...

... сега по темата, денес на тв чув ..... работодавачите немале ништо против да ги покачат платите ама законските регулативи тоа не им го дозволувале... која ли глупост.... луд јебе збуњеног.... закон те ограничува за минималец а за да дадат повеќе никој не им пречи, само небото е плафон бар во приватниот сектор...
Cigan.

Od bangladesh, ajt pretpostavi pak neshto I nayrti se kaj azeski.

Cigan. Eve ti tret pat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom